*Nettavisen* Sport.

Aalesund knuste Strømsgodset

KLASSESCORING: Edwin Gyasi startet opphentingen for Strømsgodset.

KLASSESCORING: Edwin Gyasi startet opphentingen for Strømsgodset. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

AaFK tok viktige poeng hjemme mot drammenserne søndag.

18.09.16 20:23

AALESUND - STRØMSGODSET 4-2:

Aalesund tok en særdeles viktig trepoenger da Strømsgodet ble sendt hjem fra Color Line Stadion med 2-4 i bagasjen søndag.

Kristoffer Tokstad ga gjestene en tidlig ledelse, men mål fra Edwin Gyasi, Fredrik Calrsen, Mos Abdellaoue og Bjørn Helge Riise sørget for fest for tangotrøyene.

I sluttminuttene reduserte Marcus Pedersen på straffespark for drammenserne.

Ubeskrivelig

Det var en lettet og glad Aalesund-trener Trond Fredriksen som snakket til TV 2 rett etter kampslutt.

- Det er en fantastisk deilig seier. Det er en ubeskrivelig følelse akkurat nå. Det er viktig for oss i den situasjonen vi er i. Nå har vi to på rad, og det bygger både tro og selvtillit, sier Fredriksen.

- Vi spiller en god fotballkamp i dag. Det er jevnt i førsteomgang, så har vi litt marginer som gjør at vi får bikket det, slik at det er vi som fører og scorer de viktige målene i andre omgang, oppsummerte AaFK-treneren videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Trond Fredriksen. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Like snakkesalig var ikke Strømsgodsets Lars Christopher Vilsvik.

- Det er tungt, selvfølgelig. Det er ikke så mye mer å si om det, sa Vilsvik til TV 2.

Drømmestart for Godset

Vertene fikk imidlertid en marerittstart på kampen da Kristoffer Tokstad allerede etter 50 sekunder sendte gjestene i føringen. En langpasning fra Kim André Madsen gikk gjennom hele Aalesund-forsvaret til Tokstad, som lekkert lobbet inn 0-1.

Godset var ikke lenge i himmelen. Etter 14 minutter vartet nemlig Edwin Gyasi opp med en kandidat til rundens mål. Kantspilleren dro seg inn i banen og klinket inn utligningen helt oppe i krysset fra 25 meter.

Fem minutter etter pause var AaFK på farten igjen. En corner fra Mikkel Kirkeskov ble bokset ut av Espen Bugge Pettersen, men på seksten mketer sto Fredrik Carlsen og banket inn 2-1 nede i venstre hjørne.

Bare to minutter senere skjedde det ting i motsatt ende av banen. En Aalesund-spiller var uheldig da ballen spratt opp i hånda hans, og dommer Dag Vidar Hafsås pekte på straffemerket.

Perlescoringer

Andreas Lie reddet imidlertid forsøket fra Kristoffer Tokstad og i sekundene som fulgte oppsto det håndgemeng og fullstendig kaos inne i Aalesund-målet.

Etter snaut halvspilt andre omgang var det Mos Adbellaoue sin tur. Den tidligere Vålerenga-spilleren la ballen til rette for seg selv etter pasning fra Aron Elis Thrandarsson og hamret ballen i nærmeste kryss.

Spikeren i kista var det Bjørn Helge Riise som fikk æren av å sette inn. Aalesund-kapteinen tok en kort corner til Gyasi, fikk ballen tilbake, dro av en Godset-forsvarer og skrudde ballen lekkert i lengste kryss.

Aalesund klatrer dermed opp på foreløpig trygg grunn, mens Stabæk innehar kvalikplass to poeng bak.

Helgens resultater gjør at Lillestrøm sklir ned på direkte nedrykk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.