*Nettavisen* Sport.

Aalesunds svenskevits

Foto: Scanpix

Rekdals menn lekte seg med Elfsborg og sikret et drømmeresultat før returoppgjøret.

Aalesund - Elfsborg 4-0:

Det var en kamp mellom Norge og Sverige på Color Line Stadion torsdag kveld, da Aalesund tok imot Elfsborg til kamp i kvalifiseringen til Europa League.

- De er bedre fremover enn bakover, faktisk klart bedre på offensiven. Men de har også noen robuste midtstoppere. De hadde nok ledet Tippeligaen sånn som Tippeligaen har vært i år, sa AaFK-sjefen før kampen, ifølge TV 2.

Drømmestart
Men Aalesund lot seg ikke skremme av det, og fikk en drømmestart på kampen. Etter fem minutter satt nemlig Solomon Okoronkwo ballen i mål på en retur, etter at Orry Larsen hadde skutt i tverrliggeren.

Aalesund foretok seg to bytter før det var spilt en halvtime på Color Line. Først ble Edvard Skagestad byttet ut for Ville Jalasto etter 17 minutter, så ble Magnus Sylling Olsen byttet ut for Christian Myklebust etter 27 minutter. Ingen av spillerne viste tegn til skader, og det kan virke som at Rekdal byttet de ut av taktiske årsaker.

Flere mål ble det ikke i første omgang, og lagene gikk til pause med 1-0 til Aalesund.

Snytt for straffe
Rett etter hvilen ble trolig Aalesund snytt for et straffespark.

Orry Larsen gikk ned i en duell med to Elfsborg-spillere inne i 16-meteren. Publikum ropte på straffe, men dommer var sikker i sin sak og vinket spillet videre.

Ti minutter inn i andre omgang var det duket for nok et mål for Aalesund. Michael Barrantes Rojas fikk et innlegg fra Lars Fuhre, og costaricaneren hadde ingen problemer med å sette ballen i mål fra fem meter.

To magiske minutter
Så kom to magiske minutter for hjemmelaget.

Først gjorde Orry Larsen en fantastisk prestasjon, da han mottok ballen, vendte opp og skjøt ballen i mål etter 72 minutter. To minutter senere scoret den gamle VIF-spilleren Andreas Augusson selvmål, og Aalesund gikk opp til 4-0.

Dermed er Kjetil Rekdal og Aalesund storfavoritter til å gå videre til neste runde i kvalifiseringen til Europa League-gruppespillet.

Slik startet Aalesund: Sten Grytebust, Edvard Skagestad, Janatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Enar Jääger, Jason Morrison, Peter Orry Larsen, Michael Barrantes Rojas, Solomon Okoronkwo, Lars Fuhre, Magnus Sylling Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag