RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær sensasjon mot City - ble hyllet av Guardiola


BLE HYLLET ETTER NESTEN-SENSASJON: Bristol City-manager Lee Johnson i samtale med Josep Guardiola etter kampslutt.
BLE HYLLET ETTER NESTEN-SENSASJON: Bristol City-manager Lee Johnson i samtale med Josep Guardiola etter kampslutt. Foto: Martin Rickett (Pa Photos/ NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Bristol City sjokkerte Manchester City da de tok ledelsen på Etihad, men mål av Kevin De Bruyne og Sergio Agüero reddet de lyseblå.

MANCHESTER CITY - BRISTOL CITY 2-1:

Championship-klubben Bristol City var nær ved å skaffe seg et svært godt utgangspunkt i semifinalen av den engelske ligacupen tirsdag kveld.

Ved ordinær tid sto det 1-1 mellom lagene, men på overtid dukket innbytter Sergio Agüero opp og sikret en 2-1-seier for hjemmelaget.

Dette var den første av to semifinalekamper og gjestene fikk likevel med seg både et godt resultat og et viktig bortemål før returen.

Melding fra Guardiola

Gjestene tok ledelsen mot slutten av første omgang på et straffespark som Bobby Reid satte i mål. I andre omgang slo Josep Guardiolas menn tilbake da Kevin De Bruyne smelte inn utligningen på vakkert vis.

Manchester City presset på for et vinnermål etter scoringen og det kom altså på overtid da innbytter Agüero dyttet kula i nettet.

Se høydepunkter fra kampen:

- Det var skuffende å slippe inn så sent i kampen. Men vi kan holde hodet hevet, for vi spilte bra. Vi sto nesten løpet ut mot det som muligens er verdens beste lag, sier Bristol-stopper Aden Flint til Sky Sports.

- Vi har fortsatt en sjanse her og ser fram til neste kamp, sier han.

City-sjef Guardiola var sånn passe fornøyd etter kampslutt.

- Det er en semifinale. Jeg bryr meg ikke om hvilken turnering det er, det er en semifinale og vi visste at det ville bli tøft. Vi skapte mange sjanser og det er grunnen til at vi vinner til slutt. Vi visste at vi uansett ikke kunne sikre finaleplass i dag, det skal vi gjøre i returkampen. Bristol var veldig, veldig gode og vi måtte gi alt. Det er vi fornøyd med, sier han.

- Spillerne mine var fantastiske, for i fotball så kan du både vinne og tape, men vi skal aldri gi opp før fløyta går. Vi vinner mange kamper helt på tampen fordi vi aldri gir opp. En semifinale er alltid vanskelig, sier han.

Guardiola kom også med noen oppmuntrende ord og en klar melding til Bristol City-sjef Lee Johnson etter kampslutt.

- Guardiola sa til meg at vi spilte bedre enn de fleste Premier League-lag gjør på Etihad. Vi tar med oss mye fra dette og lærte mye. Det er ikke over og det blir en interessant kamp på Ashton Gate, sier han til Sky Sports.

Sjokkerte City

Det var vertene fra Manchester som åpnet best og skapte noen gode sjanser. Etter et kvarters spill dro Leroy Sané seg innover fra venstre og spilte mot Raheem Sterling, men ballen endte i stedet hos Bernardo Silva. Han skjøt imidlertid via en motstander og ut til hjørnespark.

Gjestene hang likevel godt med og var farlige i andre enden av banen. 16 minutter var spilt da Bristol City kontret og Joe Bryan kom til et skudd. Keeper Claudio Bravo ga retur, men det påfølgende innlegget ble klarert.

I det 21. minutt fikk Bernardo Silva en ny sjanse. Portugiseren snappet ballen etter en dårlig touch fra Jamie Paterson og fyrte av igjen, men heller ikke denne gang ble det blink og ballen gikk utenfor mål.

Gjestene var på ingen måte noen kasteball de første 45 minuttene på Etihad og etter 33 minutter kom Marlon Pack til en god sjanse. Han klinket til fra rundt 20 meters hold. Bravo var med på notene og reddet.

Det lå et mål i lufta i Manchester og etter 43 minutter fikk gjestene straffe. Josh Brownhill vant ballen i duell med Eliaquim Mangala og spilte gjennom til Bobby Reid. Han ble lagt i bakken av John Stones.

Dommer Anthony Taylor pekte kontant på krittmerket og Reid tok selv ansvar fra elleve meter. Han satte straffen sikkert i nettmaskene.

Rett etter fikk hjemmelaget en gedigen mulighet til å utligne. Sterling leverte en presis chip over keeper Frank Fielding, men Aden Flint var våken og hadde plassert seg på streken. Forsvarsspilleren fikk så vidt stusset ballen over mål. Dermed gikk gjestene til pause i ledelsen.

Slo tilbake

Dermed måtte City ut å jakte scoring i andre omgang. En frisk Sterling kunne utlignet etter 51 minutter, men satte ballen rett på keeper.

Noen minutter senere klarte imidlertid ikke gjestene å stå imot lenger. Sterling og Kevin De Bruyne kombinerte fint og førstnevnte slapp ballen perfekt ut til belgieren. De Bruyne hamret inn 1-1-målet.

Sterling kunne sendt vertene i ledelsen etter 69 minutter da han ble satt opp på nydelig vis av målscorer De Bruyne, men fra god posisjon satte den tidligere Liverpool-spilleren ballen rett på keeper Fielding.

MATCHVINNER: Sergio Agüero scoret vinnermålet.

Med rundt 20 minutter igjen kastet City-manager Josep Guardiola inn Sergio Agüero i jakten på et vinnermål. Yaya Touré gikk ut.

Og det var nettopp Agüero som ble helten på overtid. Bernardo Silva slo et presist innlegg mot spissen og argentineren fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1 da keeper Fielding feilberegnet litt i feltet.

Dermed har City tatt første stikk på vei mot finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere