Gå til sidens hovedinnhold

AC Milan har fått grønt lys til Europa-spill

AC Milan har fått godkjent søknaden om å få spille i UEFAs turneringer.

Det bekrefter idrettens voldsgiftsrett (CAS) på sine hjemmesider i en pressemelding fredag.

AC Milan er dømt for brudd på Financial Fair Play-reguleringer, det fremla UEFA i en egen pressmelding i slutten av juni. Som en del av straffen ville UEFA utestenge klubben fra europeiske turneringer det neste året, som de også var kvalifisert til (kom på 6.-plass i Serie A, som kvalifiserer dem til Europa League).

AC Milan bestemte seg for å anke utestengelsen til CAS 4. juli, som holdt en høring torsdag mellom representanter fra AC Milan og UEFA.

Fredag kom meldingen fra CAS om at klubbens utestengelse for spill i europeiske turneringer er opphevet. Der beskrev de straffen om utestengelse som «ikke forholdsmessig».

CAS bekreftet også i meldingen at de har også har funnet brudd på lisensreglene i UEFAs Financial Fair Play (FFP)-reguleringer hos Milan-klubben. CAS har nå bedt det økonomiske kontrollorganet Club Financial Control Body (CFCB) om å finne en annen passende straff for klubbens brudd.

Les også: Guardiola skuffet over at Jorginho glapp

Det var CFCB som i utgangspunktet kom til slutningen om å utestenge AC Milan fra europeiske turneringer. De vil nå finne en mer passende straff for FFP-bruddene AC Milan har gjort.

UEFA har tidligere vært bekymret for den økonomiske stabiliteten i AC Milan etter at kinesiske Li Yonghong kjøpte klubben av Silvio Berlusconi for cirka 8 milliarder kroner i 2017.

Klubben kjøpte i fjor sommer spillere for mer enn 2 milliarder kroner og har et lån på drøye 3 milliarder kroner.

En av årsakene til CAS' begrunnelse for opphevelsen av utestengelsen var dog at AC Milans økonomiske situasjon er bedre for øyeblikket, enn den var under Berlusconi.

Les også

Watford med herlig gest til fansen: - Sjekk posten deres

Les også

LIVE: Sommervinduet 2018

Kommentarer til denne saken