RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Advarer mot City

Sist oppdatert:
Frykter lagkameraten vil havne på benken om han velger City.

Downing tror lagkamerat James Milner får det tøft med å kapre en plass i førsteelleveren om han velger å gå til Manchester City.

City har allerede vært aktiv på overgangsmarkedet og forsøkte å hente Milner før VM, men da takket Villa høflig nei til 20 millioner pund – i håp om at spillerens markedsverdi skulle øke ytterligere etter mesterskapet. Om Milner klarte å heve sin egen markedsverdi nevneverdi er vel lite trolig. Men samtidig har nok ikke interessen fra City stilnet ennå.

Renner over av midtbanespillere
Villa-kollega Downing frykter imidlertid at Milner må belage seg på en benketilværelse dersom han velger å gå til de lyseblå i Manchester.

- Det kommer til å være et bikkjeslagsmål om å få spille. Det blir tøft for James om han går dit. Får han spille? Jeg klarer ikke engang å se for meg hvor mange midtbanespillere de har, sier Downing til The Guardian.

- Han må tenke seg om. «Vil jeg gå dit og bli en i mengden, eller vil jeg bli her og spille fast hver uke?» Det er helt opp til ham. Jeg er sikker på at han allerede har bestemt seg, sier Downing videre.

At City har mange midtbanespillere å velge mellom er det ingen tvil om. Michael Johnson, Stephen Ireland, Shaun Wright-Phillips, Adam Johnson, Gareth Barry, Patrick Vieira, David Silva, Nigel de Jong, Vladimir Weiss og Craig Bellamy er alle spillere som kan brukes i ulike roller på midtbanen og gjør at det er trangt om plassen på midtbanen hos City.

Gode penger for Villa
Downing sier videre at dersom prislappen på Milner stemmer, i overkant av 20 millioner pund, er det mye penger for Villa.

- Dersom beløpet stemmer kan vi kanskje hente inn en spiller på omtrent samme nivå som Milner, og samtidig hente inn en spiller til. Det er klart det vil være en god handel for oss. Men spørsmålet er om vi klarer å hente noen av hans kaliber. Det er utvilsomt en vanskelig avgjørelse for klubben, sier en åpenhjertig Downing, som ble hentet fra Middlesbrough for hele 10 millioner pund i november i fjor.

Milner spilte 36 seriekamper, scoret sju mål og noterte seg for 12 målgivende pasninger forrige sesong.

City har så langt hentet den tyske landslagsbacken Jérome Boateng fra Hamburg, spanske David Silva fra Valencia og ivorianeren Yaya Touré fra Barcelona. Fredag ble det også klart at Lazio aksepterte et bud på den serbiske backen Aleksandar Kolarov, som dermed kan bli City-spiller i nær framtid.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere