*Nettavisen* Sport.

Advarer Super-Mario og AC Milan

Foto: Giampiero Sposito / Reuters / NTB scanpix

Ingen selvfølge at AC Milan går videre i Champions League.

Med fire mål på de siste tre kampene kan Mario Balotelli være mannen som vekker Milan fra en sløv sesongstart. Onsdag står en plass i mesterligaens åttedelsfinale på spill.

Milan trenger kun ett poeng hjemme mot Ajax, men trener Massimiliano Allegri tar ikke noe for gitt i kampen mot nederlenderne.

Milano-klubbens juleforberedelser har ikke vært særlig festlige. Etter 15 serierunder er den 22 poeng bak serieleder Juventus og 14 bak den siste plassen som gir mesterligaspill neste år.

Avansement i mesterligaen vil være en kjærkommen opptur for Allegri og co. Treneren advarer derfor mot å undervurdere onsdagens motstander.

- Ajax har vist flott form den siste tiden, og de har bra teknikk i laget. Vi må ha riktig innstilling mot dem og framfor alt score mål, sier Allegri.

Bedring
Milan slo Celtic 3-0 i Skottland for to uker siden, mens Ajax overrasket med 2-1 over Barcelona på hjemmebane. Dermed er det italienske storlaget ett poeng foran Ajax før siste runde.

Nederlenderne står med seks strake bortekamper uten seier i mesterligaen, men Milan vil ikke legge seg bakpå for å trygge uavgjort. I stedet håper Allegri at Mario Balotelli vil skinne og varte opp med nye scoringer.

- Laget spiller ganske bra. Vi får de målene som bare ikke ville inn tidligere. Men vi må være mer oppmerksomme når motstanderne kontrer. Hver gang de skyter, scorer de, sa angriperen selv i forkant av Ajax-testen.

Barca ser framover
Barcelona er langt på vei klar som vinner av gruppe H, men har noe å bevise når Celtic gjester Camp Nou. Det spanske stjernegalleriet har ikke spilt opp mot sitt beste den siste tiden, og både i serie og mesterliga endte forrige kamp med tap.

- Vi vil vinne kampen og legge ned en god innsats. Vi har mye å bevise etter forrige kamp i mesterligaen. Jeg er rolig fordi vi forbereder oss som vi alltid gjør, med stort ønske om å spille bra, sier midtbanemannen Alex Song.

Barca-trener Gerardo Martino må igjen klare seg uten skadde Lionel Messi, Victor Valdés og Dani Alves. Samtidig er det ventet at Neymar, Andrés Iniesta og Xavi er tilbake i laget etter å ha fått hvile i helgens cupkamp mot Cartagena.

For Celtic har årets mesterliga vært frustrerende. Laget har bare plukket tre poeng fra fem kamper og levnes få sjanser i Barcelona onsdag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.