ODD - VÅLERENGA 1-2:

SKIEN (Nettavisen): - Det var veldig spesielt. Jeg tenkte ikke så mye på det før kampen, men da jeg kom ut på matta var det mange minner som kom tilbake, sier Magnus Lekven til Nettavisen.

24. august 2012 spilte han sin siste tippeligakamp for Odd, i hjemmekampen mot Brann på Skagerak Arena, før ferden gikk videre til Esbjerg og dansk eliteseriefotball.

Søndag 28. august 2016, fire år og fire dager senere, var han tilbake i sin første kamp fra start for Vålerenga - også denne gangen på Skagerak Arena. Igjen ble det seier for Lekvens lag, men denne gangen var det altså Odd som måtte bite i gresset.

Mohammed «Moa» Abdellaoue scoret begge målene for gjestene da «nye» Vålerenga stakk av med 2-1-seieren over sølvplasserte Odd.

- Redd for å si det

For det er virkelig et nytt Vålerenga-lag som har stått fram de siste ukene. Etter at klubben 13. juli annonserte at Ronny Deila vil ta over treneransvaret for hovedstadslaget etter sesongen, med nåværende trener Kjetil Rekdal inn i en ny rolle som sportslig leder, har klubben spilt sju kamper.

Fem av dem har endt med seier. To med uavgjort.

Klubben har fortsatt ikke tapt, og formtabellen for samme periode topper laget á poeng med Rosenborg.

Magnus Lekven, som kom til klubben i slutten av juli og har bidratt i fem av kampene, har fått være med på oppturen. Han tror offentliggjøringen av Deilas navn har hatt betydning.

Saken fortsetter under bildet

- Klubben gikk ut og sendte signaler ut til både omverden og innad i Vålerenga. Det gir en ekstra gnist. Nå er vi på gang, mener Lekven.

- Dere ser ut som et lag som hører hjemme i toppen nå?

- Nå har jeg bare vært med på oppturen, men jeg så fort at dette er et godt lag. Og ja, jeg er alltid redd for å si det, men det ser sånn ut.

Skal bygge et topplag

Når klubben nå får en ny stadion på Oslos østkant til neste sesong, mener han at Vålerenga bør kunne henge med i toppen av tabellen.

- Det er helt klart ambisjonene i hvert fall. Vi skal bygge et topplag over tid.

- Kan dere utfordre Rosenborg allerede neste sesong?

- Det er alt for tidlig å si, men det er mye spennende som skjer, sier Lekven, før han forsvinner inn i Odd-garderoben for å slå av en prat med gamle lagkamerater.

- Folk aksepterer det ikke

Trener Kjetil Rekdal var naturligvis godt fornøyd med trepoengeren mot Odd. Han tror også at ansettelsen av Deila allerede har hatt mye å si for klubben.

- Selvfølgelig har det hatt en betydning, sier Rekdal til Nettavisen.

Saken fortsetter under bildet

- Vi har hatt en vanvittig kur med å prøve å få endene til å møtes. Vi har et lite budsjett, mindre enn Odd, Strømsgodet, Brann, Viking og Rosenborgs budsjetter. Sannsynligvis er budsjettet vårt på nivå med lag som Aalesund, Tromsø og Lillestrøm. Det vil ikke folk akseptere. Men det er realiteten vi har å forholde oss til.

- Farlig duo

Rekdal var en presset mann da Vålerenga tilbrakte store deler av vårsesongen under nedrykksstreken.

- Er det litt bittert å vite at du skal gi fra deg ansvaret, nå som trenden er snudd?

- Nei. Jeg ser på det som helt greit. På 15 år har jeg hatt én pause på et halvt år og én pause på to måneder, så det er greit. Også vet jeg at det blir mye jobb på både meg og Ronny de kommende årene, sier Vålerengas kommende sportssjef, og kommer med store lovnader:

- Vi blir en farlig duo som skal bygge Vålerenga opp til å bli en konkurrent til Rosenborg. Det er det langsiktige målet.

- En konkurrent til Rosenborg eller bedre enn dem?

- Det sier seg selv. Vi konkurrerer ikke for å bli nummer to. Per dags dato er vi ikke noen konkurrent, men det er det vi vil bli.

- De får bra med penger

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tror også at Vålerenga kan bli å se i toppen med tospannet Deila og Rekdal ved roret.

- Det blir bra med penger der, sikkert. Vålerenga har satset før, de, og Rekdal har pratet før, han. Så får vi se, da, sier telemarkingen etter nederlaget for Rekdals menn.

Han mener det er for tidlig å si noe om Vålerenga kan utfordre Rosenborg allerede neste sesong.

- Det kommer an på hva slags spillerstall de har, og sånt. Men de har et bra lag allerede nå. Og de har sikkert ressurser til å manne opp det laget. Det er som jeg har sagt før: Vålerenga og Brann og de store klubbene bør være der oppe, sier Fagermo.