«AaFK-dødaren» håper offeret tar medalje

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB/Scanpix)

Ikke alt har gått på skinner for Magne Hoseth i 2013, men mot drømmemotstanderen AaFK fikk han oppturen han trengte.

14.09.13 10:18

NETTAVISEN (ÅLESUND): Magne Hoseth hadde kun startet fem seriekamper i år før møtet med AaFK. 2013 har definitivt vært et vanskelig år for Molde-veteranen.

Rett før pausen i Ålesund kom imidlertid Hoseths første tippeligascoring for sesongen. Litt senere doblet han like godt antall seriescoringer da han på sedvanlig vis var iskald fra straffemerket og således avgjorde knokkelkampen på Color Line Stadion.

Dermed kunne både Molde og Hoseth pynte på sin fantastiske statistikk mot AaFK. Hoseth har scoret i sju av de siste ni oppgjørene mot tangotrøyene. Og av hans seks siste scoringer i Tippeligaen har hele fire av den komme mot AaFK.

- Det er rare greier, men noen passer spesielt godt mot enkelte lag. Samtidig er det nok litt tilfeldigheter inne i bildet, vurderer «AaFK-dødaren» overfor Nettavisen.

Selv om Hoseth er blitt bortskjemt med suksess mot AaFK, har ikke suksess vært gjennomgangsmelodien for ham denne sesongen.

- Det har vært en tøff sesong med mye skader og annet. Men jeg orker ikke å gå inn på det nå. Jeg vil fokusere på det positive og nyte dette øyeblikket, forteller Hoseth.

- Hvordan skal du feire to scoringer og tre poeng?

- Jeg skal i barneselskap allerede kl. 10 lørdag (i dag). Det får bli feiringen denne gang, ler 32-åringen.

Hylles av sjefen
I tillegg til sine to scoringer slo han dessuten corneren som Even Hovland stanget i mål. Dermed var det vanskelig for trener Ole Gunnar Solskjær å gjøre noe enn å dra frem superlativene.

- Det var fantastisk å se Magne tilbake i så bra slag. Han har vært god på trening, og ikke minst har han en ekstra inspirasjon i slike lokaloppgjør, sier Solskjær til Nettavisen.

Molde-treneren behøvde ikke å si veldig mye for å motivere Hoseth mot AaFK.

- Jeg trengte egentlig ikke å si så mye til noen av spillerne. Men det er klart at det er viktig å bruke spillere som Daniel (Berg Hestad, journ. anm.) og Magne i slike kamper. De vet hva dette dreier seg om. Jeg kunne rett og slette ikke sette de ut av laget, fortsetter Solskjær.

Det gledet Berg Hestad, som i likhet med Hoseth var med på Moldes lag da de siste tapte en tippeligakamp mot AaFK i 2003.

- Det er så utrolig fortjent at Magne fikk stang inn i dag etter mye stang ut ellers i år. Dette unner jeg ham virkelig, sier Molde-veteranen.

Selv om Tommy Høiland markerte seg med sin entusiasme og spilleglød, merket han at det lyste noe ekstra over Moldes veteranduo.

- Slike lokaloppgjør betyr ekstra mye for dem. Jeg merket det på både Magne og Daniel. Det er veldig artig at Magne slår til slik han gjør i dag. Han er en lokal helt som fortjener dette, sier Høiland.

Hoseth håper på AaFK-medalje
AaFK ligger foran Molde på tabellen, men det er likevel sistnevnte som har vunnet begge de innbyrdes oppgjørene. Målforskjell? Hele 7-2 i Moldes favør.

Hoseth synes ikke det er helt representativt for styrkeforholdet mellom naboene.

- Men i dette oppgjøret var vi definitivt det beste laget. Vi fikk noen enorme kontringsmuligheter som vi ikke tok vare på. Hadde vi slått på andrebevegelsene i stedet for førstebevegelsene, kunne seieren blitt enda større, analyserer Hoseth.

Han unner likevel AaFK den suksessen de har hatt hittil i år.

- AaFK har vært veldig gode i år og fortjener å ligge der de ligger. Det er synd at de har rotet bort en del poeng i det siste, for jeg hadde håpet at de kunne kjempet om gullet, sier Hoseth oppriktig.

- Jeg håper at de ikke lar seg knekke av dette, men at de kan reise seg og ta minimum en bronse, gjerne enda bedre, sier Hoseth, som altså har gått over til en helt annen retorikk når han nå omtaler AaFK enn tidligere i sin karriere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.