BRANN - VIKING 0-0:

BRANN STADION (Nettavisen): Det endte 0-0 mellom Brann og Viking i Bergen, da lagene møttes til et rent vestlandsderby, lørdag.

Vikings Samuel Adegbenro var banens beste i Bergen, og hadde flere store sjanser, men nigerianeren maktet aldri å score mål. Det gjorde heller ikke de andre spillerne på banen.

Lagene får dermed med seg ett poeng hver fra kampen.

Misfornøyd Brann-trener

Det var få mennesker i Bergen som var fornøyd etter uavgjort mot naboene fra Stavanger. Heller ikke Branns trener likte det han så, lørdag.

- Dette er ikke slik vi ønsker å vise oss fram. Vi ønsker å angripe. I dag måtte vi likevel bare gå for det ene poenget, for det var helt dødt på banen, sier Lars Arne Nilsen til TV 2 etter kampen.

Ville ha straffe

Samuel Adegbenro var banens beste i Bergen, men nigerianeren kom aldri nærmere å få ballen i mål enn han var ti minutter ut i den andre omgangen, da avslutningen hans smalt kontant i stolpen og ut bak Piotr Leciejewski.

Etter kampen var nigerianeren mest opptatt av å snakke om en annen situasjon. Et kvarter ut i vestlandsderbyet på Brann Stadion dro han nemlig ballen med seg forbi Amin Nouri, før han gikk overende i duell med Leciejewski. Dommer Tom Harald Hagen vinket spillet videre. En rasende Leciejewski mente at Viking-spissen forsøkte å filme seg til et straffespark. 20-åringen mener at dommer Hagen burde pekt på straffemerket.

- Jeg mener det er straffe. Dommerne tror at jeg faller for lett, men jeg kan ikke falle uten videre. Noen må være i kontakt med meg for at jeg skal falle, sier en oppgitt Adegbenro til Nettavisen etter kampen.

Innholdsrike åpningsminutter

Hjemmelaget startet best i Bergen, men manglet presisjon i åpningsminuttene. Først kom Daniel Braaten seg fri på høyresiden etter en lur pasning fra Amin Nouri, men Oslo-mannen traff ingen foran mål med sitt innlegg. Så ble Brann-kaptein Jakob Orlov spilt gjennom. Svensken sendte ballen 45 grader ut til Torgeir Børven, som skjøt like over.

Så fulgte situasjonen hvor Adegbenro mener han ble snytt for straffespark. Halvveis ut i den første omgangen viste Viking-spissen seg frem på ny. Han utnyttet flere usikre Brann-spillere og dro seg forbi flere av dem før han avsluttet, men da hadde han brukt lang nok tid med ballen til at Jonas Grønner fikk kastet seg inn og blokkert til corner.

- Kampen vipper frem og tilbake. De ville kontre, mens vi ville styre. Jeg synes alltid det er gøy å spille, men kampen var kanskje ikke så underholdende for den nøytrale tilskuer i sofaen. Vi kan ikke forvente å stjele med oss to poeng hver gang, sier Grønner og viser til da disse to lagene møttes tidligere i år, og Brann vant 1-0 etter scoring på overtid.

Bringaker bommet

Etter en drøy halvtime fikk Bringaker omgangens største mulighet. Spissen kom alene med Leciejewski da Acosta bommet med sitt klareringsforsøk. 19-åringen forsøkte å gjøre som Kevin De Bruyne gjorde tidligere lørdag – se mot det lengste hjørnet og sette ballen i det nærmeste – men avslutningen til Bringaker var svak og trilte utenfor mål.

Kasper Skaanes leverte en god omgang for Brann, og kom seg ved flere anledninger fri på venstresiden. Etter 34 minutter noterte han seg nesten for en målgivende pasning da han kom seg fri og la ballen inn foran mål, men innlegget gikk akkurat rett bak Orlov.

Omgangens siste sjanse var det Børven som fikk da Nouri tittet opp og la ballen inn på bakerste stolpe. Børven skjøt på volley, men skuddet gikk like over målet til Iven Austbø.

- Vi starter dårlig, men så tar vi oss inn igjen og gjør en OK andreomgang. Det er solid at vi hever oss, og vi kunne fort ha tatt med oss alle poengene, sier Austbø til Nettavisen.

Stolpetreff for Adegbenro

Lagene åpnet den andre omgangen med hver sin kjempesjanse. Først landet et frispark fra Fredrik Haugen hos Bismar Acosta, som satte ballen over mål fra bare noen få meter.

