Gå til sidens hovedinnhold

Agbonlahor i strupen på Houllier

- Heldigvis forsvant han, sier Aston Villa-stjernen.

Gabriel Agbonlahor forteller fredag at han var nær ved å gi seg i Aston Villa på grunn av tidligere manager Gérard Houllier.

Spissen har vært i klubben i 14 år, men likte dårlig måten den ble styrt på av den franske manageren. Han var også misfornøyd med lite spilletid forrige sesong.

- Måtte bort
Under Houlliers tid figurerte Agbonlahor bare sporadisk i startelleveren til Aston Villa. Han fikk heller ikke spille midtspiss og endte sesongen med kun tre fulltreffere.

- Jeg tenkte at om det er slik det skal være, med denne manageren og den formasjonen, så måtte jeg komme meg bort fra klubben, sier Agbonlahor til The Telegraph.

- Det ville vært vondt. Spesielt siden jeg har vært her i 14 år, er Aston Villa-fan og lokal gutt. Heldigvis forsvant Houllier og Gary McAllister, fortsetter angrepsspilleren.

- Det ødelagte
24-åringen mener også at den tidligere trenerduoen i Aston Villa ødela hans sjanser for å komme med på det engelske landslaget.

- Det ødelagte mye for meg. Det hjalp i hvert fall ikke i forhold til landslaget. Manageren hadde sin formasjon og var ikke villig til å forandre på det, sier Villa-spissen.

- Men Houllier var ikke den som pratet mest, den jobben gjorde Gary McAllister, men han var ikke spesielt god i grunn. Jeg kom ikke overens med ham, fortsetter han.

Liker McLeish
I 2009/10-sesongen scoret «Gabby» 13 ligamål på 36 kamper. Forrige sesong ble det altså bare tre fulltreffere på totalt 25 kamper.

I sommer ble Alex McLeish hentet inn som manager fra erkerival Birmingham. Under skotten ser Agbonlahor igjen ut til å være i form. Så langt i høst har det blitt to ligamål.

-Jeg er mer fornøyd og vi er mer organisert som klubb. Alle koser seg på trening og det er rett og slett en bedre atmosfære rundt her, sier 24-åringen.

- EM i 2012 er nå et mål for meg og det ville vært fantastisk å være med på et mesterskap. Men England har veldig mange gode spillere, da, avslutter han.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?