Det er Vålerenga som bekrefter på sin nettside torsdag at den profilerte spissen Mohammed Abdellaoue mest sannsynlig har spilt sin siste kamp for klubben. VG var først med å melde at profilen har bestemt seg for å legge opp.

I et videointervju på Vålerengas nettside sier Abdellaoue selv at han ble nødt til å tenke på helsen og sette den foran fotballen.

- Det er en rar følelse. Veldig spesielt. Fotball er jo livet mitt. Jeg har fått beskjed av legen om at nok er nok, jeg må tenke framtid, og skal ha en kropp og et kne som fungerer om fire-fem år. Jeg skal kunne leke med barna og fungere i det normale liv. Jeg merker at det er veldig spesielt å prate om dette, sier den tidligere landslagsspissen.

- Kjipt å få beskjeden

Spissen måtte opereres for kneproblemer tidligere i år og etter inngrepet ble det konkludert med at kneet ikke var bra nok til at spissen kunne spille mer fotball. Han ble derfor anbefalt å trappe ned.

- Det er kanskje det verste. Du har jo lyst til å legge opp når du selv bestemmer deg for å gjøre det. Det var kjipt å få den beskjeden. Kjedelig å ikke få flere kamper på den nye stadion, sier Abdellaoue.

- Det er naturligvis leit å få en slik beskjed av legen, men jeg er glad for å kunne se tilbake på en fantastisk karriere. Det har vært både oppturer og nedturer, og det å ha fått spille i en av Europas største ligaer og ikke minst ta cupgull med Vålerenga har virkelig satt spor. Nå skal jeg bruke tiden fremover til å komme tilbake i formen jeg var før den siste operasjonen, sier Vålerenga-spissen i en pressemelding torsdag.

- Verre i det siste

32-åringen sier skadeproblemene har blitt verre den siste tiden.

- Jeg har som kjent hatt problemer med kneet de siste årene, og det har blitt verre i det siste, så status nå er et jeg mest sannsynlig har spilt min siste kamp for Vålerenga, sier han i et videointervju.

- Jeg fikk beskjed etter operasjonen at det er verre enn vi trodde. At det mest sannsynlig ikke blir noe mer ball på meg framover. Det var kjedelig. Jeg har hatt det litt i bakhodet, at det kunne skje, men i mitt hode var jeg klar på at jeg skulle spille fotball. Jeg var motivert og klar for rehabiliteringen. Det var en tung beskjed å få, selv om jeg har hatt de prosessene gående en periode, sier fotballprofilen.

Vålerengas mangeårige lege, Erik Rosenlund har fulgt spissen tett i skadeperioden og har hatt jevnlig dialog med spilleren.

– På grunn av nye skader i kneet ble Moa operert nå i høst. Han er under rehabilitering og tiden vil vise hvor bra kneet kommer til å fungere, sier Rosenlund.

- Ta stilling til mulighetene

Det er agent Stig Lillejord som nå jobber for at overgangen fra fotballbanen skal gå så knirkefritt som mulig for Abdellaoue.

- Det viktigste nå er å få gjennomført en skikkelig rehabilitering. Deretter vil vi ta stilling til de mulighetene som ligger åpne for Moa, sier Lillejord.

32-åringen selv føler seg trygg på at det vil dukke opp gode muligheter for ham, selv om han ikke lenger kan livnære seg av fotballen.

- Selv om jeg ikke kan spille fotball, er det alltid muligheter som kan dukke opp, og som allerede har dukket opp, så det er jeg ikke så bekymret over, men når fotball har vært livet mitt siden jeg var to-tre år gammel, så er det tungt å måtte gi slipp på det, sier Abdellaoue.

Moa gjorde seg først bemerket under tiden i Skeid og gikk deretter til Vålerenga der han scoret solide 30 mål på 30 mål på 67 kamper.

Han gikk videre til tyske Hannover i 2010 og spilte også en periode for Stuttgart i Tyskland. han returnerte til norsk fotball og VIF i 2015.

Abdellaoue har 33 landskamper og sju mål for Norge.