Adebayor ba manageren om å «google» ham

ELSKET OG HATET: Emmanuel Adebayor er stadig på fotballfansens lepper.

ELSKET OG HATET: Emmanuel Adebayor er stadig på fotballfansens lepper. Foto: Carl Court (Afp)

Tottenham-spilleren svarer åpent og ærlig i nytt intervju.

16.05.14 08:12

Emmanuel Adebayor har både blitt hyllet og kritisert i løpet av årets Premier League-sesong.

Tottenham-spissen banket inn 11 mål på 21 kamper i ligaen, men får ofte høre at han ikke ofrer seg nok for laget. Spesielt etter at han og Paulinho lagde et aldri så lite hull i muren, slik at Stewart Downing kunne øke West Hams ledelse i årets nest siste seriekamp.

Forklarer «skandalemålet»
Tidligere Birmingham- og Bolton-spiller Fabrice Muamba jobber nå for Daily Express og har fått togoleseren til å svare på blant annet hvorfor han tilsynelatende var så redd ballen. Adebayors svar er følgende:

- Jeg vet ikke hva som skjedde. For meg føltes det som om noe kom til å drepe meg da ballen kom mot meg.

- Men du spiller jo med en ball hver dag, svarer Muamba.

- Det er det jeg prøver å si. Hvorfor vil en soldat, som skal i krigen, løpe fra et våpen rettet mot ham. Ikke fortell meg at våpen ikke dreper.

Etter at Muamba poengterer at soldater ikke trener på å bli skutt hver dag, mens Adebayor står i fare for å bli truffet av en ball hver dag på trening, kommer han med en annen forklaring.

- Når ballen kommer mot deg, ser du ikke hvordan kroppen din står. Mye går gjennom hodet. Kommer jeg til å kunne ta imot ballen? Klarer jeg smerten? sier Adebayor og legger til at han fikk panikk og at det ikke burde skjedd.

I VARMEN: Emmanuel Adebayor fikk spille igjen da Tim Sherwood tok over som manager. Foto: Kirsty Wigglesworth (Ap)


- Ba Mancini google meg
En annen ting den kontroversielle Tottenham-spissen har fått kritikk for, er at han kun spiller opp mot sitt beste når han spiller for en ny kontrakt. Det avviser han imidlertid blankt.

- Scorer Wayne Rooney 20 mål hver sesong? Nei. Jeg skjønner ikke hvorfor folk snakker om at jeg spiller for en kontrakt. Jeg har aldri spilt for en kontrakt.

- Jeg husker at jeg spilte for bananer og for vann i Afrika, men jeg spiller ikke for noen kontrakt. Jeg elsker fotballen.

30-åringen fikk aldri sjansen i Manchester City under Roberto Mancinis ledelse. Samtalen mellom de to etter at Mancini lukket døra for Adebayor, sørget for at døra også ble låst i samme slengen.

- Han sa at han ville hente Balotelli fordi scoringssnittet mitt ikke er godt nok. Jeg ba ham om å gå på internett og google meg.

- Google meg, så ser du at jeg har spilt i denne ligaen fire eller fem år før jeg kom til Manchester City. Da ser du også hva jeg har gjort i denne ligaen tidligere.

Les hele intervjuet i Daily Express
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.