RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aalesund skattegranskes

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Trekkes inn i Piiroja-saken.

Aalesund er den fjerde klubben som granskes i forbindelse med mistanken om at Rajo Piiroja har lurt norske skattemyndigheter. Det bekrefter klubbdirektør Henrik Hoff.

- Vi var forberedt på at dette kunne skje. Skatt Øst har i dag bedt om kopi av kontrakter i overgangssakene, samt styrepapirer og revisorkommentarer, sier Hoff til NRK.

Skattemyndighetene mistenker at Fredrikstad har betalt ut skjult lønn til Piiroja via et agentselskap i Estland.

- Vi ønsker å kontrollere klubbene som har brukt samme agent som Piiroja. Spørmsålet er om det er gjort overføringer til spillere i Norge uten at det er skattet for det, sier leder i skattekrimavdelingen i Skatt Øst, Jan Egil Kristiansen, til NRK.

I tillegg til Fredrikstad granskes også Hønefoss og Bodø/Glimt i forbindelse med saken. Hønefoss i forbindelse med Aleksandr Dmitrijev som spilte i klubben fra 2008 til 2010 og Glimt i forbindelse med avtalene til keeper Pavel Londak og Ale Bärenrub.

Aalesund brukte Piirojas agent i selskapet Sport & Net Group da Enar Jääger ble hentet til klubben fra Torpedo Moskva i 2007.

Kemneren i Fredrikstad tok i oktober pant i Rajo Piirojas eiendom i byen, fordi det mistenkes at pengeoverføringer til et estisk selskap er brukt for å skjule lønnsutbetalinger til spilleren fra skattemyndighetene.

For to år siden avslørte Dagbladet at det ble overført en million kroner fra Fredrikstad til Piirojas agentselskap, fakturert som agentoppdrag. Skattemyndighetene avsluttet den granskningen i 2010, men tok den opp igjen etter at Piiroja ble solgt til Vitesse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere