RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Adekugbe klar for Vålerenga


KLAR FOR VÅLERENGA: Sam Adekugbe.
KLAR FOR VÅLERENGA: Sam Adekugbe. (vif-fotball.no)
Osloklubben bekrefter signering av venstreback fra Canada.

Vålerenga bekrefter mandag ettermiddag at klubben har sikret seg den kanadiske venstrebacken Sam Adekugbe fra Vancouver Whitecaps.

Han har signert en fireårsavtale med klubben.

Kanadieren ankom Oslo søndag kveld og gjennomførte den obligatoriske legesjekken mandag morgen, skriver klubben i en pressemelding.

Spilleren har en fortid i IFK Göteborg og engelske Brighton.

- Dette er noe jeg ser veldig frem til. Jeg har prata med flere som har bodd i Norge og de har fortalt meg fine ting om Oslo som by og Vålerenga som klubb, sier 22-åringen til klubbens nettside.

Adekugbe har tidligere spilt med tidligere Vålerenga-profiler som Lars Hirschfeld (på landslaget), Vajebah Sakor, Elias Mar Omarsson og Pah-Modou Kah. Han kjenner dermed godt til sin nye klubb.

- De har fortalt at Vålerenga er en veldig fin klubb som tar godt vare på spillerne sine. Jeg ser på overgangen hit som en fin mulighet til å prøve noe nytt og utvide erfaringen min, sier venstrebacken.

Vålerengas speiderapparat skal ha hatt 22-åringen under lupen i lang tid, og i konkurranse med mange andre er speider Lars Tjærnås svært glad for at Adekugbe nå er Vålerenga-spiller.

- Vi får en spiller vi både har fulgt lenge selv, og fått svært gode referanser på fra flere hold. Det er en back som har veldig mange av egenskapene vi har definert som viktige i vår rolle og vår måte å tenke fotball på, sier Tjærnås og legger til:

- Han er fysisk meget solid, med stor fart og duellkraft blant egenskapene. Han er komfortabel med ball og en spiller som er i stand til å løse de fleste av sine «kamper i kampen», enten én mot én, eller sammen med sine nærmeste spillere. Som menneske beskrives han, fra alle som har jobbet med han, som en topp motivert ung mann med en sult etter å læring, og som er villig til å jobbe enormt hardt for å nå sine mål. Det var tøff konkurranse om spilleren, og vi er veldig glad for at valget hans til slutt falt på oss, avslutter Tjærnås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere