Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ada Hegerberg åpner opp om konflikten hos Skavlan

ÅPNER OPP OM KONFLIKTEN MED NFF: Ada Hegerberg.
ÅPNER OPP OM KONFLIKTEN MED NFF: Ada Hegerberg. Foto: Franck Fife (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Snakker om hvorfor hun ikke vil spille for det norske landslaget.

Sommeren 2017 gjorde stjernespissen Ada Hegerberg (23) det klart at hun ikke lenger ønsket å spille landslagsfotball for Norge.

Beskjeden kom etter et svakt EM-sluttspill, der Hegerberg og Norge røk ut av gruppespillet uten å ha vunnet én eneste kamp.

- Det passer meg ikke

Dette ble igjen et tema i desember i fjor, da Hegerberg, som spiller for storklubben Lyon i Frankrike, ble kåret til verdens beste fotballspiller av det franske magasinet «France Football».

Hun ble den første kvinnelige fotballspilleren til å bli hedret med magasinets prestisjetunge utmerkelse, «Balon d'Or».

Hegerberg er gjest i TV 2-programmet Skavlan denne uken og der forteller hun om grunnen til at hun ikke vil spille for Norge.

- Greia er at jeg ikke føler jeg har fått påvirke på den måten jeg har ønsket. Det har vært snakk om at jeg vil styre lag og laguttak, men det har aldri vært snakk om å gå så langt. Jeg har følt at jeg har prøvd å bidra på de områdene jeg har noe å bidra med, og det har ikke strukket til. Når jeg ikke kan være meg selv lenger, og ikke bidra med det jeg kan, og blir plassert i det systemet som … jeg føler ikke det passer meg, rett og slett. Sånn kunne det ikke fortsette, sier Hegerberg til Skavlan, ifølge TV 2.

– På den måten at de forsøkte å dempe deg? spør Skavlan.

- Ja, rett og slett. Jeg har alltid hatt store ambisjoner, også for laget. Og det har på en måte … ikke funket. Det ble et veldig styr, og det skulle jeg veldig gjerne vært foruten, for det er jeg som sitter igjen med konsekvensene til slutt og ikke kan spille på et landslag. Jeg var veldig åpen for en åpen dialog. Jeg var jo veldig ærlig på absolutt alle punkter internt. Jeg har ikke behov for å diskutere mer i media. Men det ble et ekstremt styr. Mitt mål var å fokusere videre. Neste dag, ting. Og det har fungert veldig bra. Den samme stilen kommer jeg til å kjøre videre.

Sikker på valget

Overfor TV 2 Sporten sier direktør for elitefotballen i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, at forbundet er lei seg for at spisstjernen føler det slik, men at de er i dialog med Lyon-profilen.

Klaveness håper Hegerberg vil endre mening og komme tilbake på landslaget ved en senere anledning.

Om sitt Norge-nei sier Hegerberg videre at det er en situasjon som ikke plager henne lenger og at hun føler seg sikker på valget hun har tatt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!