Ti minutter etter hvilen ble Brann nesten straffet da en pasning fra Orlov endte hos Adegbenro. Kampens store spiller lot seg ikke be to ganger, og trøkket til på volley, men dessverre for Viking smalt skuddet i stolpen og ut. Brann slapp dermed med skrekken.

Viking var nå inne i sin beste periode i kampen. Minuttet senere var Adegbenro igjen frempå, denne gangen på venstresiden. Nigerianerens innlegg ble med nød klarert til corner. Kort tid etter slo André Danielsen et innlegg hardt inn foran mål. Leciejewski klarte først ikke å holde på ballen, men sisteskansen fikk raskt tak i sin egen retur.

– 11 674 tilskuere, 3000 av dem på hytten

Brann hadde solgt 11 764 billetter til vestlandsderbyet, men tilskuertallet ble opplyst med forbehold om at ”3000 av dem er på hytten” av Branns salgssjef Dag Frode Algerøy. De fremmøtte fikk halvveis ut i den andre omgangen se at Orlov kom først på et innlegg fra Nouri, men under hardt press fra Viking-keeper Austbø gikk svenskens heading over.

To minutter senere kunne nok et forsøk settes på kontoen for volleyer som gikk like utenfor mål da Skaanes rappet til etter et langt innkast. Forsøket skled av foten hans.

Viking-back Julian Ryerson viste seg så frem med en flott pasning til Usman Sale, men fra skrått hold ble nigerianeren usikker på hva han skulle foreta seg. Innlegget han til slutt endte opp med å forsøke ble derfor halvhjertet og landet trygt i armene til Leciejewski.

16-åring fikk sin Brann-debut

Fordi fem Brann-spillere måte sone karantene mot Viking satt det fire hittil ubeskrevne blad blant de syv spillerne på Brann-benken. Da ett kvarter gjenstod ble en stor drøm oppfylt for én av dem, da Halldor Stenevik fra Austevoll, kommunen som tidligere har fostret opp en spiller som Claus Lundekvam, kom inn for Remi Johansen til stor jubel.

- Hardt arbeid lønner seg. Det var veldig stort å komme inn foran så mange tilskuere. Jeg fikk beskjed om å spille mitt spill og å ha det gøy. Jeg synes jeg gjorde det bra. Jeg dekket mye rom defensivt, sier debutanten, som får støtte fra Brann-trener Lars Arne Nilsen.

- Han gjør et godt innhopp. Vi må skape nye helter. Han kan være en av de. Jeg hadde ikke snakket Halldor opp hvis jeg ikke trodde han hadde psyken til å takle det, sier han.

Pedersen burde scoret

Tolv minutter før slutt fikk innbytter Patrick Pedersen, som kom inn for Bringaker, en stor mulighet til å bli matchvinner for Viking da Adegbenro headet ballen ned til ham i feltet. Dansken klarte ikke å presse avslutningen sin ned, og ballen gikk langt over.

Ikke mange minutter senere fikk Pedersen en ny mulighet etter pasning fra Abdisalam Ibrahim, men ved den anledningen gikk skuddet fra 24-åringen rett på Leciejewski.

Innbytter Azar Karadas, som kom inn for Orlov, fikk også sjansen til å avgjøre kampen da han fikk vendt ballen over på sin foretrukne høyrefot, men skuddet gikk rett på Austbø. Dermed måtte Brann-spillerne gå av banen til lett pipekonsert, mens Viking, Tippeligaens nest beste bortelag i år, igjen plukket med seg poeng på bortebane.

Jonevret: – Vi kunne ha avgjort dette

Kjell Jonevret så at hans mannskap varierte i prestasjonsnivået underveis i kampen, og virket å være ganske fornøyd med ett poeng da han møtte pressen etter kampslutt.

- Når vi tør å spille, så har Brann det ganske vanskelig i perioder. Det er når vi blir litt redde og forsiktige at vi er litt mer menneskelige, sier Viking-treneren til Nettavisen.

- Samtidig synes jeg det var viktig at vi holdt nullen igjen. Vi har møtt mange bra lag den siste perioden, stort sett alle topplagene, så det var viktig for Iven (Austbø - red.anm.) og hele laget å kjenne at vi kan tette igjen litt bak. Det var flott at vi ikke slapp inn noe på slutten, og så har vi noen gode sjanser hvor vi faktisk kan avgjøre dette, men ett poeng er ett poeng. Nå reiser vi hjem og lader batteriene til neste uke, oppsummerer Jonevret.