RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TRISTE NYHETER: Abdelhak Nouri (nummer 34, til høyre) kollapset på fotballbanen under en treningskamp lørdag. Nå har han blitt diagnostisert med en permanent hjerneskade.
TRISTE NYHETER: Abdelhak Nouri (nummer 34, til høyre) kollapset på fotballbanen under en treningskamp lørdag. Nå har han blitt diagnostisert med en permanent hjerneskade. Foto: Odd Andersen (AFP / NTB scanpix)

Abdelhak Nouri kollapset på banen: - Har fått permanent hjerneskade

Sist oppdatert:
Nederlandske Ajax med trist melding om supertalentet.

Treningskampen mellom Werder Bremen og Ajax lørdag ble avbrutt i det 72. minuttet da unggutten Abdelhak Nouri falt om på banen.

Det var snakk om ustabil hjerterytme og senere samme kveld ble det meldt fra den nederlandske klubben at ungguttens tilstand var stabil.

Hjerneskade

Torsdag melder imidlertid Ajax på Twitter at Nouri har fått en permanent hjerneskade som en følge av hendelsen i treningskampen.

«Vi er tynget av sorg over nyheten om at Appie Nouri har blitt diagnostisert med en alvorlig og permanent hjerneskade», skriver Ajax.

«Våre tanker og bønner er med ham og hans nærmeste i denne vanskelige situasjonen», skriver klubben på Twitter torsdag ettermiddag.

Ifølge nettstedet Football-Oranje.com er det ikke håp om at den lovende fotballspilleren skal kunne komme tilbake fra denne skaden.

Fikk behandling

En ambulanse ble raskt sendt inn på banen etter hendelsen, og medisinsk personell satte i gang med hjerte- og lungeredning inne på gressmatten.

Ifølge rapporter ble Nouri fraktet fra banen i ambulansehelikopter til et sykehus i Innsbruck. Werder Bremen har sin treningsleir i Zillertal i østerrikske alpene, og det var der lagene spilte kamp lørdag.

I en oppdatering fra Ajax' offisielle Twitter-konto klokken 18.14 lørdag kveld ble det opplyst at 20-åringens tilstand da var stabil.

«Det er snakk om ustabil hjerterytme. Han er stabil, har puls og ligger i søvn,» skrev den nederlandske klubben på Twitter lørdag.

«Nouri er nå flydd til sykehus med helikopter. Takk til alle for støtten».

Stort talent

20 år gamle Nouri var regnet som et stort talent og midtbanespilleren er et produkt av Ajax' berømte ungdomsakademi.

Han har spilt en rekke landskamper på U-nivå for Nederland.

This one is for everybody! >>>❤️

Et innlegg delt av Abdelhak Nouri (@abdelhak_nouri) torsdag 13. Okt.. 2016 PDT

Glad to score the winning goal yesterday. This goal was for you, Johan. #14 🌹

Et innlegg delt av Abdelhak Nouri (@abdelhak_nouri) fredag 25. Mars. 2016 PDT

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere