Ajax ydmyket Bergs Legia

UTE: Henning Bergs Legia er ute av Europa League etter å ha tapt 4-0 sammenlagt mot Ajax.

UTE: Henning Bergs Legia er ute av Europa League etter å ha tapt 4-0 sammenlagt mot Ajax. Foto: Peter Dejong (Ap / NTB scanpix)

Nordmannens lag sjanseløse mot Ajax.

Henning Bergs Legia Warszawa er inne i en blytung periode. Tre kamper uten seier i ligaen ble etterfulgt av en ydmykende europaliga-exit torsdag.

Ajax var flere klasser bedre enn det polske mesterlaget og vant sammenlagt 4-0 over to kamper.

Legia tapte 0-1 for Ajax i Nederland sist uke og hadde et berettiget håp om avansement til åttedelsfinalene foran torsdagens hjemmekamp. Det håpet svant i løpet av det første kvarteret i den polske hovedstaden.

Ajax gikk fryktløst til verket og straffet hjemmelaget på en kontring allerede etter 11 minutters spill. Den polske spissen Arek Milik avsluttet angrepet og ordnet tidlig ledelse for gjestene.

Bare to minutter senere ble vondt verre for Henning Berg på trenerbenken. Nick Viergever ordnet 2-0 for Ajax, og plutselig trengte Legia fire scoringer for å sikre seg avansement til neste runde.

Det var aldri Bergs disipler i nærheten av. I stedet gjorde polske Milik sitt andre mål for dagen og økte til 3-0 for Ajax allerede før pause.

Andre omgang bød ikke på flere mål. Dermed må Henning Berg konstatere at laget hans er nede i en solid sportslig bølgedal om dagen. Legia tapte den siste kampen før vinterpausen og fortsatte med tap da serien startet opp igjen midt i februar. Sist helg ble det 0-0 på bortebane mot Korona Kielce. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.