*Nettavisen* Sport.

Adriano fikk sparken

Foto: AP/Scanpix

Ledelsen i Inter har fått nok av trøbbelet rundt stjernespissen Adriano.

16.04.09 14:49

Torsdag gjorde klubbpresident Massimo Moratti det klart at den brasilianske landslagsspissens tid i klubben er omme.

– Vi har gjort alt vi kan. Nå er han fri til å gjøre hva han vil, sa Moratti til sportsavisen Gazzetto dello Sport.

Avgjørelsen om å bryte kontrakten med Adriano kom ikke helt overraskende. Verken klubbledelsen eller manager José Mourinho har sett snurten av brasilianeren etter at han deltok på en landssamling i hjemlandet for to uker siden.

Personlig krise
Det var ventet at Adriano skulle returnere til Milano etter samlingen, men i stedet forsvant stjernespissen sporløst. Selv ikke Inter-spillerens agent Gilmar Rinaldi klarte å komme i kontakt med ham.

Inter-ledelsen uttrykte stor bekymring for situasjonen, og i brasilianske medier ble det spekulert i at måljegeren kunne vært både kidnappet og død. Det siste viste seg ikke å stemme.

I forrige uke bekreftet agent Rinaldi at Adriano oppholdt seg sammen med sin nære familie i Rio De Janeiro – og at han gjennomgår en personlig krise.

Sist helg tok hovedpersonen bladet fra munnen og gjorde det klart at han ikke har noen planer om å vende tilbake til Italia den nærmeste tiden.

Vil bistå med penger
Onsdag møtte Inter-ledelsen representanter for Adriano – og der ble det gjort klinkende klart at spissen er ferdig i klubben.

– Dette handler ikke om svik fra vår side. Vi har gjort alt vi kan for Adriano, men han er inne i en vanskelig periode akkurat nå. Vi gjør ikke dette for å være slemme, sier Moratti.

I løpet av kort tid skal partene møtes igjen for å avslutte spissens kontrakt en gang for alle. Inter opplyser at klubben ønsker å løse saken fort og greit – uten for store økonomiske belastninger for brasilianeren.

Samtidig skal klubben være villig til å bidra med penger sånn at Adriano kan få hjelp til å håndtere sine problemer.

Aktuell for Milan
Med Inter-karrieren skrinlagt har spekulasjonene rundt landslagsspissens framtid som fotballspiller for lengst startet. De heteste tipsene går på at han likevel kan komme til å vende tilbake til Milano.

AC Milan skal være interessert i spissens tjenester. I så fall blir han lagkamerat med blant andre David Beckham og landsmannen Kaká.

– Jeg vet ikke om det er realistisk akkurat nå, han trenger kanskje å bytte miljø og klubb, sa sistnevnte til Sky Sports onsdag. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag