RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abdi Ibrahim kan være ferdig i Vålerenga: - Har konkret tilbud

PÅ VEI VEKK: Abdi Ibrahim har tilbud fra utlandet.
PÅ VEI VEKK: Abdi Ibrahim har tilbud fra utlandet. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Vålerengas midtbanespiller er på utgående kontrakt.

Abdi Ibrahims tid i Vålerenga kan gå mot slutten. Midtbanespillerens kontrakt med hovedstadsklubben går ut etter sesongen, og så langt har ikke partene blitt enig om en forlengelse.

Ibrahim ankom Vålerenga fra Viking på «deadline day» før 2017-sesongen. Siden har det totalt blitt 39 kamper og tre scoringer for den tidligere Manchester City-spilleren.

Nå forteller hovedpersonen selv at han ikke har hørt noe fra Vålerenga rundt fornyring av sin kontrakt på Intility Arena.

- Jeg har ikke mottatt noe tilbud fra Vålerenga. Vi har blitt enig om at vi skal snakke siden, men akkurat nå vurderer jeg andre tilbud, sier Ibrahim til Nettavisen.

Jørgen Ingebrigtsen bekrefter til Nettavisen at Ibrahims kontrakt har gått ut, og at de ennå ikke har kommet med en løsning.

- Vi snakker jevnt og trutt med ham, men kontrakten han hadde med oss har gått ut. Det er ikke noe nytt å melde der, sier Ingebrigtsen.

- Har dere tenkt til å tilby ham en ny kontrakt?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Les mer: «Utradisjonelle» Hestad er årets spiller: - Får fortsatt ikke ut alt

- Har ikke hørt fra Vålerenga

Selv sier Ibrahim han at han er usikker på om han blir å finne i Ronny Deilas mannskap også i 2019-sesongen.

- Jeg vet ikke om jeg er ferdig i Vålerenga, men jeg har ikke hørt fra dem. I fotballen er det slik at man aldri helt vet hva som skjer. Akkurat nå ønsker jeg å ta litt ferie, sier Ibrahim, som forteller at han reiser vekk allerede søndag.

Han forteller at det er ett konkret tilbud som foreligger, som han nå vurderer om han skal ta:

- Det foreligger et helt konkret tilbud fra utlandet. Jeg ønsker ikke å si så veldig mye mer om det, sier Ibrahim.

Etter det Nettavisen kjenner til skal det være en klubb fra den russiske toppdivisjonen som har kommet på banen, og som har tilbudt 27-åringen kontrakt.

Ingebrigtsen forteller at man ennå ikke har kommet i mål hverken den ene eller den andre veien med Ibrahims situasjon.

- Enten kan man forhandle kontrakten på nytt før den gamle går ut, men det hender også at man forhandler, men rekker ikke å komme i mål før kontrakten går ut. Det kan være mange grunner til dette. Det kan være at Abdi ikke er fornøyd med tilbudet vi har kommet med, eller at vi ikke er fornøyde med hans forslag. Det er mange ting som skal stemme i en forhandling, sier Ingebrigtsen.

- Det er som både vi og Abdi sier, vi skal snakke sammen. Og så er enige om at vi ikke har kommet i mål med noe helt ennå.

- Men er det mulig å si noe om dere i Vålerenga ønsker å beholde ham?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Ingebrigtsen, som selv ikke vet når det kommer en konklusjon mellom Ibrahim og Vålerenga.

Les mer: Erling Braut Håland er årets unge spiller: - Har sagt til meg selv at jeg vil bli verdens beste spiller

Millionlønn

Selv forteller Ibrahim at det er flere faktorer han må veie opp før han velger hvorvidt han skal ta tilbudet fra utlandet.

- Det må være noe som er godt for familien min, og et prosjekt som gjør meg fornøyd. Jeg ønsker at dette blir løst så fort som mulig når vinduet først åpner, sier Ibrahim.

- Jeg er i en veldig god situasjon. Jeg er bosmansspiller, og er fortsatt i en veldig god alder. Jeg føler at alt er i mine hender, forteller Ibrahim.

Ifølge skattelistene for 2017, hans første år i VIF, tjente Ibrahim totalt 2,43 millioner kroner. Selv forteller han at en av faktorene for spill i utlandet er økonomien.

- Skulle jeg ta tilbudet fra utlandet, så må det selvsagt være godt økonomisk. Jeg drar ikke ut for å tjene det samme jeg hadde tjent i Norge, sier Ibrahim.

Vålerenga endte denne sesongen på sjetteplass i Eliteserien. Det var to plasser høyere enn Ronny Deilas menn landet på i 2017-sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere