RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aguero tryllet City videre

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
Og David Pizarro viste hva han kan utrette.

MANCHESTER CITY - PORTO 4-0: Manchester Citys signeringer fra spansk La Liga har vist seg som en åpenbaring i Premier League denne sesongen. Både David Silva og Sergio Agüero har levert varene og vel så det.

I onsdagens Europa League-oppgjør mot FC Porto var det nok en gang de to små fotballgeniene som viste seg å utgjøre forskjellen.

- Fortjent seier
Aguero sikret avansementet for City med en scoring og en målgivende pasning til Edin Dzeko. David Silva og David Piazarro sørget til slutt for en overbevisende 4-0-seier. Det var Roberto Mancini strålende fornøyd med.

- Jeg er veldig fornøyd med kampen og synes vi fortjente å gå videre. Porto er et godt lag og det var ikke lett, men til slutt synes jeg vi fortjente avansementet, sier Mancini til på TV 2 Sport.

City tok en tidlig ledelse, men brukte lang tid på å sette inn kampen andre scoring. Mancini innrømmer at han ble lettet da Dzeko satte spikeren i kista.

- Vi hadde et press på oss før vi fikk det andre målet. Vi bommet på flere sjanser til å avgjøre i første omgang, men det løsnet til slutt.

Tror på finale
Italieneren hyller Sergio Aguero og var også fornøyd med det David Pizarro leverte i løpet av sine ti minutter på banen.

- Jeg er veldig fornøyd med Aguero. Det er viktig å ha angrepsspillere som kan score mål. Jeg er også glad for David Piazarro, som bare spilte ti minutter og gjord det veldig bra.

Nå venter trolig Sporting Lisboa i neste runde. City-manageren tar ikke lett på den oppgaven.

- Det blir en vanskelig kamp. Alle kamper er vanskelig i Europa League, men jeg tror vi har en mulighet til å gå helt til finalen, sier Mancini.

Scoret etter 19 sekunder
City hadde 2-1 å gå på fra den første kampen og hadde ingen problemer med å nedsable gjestene fra Portugal.

Bortelaget måtte gå offensivt til verks for å sikre seg avansement, men fikk en verst tenkelig start på oppgjøret da et håpløst oppspillsforsøk havnet rett i beina på Yaya Touré.

Sergio Agüero oppfattet muligheten kjapt og stakk i bakrom. Pasningen fra ivorianeren var presis og Aguero sendte hjemmelaget i føringen allerede etter 19 sekunder.

Porto har aldri vunnet på engelsk jord og fikk det tøft også i onsdagens Europa League-kamp.

For det var Manchester City som fortsatte å skape sjansene. Touré fikk muligheten til å gå fra servitør til målscorer snaut halvveis ut i den første omgangen, men Helton vartet opp med en strålende beinparade. Nasri fulgte opp på returen, men valgte å sende ballen tilbake til ivorianeren, som sto i offside.

Aguero-magi
City fortsatte å skape muligheter uten at laget klarte å punktere kampen i første omgang. Sergio Agüero var nærmest før pause, da han igjen stakk i bakrommet og headet ballen forbi en utrusende Helton. Avslutningen smalt imidlertid i treverket denne gangen.

Seieren i Citys 50. kamp i Europa League/Uefa-cupen var i realiteten aldri truet, men James Rodriguez satte en støkk i hjemmepublikummet da han satte ballen i mål med en halvtime igjen å spille. Linjemannen var imidlertid allerede korrekt oppe med flagget.

Det var aldri noen tvil om at dette var Sergio Agüero og Manchester Citys kveld. Den lille argentineren viste noen tryllekunster på venstrekanten, før han tredde en nydelig pasning gjennom Porto-forsvaret til innbytter Edin Dzeko.

Bosnieren gjorde ingen feil og bredsidet sikkert inn 2-0 bak Helton. Samtidig pådro Portos Rolando seg sitt andre gule kort og måtte forlate banen.

Pizarro-show
Da var det også slutt for Sergio Agüero, som ble tatt av banen til stående applaus fra hjemmefansen.

Mange har satt spørsmålstegn ved hvorfor Roberto Manicini valgte å signere David Pizarro fra AS Roma i vinter. På sine ti minutter på banen, viste chileneren hva han kan gjøre.

Først serverte han David Silva, som enkelt kunne sette inn 3-0 for City, før han selv satte kronen på verket med 4-0 få minutter før slutt.

Muligheten for en superfinale i Europa League mellom Manchester United og Manchester City er fortsatt til stede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere