Adu tror han blir United-spiller

Foto: AP / Scanpix

Freddy Adu har fire dager igjen til å overbevise Sir Alex Ferguson om at han er en fremtidig stjernespiller.

30.11.06 09:10

Adu har de siste to ukene vært på prøvespill i Manchester United.

17-åringen tror han har gjort sine saker så bra på trening at det kun er et spørsmål om tid før det tikker inn et bud fra Manchester United hos D.C Uniteds klubbkontor.

- Jeg håper dette har holdt til at Manchester United kommer med et bud. Målet mitt har vært å vise glimt av hvilken spiller jeg er, forteller Adu til The Sun.

- Må til Europa
Og slår fast:

- Jeg ønsker å spille i Europa. Det er her alle de beste spillerne i verden holder til.

Manchester United har fulgt 17 år gamle Adus utvikling siden stjerneskuddet kun var 14 år gammel.

Adu har vært en sensasjon i amerikanske MLS, men er nå klar til å ta skrittet videre.

- MLS har vært fantastisk. Jeg har virkelig hatt en strålende tid i D.C United, og har vokst som spiller. Men for å virkelig teste mine ferdigheter må jeg spille i Europa, mener Adu.

Blir ikke billig
Adu og arbeidsgiveren D.C United ble nummer tre i MLS forrige sesong. Stjerneskuddet spilte samtlige 35 kamper, og debuterte tidligere i år på det amerikanske landslaget - kun 16 år gammel.

Han har ett år igjen av sin kontrakt med D.C United, og blir ikke billig dersom Sir Alex Ferguson bestemmer seg for å hente ham til Old Trafford, verken i lønnsutgifter eller overgangssum.

Adu er nemlig blant de fem best betalte spillerne i MLS med sin årslønn på drøye fem millioner kroner. Og overgangssummen skal ligge på opp mot 100 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.