*Nettavisen* Sport.

AC Milan satser på tidlig scoring

AC Milan tror en tidlig scoring kan få Liverpool ut av balanse og avgjøre onsdagens mesterligafinale.

24.05.05 14:54

Onsdag møtes AC Milan og Liverpool i Champions League-finalen i Istanbul. Milan-trener Carlo Ancelotti har stor respekt for Liverpools defensive styrke, men tror det engelske laget vil få store problemer dersom AC Milan skulle klare å score helt i starten av kampen.

- Liverpool er et lag som nekter deg rom å spille i. Men det betyr ikke at vi kommer til å tilbringe hele kampen i angrep. Vi kan ende opp med å score etter bare tre minutter. Det vil tvinge Liverpool til å forlate sine prinsipper og åpne seg, sier Ancelotti ifølge BBC.

Ancelotti ledet AC Milan til seier i turneringen for to år siden, da de vant over Juventus etter straffesparkkonkurranse. Han er selvsikker før onsdagens kamp, selv om AC Milan har hatt en noe dalende formkurve.

- En ting vi ikke skal gjøre, er å bekymre oss for Liverpool. Spillerne min virker ikke slitne, verken i trening eller i treningskamper.

AC Milans stjernespiss Filippo Inzaghi tror også at et tidlig mål vil sette Liverpools kampplan ut av spill. Han deler imidlertid ikke den oppfatningen og forventningen enkelte i Italia har, nemlig at det blir en enkel seier for AC Milan.

- Jeg er litt bekymret over det faktum at vi betegnes som favoritter. Jeg synes ikke det er riktig. Men jeg tror imidlertid at Liverpool vil være litt anspente fordi de møter et lag som historisk sett er så sterkt som Milan. Og hvis vi spiller som vi gjorde mot Juve for to år siden, vil det være nok til å vinne, sier Inzaghi.

Den målkåte spissen innrømmer at Liverpools solide forsvarsspill bekymrer han. Og han er veldig klar over at det engelske laget har slått ut den engelske seriemesteren Chelsea og den italienske seriemesteren Juventus på sin vei til finalen.

- Jeg tror det er viktig for oss å få et tidlig mål, slik at Benitez sine spillere ikke kan spille sin fotball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.