RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aguirre nekter for kampfiksing

MISTENKT: Japans landslagstrener Javier Aguirre er mistenkt for å ha fikset en kamp i spansk fotball i 2011, men han nekter for å ha gjort noe galt.
MISTENKT: Japans landslagstrener Javier Aguirre er mistenkt for å ha fikset en kamp i spansk fotball i 2011, men han nekter for å ha gjort noe galt. Foto: Yuya Shino (Reuters)
- Jeg har ikke gjort noe uetisk eller uprofesjonelt.

Javier Aguirre er én av mange mistenkt for å ha fikset en kamp i spansk fotball i 2011, men Japans landslagssjef nekter for å ha gjort noe galt.

Det er kamp mellom Real Zaragoza og Levante som etterforskes. Zaragoza reddet plassen i La Liga med en 2-1-seier i siste serierunde i 2011.

Manchester Uniteds Ander Herrera er også nevnt i etterforskningen, men han nekter, i likhet med Aguirre, for at han har gjort noe ulovlig.

- Jeg tilbrakte 12 år i spansk fotball, og har ikke gjort noe uetisk eller uprofesjonelt. Jeg har ikke mottatt noe, og har heller ikke bedt om noe, sier Aguirre.

Aguirre sier han vil samarbeide med etterforskningen.

Styresmaktene hevder at Zaragoza overførte 965.000 euro til kontoene til visse trenere, ansatte og spillere. De skal deretter ha overført dem til Levantes spillere.

Japans fotballforbund (JFA) sier Aguirre får fortsette i jobben under Asia-mesterskapet i Australia neste måned, til tross for anklagene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere