RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aase om kunstscoringen: - Det er et drømmescenario

FREKT: Her scorer Daniel Aase et kunstverk av en scoring med hælen.
FREKT: Her scorer Daniel Aase et kunstverk av en scoring med hælen. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Daniel Aase (26) gjorde sitt første eliteseriemål på svært elegant vis.

START - MJØNDALEN 1-1:

SØR ARENA (Nettavisen): - Det er en fantastisk følelse. Det er så deilig å sette inn det målet. Å sette et så viktig mål i en så viktig kamp er et drømmescenario. Du tenker på det før du kommer inn, sier innbytter Aase etter 1-1 mot Mjøndalen til Nettavisen.

26-åringen, som kom fra Vindbjart til Start i sommer, sto for prestasjonen som vil bli husket i ettertid av fredagskvelden i Kristiansand. En krigekamp med dødballer som tok lang tid, dueller og slurvete ballbehandlinger fikk et utrolig klimaks etter 60 minutter.

Aase utlignet til 1-1 med en scoring tatt ut fra Copacabana. En detalj til og med superstjernen Zlatan Ibrahimovic ville jublet for. Fra kloss hold dro han en dragning og flikket ballen i nettmaskene etter Starts femte corner.

- Det er et kunstmål og et veldig forløsende øyeblikk. Det Daniel gjør er helt spesielt. Han gjorde faktisk noe lignende her om dagen på trening, hvor han satte opp en medspiller som scoret. Daniel kan de tinga der, sier Bård Borgersen, Start-trener, til Nettavisen.

Saken fortsetter under bildet.

- Vi spiller stygt og sleivete. Det er sånn kynisk spill vi ønsker, påstår Gauseth.

- Umulig å ta på kortbane
Også Starts målvakt, Håkon Opdal, understreker at kantspilleren finner på slike frekkiser på treningsfeltet. Lenge var Aase beryktet for sitt elegante spill for Vindbjart i 2. divisjon, mens de store øyeblikkene i eliteserien lot vente på seg til den tredje siste kampen.

- På kortbanespill er Daniel helt umulig å ta ballen fra. Han kan drible på så små flater og finne på kreative ting. Det er klasse, forteller Opdal til Nettavisen.

Selv ble Opdal kåret til Starts beste av hjemmepublikummet, hele 8854 i tallet. Men keeperen fra Odda måtte finne seg i skyggen av Aase etter oppgjøret. Starts målscorer kom inn i pausen for Espen Hoff, noe Borgersen naturligvis ikke angrer på.

- Det var et vellykket innhopp. Han satte opp spillere og fikk i gang kombinasjoner ved flere tilfeller i en vanskelig kamp, mener Borgersen, som fortsatt har til gode å vinne som Start-trener.

Ukjent fremtid
Aase er på utlån fra Vindbjart, men Start har opsjon på å sikre seg kristiansanderens tjenester i lengre tid. Fremtiden er uavklart foreløpig.

- Jeg aner ikke hva som skjer neste år. Det får vi ta etter sesongen, sier Aase.

De brune fra Nedre Eiker sukket etter kampen og mente at utligningen var lettkjøpt.

- Det er flere situasjoner i forkant av målet hvor vi ikke gjør jobben ordentlig. Vi får ikke avverget og det er unødvendig av oss, sier Christian Gauseth til Nettavisen.

Mjøndalen-profilen lot seg ikke begeistre voldsomt av Aases scoring.

- Målet er fint, men det er klart når han får stå en eller to meter fra målet skulle det bare mangle at han fikk satt ballen i mål, mener Gauseth.

- Mjøndalen fortjente seieren
Mjøndalens trener, Vegard Hansen, mener laget hans tok Start litt på senga i begynnelsen av kampen.

- Start ventet nok at vi skulle ligge lavt og kontre, men vi ønsket å stå høyt og tvinge frem dårlige pasninger. Det synes jeg vi lykkes godt med, sier Hansen til Nettavisen.

Han mener at Mjøndalen var det beste laget i kveldens kamp.

- Skulle et lag vunnet denne kampen snyes jeg vi har størst og flest sjanser. Dermed hadde vi fortjent å vinne, men uansett er jeg mellomfornøyd. Det var viktig å ikke tape, uttaler Hansen.

Opdal synes lite om måten Mjøndalen opptrede på i matchen.

- Det er vanskelig å møte et lag som ikke ønsker å spille. På hvert innkast går det et halvt minutt. Da blir det tøft, sier keeperen.

Den betegnelsen lever Gauseth helt fint med.

- Vi spiller stygt og sleivete. Det er sånn kynisk spill vi ønsker, påstår Gauseth.

Thriller i vente
Etter en åpning med mange dueller tok Mjøndalen ledelsen med en signaturscoring. Et langt innkast, litt klabb og babb, før Morten Sundli stanget inn 0-1 til bruntrøyene etter 20 minutter.Start virket preget av alvorets stund den første halvtimen, før sørlendingene slapp skuldrene litt ned på tampen av omgangen. Espen Hoff ble muligens snytt for straffe, men dommer Svein Oddvar Moen sa nei. Likevel var Mjøndalen nærmere 2-0 på en kontring få minutter før pause.

Start slo tilbake med Mjøndalens egen medisin etter hvilen. En corner endte hos innbyter Daniel Aase på tre meter. 26-åringen sendte Sør Arena til himmels med 1-1-målet sitt.

Etter 76 minutter hadde Sanel Kapidzic en strålende mulighet til å ta tilbake ledelsen for Mjøndalen. Starts beste denne sesongen, Håkon Opdal, ville det annerledes og reddet.

Opdal stoppet en nesten like stor sjanse etter 81 minutter da Erik Midtgarden prøvde seg. Tre sekunder før ordinær tid var Amahl Pellegrino nære nettkjenning med et skudd fra 16 meter etter vakkert forarbeid av Mads Hansen.

I neste runde møter Start sølvjagende Stabæk, før Ole Gunnar Solskjærs Molde avslutter sesongen på Sør Arena. Mjøndalen får besøk av Aalesund neste helg, mens Viking borte er siste oppgave.

I kampen for å overleve ligger Start på kvalik et poeng foran Mjøndalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere