Gå til sidens hovedinnhold

Åkeby: -Skadene preger oss

AaFK-treneren fortviler over skadesituasjonen.

HØDDVOLL (Nettavisen): HØDD - ÅLESUND 1-2:

Etter 2-1 borte mot erkerivalene Hødd i cupen, der AaFK vant en noe heldig seier, er trener Søren Åkeby oppgitt over tingenes tilstand. I dagens kamp manglet AaFK hele sju førstelagsspillere.

Adin Brown, Benjamin Kibebe, Amund Skiri, Erlend Holm, Alexander Mathiesen, Pat Noonan, og Diego Silva, var alle ute mot Hødd.

- Det er klart vi merker at vi har så mange mann ute om dagen. Spesielt på treningsfeltet er det merkbart, der vi ikke får den kvaliteten som er nødvendig, kommenterer Søren Åkeby overfor Nettavisen.

Han ser imidlertid lys i enden av tunnelen.

- Vi har et visst håp om å få klar et par-tre mann til kampen mot Tromsø på lørdag.

Dårlig gjennomføring
Og det kan virkelig trenges. For cupkampen mot Hødd var rett og slett langt under pari. Søren Åkeby var da heller ikke spesielt fornøyd.

- Den første halvtimen er svært bra for vår del. De får nesten ikke låne ballen, og vi styrer kampen. Men de sjansene vi hadde skulle ha vært nok til å drepe kampen tidligere, mener svensken, og er klar på at han ikke er fornøyd med gjennomføringen av kampen.

– Vi kom på banen etter pause med det mål at vi skulle starte der vi slapp, men det skjedde ikke. Bare et kvarter av andre omgang var god for vårt vedkommende, og vi slurver altfor mye. Vi skulle gjerne ha vunnet på en annen måte, men det viktigste var uansett å vinne. Vi er lystne på å gjøre det bra i cupen også, sier svensken.

Han priser seg lykkelig over at oransjetrøyene slapp ekstraomganger. – Med den situasjonen vi er i nå hadde vi ikke tålt ekstraomganger - da tror jeg Hødd hadde tatt det.

Kaptein Johan Arneng er enig med sjefen sin.

– Det var veldig viktig å slippe ekstraomganger i dag, spesielt med tanke på Tromsø-kampen på lørdag.

-Holder ikke mot Tromsø
Arneng var heller ikke fornøyd etter dagens batalje.

– Vi bør prestere bedre enn dette. Vi faller for mye i kvalitet utover kampen, og bidro til å slippe Hødd inn i kampen. Det er for dårlig av oss, erkjenner kapteinen, som likevel roser Hødd.

– De gjør en god kamp. Vi visste det ville bli en vanskelig kamp. Det er et lokalderby og Hødd er gode hjemme, men heldigvis har vi matchvinnere på topp, gliser kapteinen.

Arneng er dog fullt klar over at dette ikke holder mot Tromsø på lørdag.

– Vi må opp flere hakk skal vi klare å slå Tromsø. De er i fin form om dagen, og er nok favoritter med tanke på den siste tids prestasjoner.

Hos Tromsø er spissene Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt i kanonform.

– Vi håper at vi klarer å stoppe dem, det er det vi trener for, men det er klart at det blir vanskelig.

Søren Åkeby venter seg også en tøff match.

– Tromsø er i meget godt slag om dagen, men vi har spilt bra på Color Line, og håper på tre poeng.

Erstatteren klar
Benjamin Kibebe har kanskje spilt sin siste kamp i Aalesund-trøyen, men oransjetrøyene har allerede erstatteren på plass. AaFK og svenske AIK fra Stockholm har blitt enige om en overgang for Daniel Arnefjord, som dermed blir AaFKs nye midtstopper ut sesongen 2011.

Det eneste som kan stoppe overgangen er den medisinske testen, som skal unnagjøres en av de første dagene. Ifølge AaFK-trener Søren Åkeby er Arnefjord en meget god midtstopper som bør gå rett inn og styrke AaFK-forsvaret.

- Ja, det mener jeg så absolutt. Jeg kjenner godt til ham fra tidligere, og jeg er overbevist om at vi får en topp midtstopper hit nå.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?