*Nettavisen* Sport.

Ajer ble cupmester med Celtic

Suksessen fortsetter for Kristoffer Ajer (20) i Celtic.

19.05.18 18:20
HTML EMBED

CELTIC - MOTHERWELL 2-0:

Den norske landslagsspilleren kunne lørdag ettermiddag løfte det skotske cuptrofeet etter at Celtic vant over Motherwell på Hampden Park.

Ajer startet kampen for den skotske seriemesteren, og gjennomførte en ny godkjent kamp i Celtic-trøya før han ble byttet ut i det 75. minutt.

Celtic var store favoritter og fikk som ventet få problemer mot Motherwell i lørdagens cupfinale.

- Jeg er veldig glad for alle som er involvert - spillere, støtteapparat og supportere. Den er en utrolig bragd av samtlige. Jeg synes vi virkelig fortjente dette, sier Celtic-manager, Brendan Rodgers, til BBC etter kampen.

Drømmetreff

Motherwell var på hugget i starten av kampen, men så fort Callum McGregor sendte Celtic opp i ledelsen med et drømmeskudd som gikk i krysset etter ti minutter, så hadde Ajer og hans lagkamerater full kontroll.

Celtic presset på for ny scoring etter at de hadde tatt ledelsen, og etter å ha skapt et par muligheter kunne fansen juble igjen.

Denne gangen var det Olivier Ntcham som ladet skuddfoten fra cirka 20 meter. Skuddet gikk langs bakken og endte til slutt ved stolperoten bak en utspilt Trevor Carson.

Dermed kunne Rod Stewart og de andre Celtic-supporterne juble for 2-0.

Utover kampen virket Celtic å ha god kontroll på motstanderen som slet med å spille seg til sjanser. Motherwell fikk riktignok en mulighet til å redusere etter 79 minutter da de fikk frispark på kanten av sekstenmeteren, men avslutningen til Gaël Bigirimana gikk i tverrliggeren.

Til slutt endte det 2-0 til Celtic som denne sesongen har vunnet den skotske serien, ligacupen og nå cupen.

Ny kontrakt

Norske Ajer kan med andre ord se tilbake på en strålende sesong for sin egen del. Samtidig som han har imponert i Celtic-trøya har han også fått sin debut for det norske A-landslaget.

Tidligere denne uken ble han også belønnet med en ny Celtic-kontrakt.

Ajer kom til Celtic fra Start i 2016 og den opprinnelige avtalen fra den gang strakk seg fram til 2020. Den nye går altså først ut i 2022.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag