AaFK-spillerne raste etter omdiskutert mål

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Men Aalesunds trenerbenk legger skylden på keeper Anders Lindegaard.

01.08.10 22:14

STRØMSGODSET - AALESUND 3-1:

To positive overraskelser i årets sesong møttes på Marienlyst på søndag, med et vanskelig utgangspunkt for gjestene fra Aalesund:

Strømsgodset hadde vunnet sju av sine ni hjemmekamper denne sesongen, og har gjort «Gamle Gress» til et aldri så lite fort.

Og tre poeng ble det denne gangen også: Dog uten at det manglet dramatikk i matchen.

Se intervju med Kjetil Rekdal nederst i saken!

- Idiotisk
Første omgang var en svært så kjedelig og uinspirerende affære - helt til det gjensto fem minutter av ordinær tid.

Da fikk Strømsgodset frispark på 18 meters hold. Anders Lindegård var opptatt med å dirigere muren da dommer Tommy Skjerven blåste klarsignalet i fløyta.

Øyvind Storflor skjøt, Lindegaard var fullstendig uforberedt, og ballen føk inn i nettet til 1-0-ledelse for hjemmelaget.

Aalesund-spillerne protesterte vilt, men målet var godkjent, og også trenerbenken hos gjestene var enig med Skjervens avgjørelse og lot sin vrede gå ut over keeper Lindegaard.

- Vi sover. Så lenge dommeren har gitt tegn om at man kan ta frisparket raskt, er det idiotisk å dirigere muren, sa assistenttrener Kent Bergersen til TV 2 Sporten i pausen.

Alt om Tippeliga-runden: Iversen scoret hat trick

Presset for utligning
Nå så det imidlertid ut til at Aalesund hadde våknet, og på tampen av omgangen produserte laget flere store målsjanser.

Uttellingen kom ikke, men gjestene fortsatte å presse etter hvilen.

Når det igjen kom nettkjenning på Marienlyst, var det imidlertid nok en gang på Anders Lindegaards side av banen.

Fredrik Nordkvelle ble felt av Ville Jalasto inne i 16-meteren midtveis i andre omgang, og Lars Christopher Vilsvik sendte straffesparket sikkert i mål.

Klatrer på tabellen
Tolv minutter før full tid fikk Aalesund ny tro på poeng, da Tor Hogne Aarøy stusset et innlegg videre til Peter Orry Larsen, som enkelt kunne sette ballen i målet.

Men Adam var ikke lenge i Paradis, og Aalesund fikk heller ikke leke lenge med tanke på poeng: To minutter senere punkterte midtstopper Lars Sætra kampen til hjemmelagets fordel, da ballen endte opp hos midtstopperen etter et hjørnespark.

De siste minuttene resignerte Aalesund fullstendig, og drammenserne tok sin åttende seier i egen lekegrind på ti forsøk denne sesongen.

Det betyr at laget klatrer opp i ryggen på nettopp Aalesund på tabellen. Drammenserne har 29 poeng på sjetteplass, mens kveldens motstandere holder femteplassen med 30 poeng.

HTML EMBED
TV2Player.insert(444881,"playerProgram444881", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.