RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NYTT POENG: Molde og keeper Ethan Horwath imponerte Ajax-sjefen. Her er Moldes Knut Olav Rindarøy (t.v.), Lunan Ruben Gabrielsen, Ethan Horvath, Daniel Berg Hestad, Vegard Forren, Eirik Hestad, Martin Linnes (foran t.v.), Etzaz Hussain, Harmeet Singh, Mattias Moström og Tommy Høiland.
NYTT POENG: Molde og keeper Ethan Horwath imponerte Ajax-sjefen. Her er Moldes Knut Olav Rindarøy (t.v.), Lunan Ruben Gabrielsen, Ethan Horvath, Daniel Berg Hestad, Vegard Forren, Eirik Hestad, Martin Linnes (foran t.v.), Etzaz Hussain, Harmeet Singh, Mattias Moström og Tommy Høiland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Ajax-sjefen imponert: - Vi må bare applaudere

Sist oppdatert:
Ethan Horwath sto som en vegg for Molde.

MOLDE -AJAX 1-1:

MOLDE (Nettavisen): Molde fikk med seg ett svært viktig poeng fra Aker Stadion torsdag kveld.

Erling Moe var likevel ikke helt fornøyd etter kampen.

- Vi gjør noen sløve feil i starten av kampen, men får rettet på en del i pausen, sa Molde-treneren til Nettavisen etter kampslutt.

45-åringen var greit fornøyd med resultatet mot Ajax, og etter kampslutt sendte han en beskjed til de andre lagene i gruppen.

- Det er ikke tvil om at vi kan vinne denne gruppen. Vi har spilt to gode kamper, og har planer om å spille enda bedre i fremtiden, advarer han.

Tidlig Molde-ledelse

Det var Molde som kom best i gang å Aker Stadion. Etter noen småfarlige forsøk fra nederlenderne, snappet Mathias Moström ballen og satte fart framover. Ballen endte etter hvert hos Etzaz Hussain som slo nydelig inn i feltet.

På bakerste stolpe sto 20 år gamle Eirik Hestad, som enkelt kunne tuppet inn 1-0.

- Det var utrolig deilig. Vi får en drømmestart og da tror jeg hele laget fikk en ekstra tro på at vi kunne ta alle poengene, forteller målscoreren til Nettavisen etter kampen.

Heldig utligning

Men moldenserne var ikke i himmelen lenge. Etter et kvarter spill var Riechedly Bazoer farlig frempå med et langskudd. Skuddet suste forbi Ethan Horwath og i stolpen. Skuddet skulle viste seg å være et vasku for hva som var i vente.

Bare tre minutter etter stolpeskuddet fikk bortelaget nok en gang lov til å lade skuddfoten fra langt hold. Denne gangen var det Viktor Fischer som smelte til, via Daniel Berg-Hestad og forbi den amerikanske målvakten.

Dermed sto det 1-1, et resultat som sto seg til pause.

Horwath-parade

Ti minutter ut i andre omgang fikk Fischer gå opp helt alene i feltet og heade fra drøyt tre meters hold, men Horwath vartet opp med en strålende redning.

Kun noen få minutter senere måtte sisteskansen i aksjon på ny. Arkadiusz Milik fikk headet mot mål fra kort hold, men ballen ble mesterlig slått over av Molde-målvakten.

- Ethan var fantatisk. Han leverte nok en strålende kamp, og har tatt enorme steg etter at Nyland dro til tyskland. Han har en stor fremtid foran seg. Ikke bare i norsk, men også internasjonal fotball. Det er jeg helt sikker på, sier han klokkeklart, forteller Erling Moe til Nettavisen.

Også Frank de Boer lot seg imponere av den unge målvakten.

- Vi må bare applaudere. Han var svært god i dag, fortalte Ajax-treneren til det oppmøtte pressekorpset.

GOD: Moldes keeper Ethan Horvath redder avslutningen til Ajax' Viktor Fischer i Europa League kampen mellom Molde og Ajax på Aker Stadion.

- Jublet for tidlig

Etter 74 minutter var det romsdalingene sin tur til å treffe metallet. Joona Toivio klinket til på et frispark fra drøyt 17 meter. Skuddet gikk i stolpen og landet i fast grep mellom bena til Ajaxs sisteskanse.

- Jeg så ballen i mål og hadde vel nesten begynt å juble før jeg innså at den ikke var inne, fortalte Molde-treneren til den oppmøtte pressen.

Like før dommeren skulle blåse i fløyten for siste gang fikk Ajax et hjørnespark. Ballen gikk helt inn mot målet, og danset på tverrliggeren før den falt ned én meter unna mållinjen.

Molde fikk på mirakuløst vis reddet ballen, og klarert.

- Samtlige på benken og tribunen var nok langt nede noen sekunder der, men så var det vanvittig deilig da vi så at guttene fikk ballen bort, gliser Hestad.

Dermed endte det 1-1 på Aker Stadion. Det betyr tabelltopp for nordmennene i Europa League.

22. oktober tar Molde i mot Ronny Deilas Celtic til Europa-dyst på Aker Stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere