Ærlig Mjøndalen-trener: - Jeg er livredd

FRYKTER SMELL: Mjøndalen-trener Vegard Hansen er redd virkeligheten kommer og slår laget hans i trynet hvert øyeblikk.

FRYKTER SMELL: Mjøndalen-trener Vegard Hansen er redd virkeligheten kommer og slår laget hans i trynet hvert øyeblikk. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Frykter en real vekker i lørdagens tippeligakamp.

Etter en god start på sesongen frykter Mjøndalen-trener Vegard Hansen lørdagens oppgjør mot Start.

- Livredd
Nå heller han kaldt vann i årene på dem som mener bruntrøyene er favoritter mot Mons Ivar Mjeldes menn.

- Jeg er livredd denne kampen, jeg tror vi fort kan få vårt første tap, sier Hansen til Nettavisen.

Begrunnelsen er slik:

- Nå tror folk vi skal vinne på hjemmebane etter en god start, men folk glemmer at vi har hatt marginene på vår side. Vi burde fått straffe imot oss på 0-0 mot Viking, og da hadde vi ikke vunnet kampen. Mot Godset tapte vi sjansestatistikken 3-9 og hadde flaks som fikk med oss poeng, sier Hansen.

Og legger til:

- Vi kommer til å få en smell snart, og den kan fort komme nå, sier han.

Mjøndalen-spiller Mads Hansen er inne på samme tanker som sin egen trener.

- Nå har vi spilt to gode kamper, og det begynner å bli et snev av forventning til oss. Da er det litt typisk at vi går på en kjempesmell og taper 0-3. Men vi vet vi er avhengige av å være 100 prosent i alle kamper for å ta poeng, vi er ikke bedre enn det, sier Hansen.

SPENT: Mads Hansen. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Laget ingen levnet en sjanse har fått en strålende start på sesongen. Mjøndalen har tatt fire poeng på to kamper mot Viking og Strømsgodset, og lørdag spiller de hjemme mot en annen dumpekandidat, nemlig Mons Ivar Mjeldes Start.

- Er dere favoritter, Mads Hansen?

- Det er det som er ekkelt, dessverre er det noen som mener det. Vi er en nyopprykket gjeng, og Start står med fire poeng, de også. Vi vant ikke én treningskamp mot et tippeligalag før sesongen, og derfor er favorittstempelet litt kunstig, mener han.

- Drømmer om 15. plassen
Før sesongen var MIF-trener Hansen svært defensiv. Han uttalte blant annet til Nettavisen at laget som skal komme bak bruntrøyene på tabellen «må ha en katastrofesesong».

Men Mads Hansen avslører, ikke overraskende, at troen på en ålreit sesong er større innad i gruppa.

- Vegard har vært ekstremt defensiv i media før sesongen, men det er en litt annen og oppriktig tone innad. På spillermøter før sesongen har vi ikke vært dønn sikre på å komme på sisteplass. Det har vært en snev av håp om å kapre en 15. plass, og det er en drøm for oss å kapre den 15. plassen, sier han med et flir.

Før Start-kampen har det imidlertid begynt å bre seg en usikkerhet hos gjengen fra Isachsen Stadion.

Forberedelsene til kamp har nemlig vært så som så, forteller trener Hansen.

- Litt halvveis, vi har hatt litt småskader, såre bein og sykdom, og jeg er litt usikker på energinivået vårt, skal jeg være helt ærlig. Kampen mot Godset har hengt igjen, for der gikk vi helt i kjelleren. Det kosta veldig, og jeg er ikke veldig betrygget på at vi får en toppkamp mot Start, det er mange slitne hoder og såre bein her nå, sier Hansen.

Minst tre spillere ute
Stian Aasmundsen, Amidou Diop og Karenveer «Kinni» Grewal er uaktuelle til kampen. I tillegg sliter Sanel Kapidzic med sykdom og Ulrik Arneberg med en lårskade, og Mjøndalen kan stille svekket mot Start lørdag.

- Start er gode, de har en veldig god ellever som kommer til å gi oss en utfording. Solid, robust og tøft lag, og jeg ser på dem som jevngode med Viking. Nå har vi hatt en voldsom energi og sprut i spillet vårt, og det klarer vi ikke i 30 seriekamper. Det er ikke sikkert vi klarer flere enn to. Jeg var sikker på at vi skulle ha det mot Viking, jeg var sikker på at vi skulle ha det mot Godset, men jeg er usikker nå, innrømmer Hansen.

Kampstart er 15.30 og vises på C More Fotball.

P.S: Se en fersk episode av Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=6J1KVEK4V75_GZ_GXghGPMauzXQGwV9heb8mEZ-KZ1UqEeXSXQmpgIeero5RXk-rE52_0pOm6Q5kC-dUR_x4pwWliB0iglrsDuKdaCMi7oirNkUJxndNPfr-uQb6a2EriKUP1mp34W0&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.