RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Adebayor klar for City

Sist oppdatert:
De lyseblå bekrefter overgangen.

Manchester City opplyser på sin offisielle nettside lørdag at Emmanuel Adebayor er klar for klubben. De lyseblå vil ikke ut med hvor mye de har betalt for 25-åringen.

Landslagsmannen fra Togo skal ha bestått legesjekken med City, og skrevet under på en femårskontrakt på City of Manchester Stadium.

Han har fått tildelt trøye nummer 25.

– Vil vise meg fram
Rundt 300 tilskuere hadde møtt opp for å ønske Adebayor velkommen til klubben lørdag, og spissen ble imponert over den varme mottakelsen.

– Det gjorde at jeg følte meg helt spesiell, og jeg gleder meg fryktelig til å spille foran fansen, og vise dem hva jeg kan, sier spissen til mcfc.co.uk.

City-manager Mark Hughes er også storfornøyd med å få på plass nok en spiss.

– Emmanuel har vært en av de beste spissene i Premier League de siste årene, og jeg er svært fornøyd med at han har valgt å spille for oss, sier Hughes.

– Sammen med de andre spillerne vi har hentet de siste årene, så vil han bidra sterkt til at vi skal kunne konkurrere med de andre topplagene.

Reiser til Sør-Afrika
Adebayor startet karrieren i franske Metz, før han gikk videre til Monaco og Arsenal.

For londonlaget spilte han 104 kamper og scoret 46 mål. Hans beste sesong i Arsenal-trøya var 2007/2008, da satte inn 24 mål på 36 kamper.

I 2008 ble han også kåret til årets spiller i Afrika.

25-åringen vil nå reise til Sør-Afrika, og slutte seg til resten av City-troppen, som for tiden er på treningsleir i VM-landet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere