RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aguirre nekter for kampfiksing

BENEKTER JUKS: Javier Aguirre.
BENEKTER JUKS: Javier Aguirre. Foto: Thomas Peter (Reuters)
Trenerveteranen Javier Aguirre avviser at han har vært involvert i kampfiksing.

Ifølge spanske medier skal mexicanske Aguirre og rundt 30 andre personer være mistenkt for å ha fikset den spanske seriekampen mellom Levante og Zaragoza i mai 2011.

Aguirre var på den tiden trener for Zaragoza, som vant kampen 2-1 og dermed reddet plassen i toppdivisjonen. Tidligere har han også vært landslagssjef for Mexico og ledet blant andre Atlético Madrid og Espanyol.

56-åringen er nå landslagssjef for Japan. I et to timer langt møte med Japans Fotballforbund torsdag bedyret han sin uskyld.

- Han fortalte meg at han var svært sint, og at han aldri har gjort noe slikt som profesjonell fotballtrener. På dette tidspunktet har vi intet materiell eller bevis som viser at han har vært involvert. Vi har ikke noe annet valg enn å stole på det han sier, sier forbundets advokat Yutaka Miyoshi.

Dersom det blir tatt ut tiltale mot Aguirre og de andre, kan saken komme opp i retten i Spania i februar neste år. Miyoshi sa torsdag at forbundet vil følge med på hva som skjer i saken.

I fjor ble det kjent at oppgjøret mellom Levante og Zaragoza var én av ni kamper der det var mistanke om kampfiksing. Begge klubber har avvist beskyldningene og sagt at de vil samarbeide med ligaforeningens gransking. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere