Ajax-hooligans amok

Feyenoord-spilleren Jorge Acuna måtte på sykehus med skader i hode, nakke og ribbein etter at Ajax-hooligans gikk til angrep på ham og lagkameratene.

De to nederlandske klubbenes reservelag møttes til kamp torsdag kveld. Etter kampslutt tok en stor gruppe Ajax-supportere seg inn på banen og gikk til angrep på flere Feyenoord-spillere, deriblant Acuna og Robin van Persie. Ifølge Algemeen Dagblad var politiet, som var til stede med ti mann, og de 25 Ajax-vaktene fullstendig maktesløse.

– Det var komplett kaos, sa Feyenoord-trener Mario Been, som selv måtte flykte til garderoben. Ajax-trener John Van ’t Schip og spilleren Daniel De Ridder tro til for å få angriperne unna.

Det har vært utallige sammenstøt mellom supporterne til de to lagene gjennom årene. I mars 1997 døde en Ajax-fan etter en organisert slåsskamp mellom hundrevis av hooligans. Senest sist søndag ble 53 personer arrestert i forbindelse med æresdivisjonskampen mellom de to lagene.

Ifølge Reuters vil ikke Ajax’ A-lag bli straffet for supporterbråket torsdag.

– Vi vil etterforske saken grundig, og deretter straffe arrangørklubben. Men straffen vil ikke ramme A-laget til Ajax ettersom det var en reservelagskamp, sier proffotballdirektør Henk Kessler i Det nederlandske fotballforbundet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag