*Nettavisen* Sport.

Adegbenro: - Vet ikke hvor lenge jeg blir

STORSPILL: Samuel Adegbenro har nærmest på egenhånd sørget for fire Viking-poeng på de to siste kampene. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Ian Burchnall mener det er en bonus om Viking får beholde Samuel Adegbenro hele sesongen.

30.04.17 09:53

VIKING STADION (Nettavisen): Samuel Adegbenro har sørget for Vikings poeng i Eliteserien 2017 nærmest på egenhånd denne sesongen. Mot Brann, lørdag sørget han for 1-1 og poengdeling like før slutt. Men etter sommeren er det trolig slutt på Adegbenro-herjinger i norsk fotball.

– Vi forbereder oss på å ikke ha han etter sommeren, fordi det er det nivået han er på nå. Men har vi han enda lenger så er det en bonus, sier Viking-trener Ian Burchnall til Nettavisen

Og om vi skal tro hovedpersonen selv så håper han at telefonen snart ringer.

– Jeg kan ikke si hvor lenge jeg blir, men akkurat nå er jeg her og jeg er glad for det. Vi får bare se hva som kommer til å skje, sier han til Nettavisen.

Involvert i alt etter han kom tilbake

Det er helt klart at Viking har en gullgruve i Adegbenro. Den tekniske nigerianeren har satt fart på et Viking lag som ikke hadde noe å by på fremover i de tre første kampene.

Adegbenro slet med en skade i starten av sesongen og startet ingen av de tre første kampene, alle kampene endte med tap og Viking så bleke ut. Mot Rosenborg i fjerde kamp var han tilbake igjen, riktignok endte dette også med tap, men Viking så mye hvassere ut offensivt. Det betalte seg mot Odd og Brann.

Mot Odd hadde han assist, scoring og lagde straffe i 3-0 seieren, mens mot Brann satte han som nevnt inn utligningen til 1-1 tre minutter på overtid. Dette har blitt fire livsviktige poeng for Viking.

Ian Burchnall mener Viking bare må sette pris på Adegbenro mens de kan.

– Nå omfavner vi han og bruker han så mye vi kan. Han er glad her og jeg vet han er glad i oss i klubben, Men om et bud kommer inn og det er bra for klubben, da må vi starte å se etter en erstatter, sier Burchnall til Nettavisen.

Venter på interesse

Adegbenro kom til Viking som 19-åring fra Prime FC, som er en Nigeriansk klubb, før 2015-sesongen. Det ble fem mål i 2015, tre mål i 2016 og allerede nå i år har han to mål på tre kamper.

Det er ofte at man ser at utenlandske spillere trenger tid på å bli vandt til Eliteserien og klimaet vi har her, derfor er det ikke overraskende at Adegbenro i har slått til for fult før nå. Potensialet har alltid ligget der, men nå ser han ut til å blomstre for fullt.

Den 180 centimeter høye kantspilleren legger ikke skjul på at han venter på at telefonen skal ringe.

– Det har ikke vært noe prat med agenten, ikke enda hvert fall. Jeg venter fortsatt, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

SLEGER: Ian Burchnall er klar på at Viking må selge dersom det kommer gode bud på spillerne deres. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Må selge

Burchnall er ikke i tvil om at Viking er i en situasjon hvor de må selge, men er bestemt på at budet må være på en pen sum.

– Selvfølgelig må vi selge om det kommer bud. Budet må være riktig, det må være et bra bud og om det er det så selger vi. Det er jo helt klart at vi trenger mye penger, ler Burchnall til Nettavisen.

Han fortsetter med at selv om Viking er i en vanskelig situasjon økonomisk er det ikke bare de som må selge om det kommer et stort bud. Han mener at alle klubbene i Norge er utviklingsarenaer, og dermed er «selgende» klubber.

– Alle klubber i Norge er selgende klubber. Det er realiteten, om noen kommer med et stort bud på en Rosenborg spiller, så må de selge han, og det er ikke noe forskjell med oss, forklarer han til Nettavisen.

Trives i Viking

Ifølge Adegbenro så vil han til utlandet, men har ikke noe hastverk og trives i Viking inntil videre.

– Om det ikke kommer noe bud er jeg fornøyd her. Jeg liker meg her og her er jeg veldig glad, sier han til Nettavisen.

Selv om det er Adegbenro som stjeler overskriftene, mener Burchnall at de andre gutta i laget er viktig for at nigerianeren kan være så god som han har vært i år.

– Samuel betyr selvfølgelig mye, han scorer mål og lager mål og sjanser så det er kjempeviktig for oss. Når du har en spiller som spiller på den måten så er det bra, men jeg sa det sist uke også at gutta rundt han også løfter han opp. De jobber så hardt, at de er med på å løfte han opp. Akkurat nå er han i kjempeform, det er bra for oss, sier han fornøyd til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.