Gå til sidens hovedinnhold

Akrobatiske Adebayor herjet

Emmanuel Adebayor senket Aston Villa med to scoringer.

TOTTENHAM - ASTON VILLA 2-0

Harry Redknapp var tilbake på trenerbenken etter hjerteoperasjonen han gjennomgikk i starten av måneden, da Tottenham tok imot Aston Villa på White Hart Lane mandag.

Tottenham-sjefen måtte nemlig gjennomføre det klubben kalte «en mindre hjerteoperasjon», for å blokke ut en arterie.

Misset først
Fra sin posisjon fra sidelinjen fikk Redknapp se en togolesisk spiss tilbake i scoringsform.

Emmanuel Adebayor hadde ikke scoret et Premier League-mål siden kampen mot Liverpool for over to måneder siden, før mandagens kamp mot Aston Villa.

Det var lite som tydet på at den tidligere Arsenal- og Real Madrid-spissen hadde stilt inn siktet denne gangen heller, da han fikk en gyllen mulighet etter 12 minutter.

Aaron Lennon slo et perfekt innlegg og Adebayor trengte bare å sette pannebrasken til for å få ballen i mål. Dessverre for Spurs, skled ballen av pannebrasken til 27-åringen og havnet utenfor.

Adebayor skulle imidlertid slå grusomt tilbake.

Akrobatisk Adebayor
Noen minutter senere ble en Tottenham-corner klarert ut av sekstenmeteren, før Gareth Bale slo ballen inn i feltet igjen. Ballen havnet hos Adebayor som på akrobatisk vis brassesparket hjemmelaget i ledelsen.

Fem minutter før pause kombinerte den samme superduoen da Tottenham doblet ledelsen.

Gareth Bale slo inn fra fra venstre, og James Collins bommet på ballen da han forsøkte å klarere. Dermed kunne Adebayor enkelt sette 2-0 i nettet fra kort hold.

Togoleseren var nær ved å fullføre sitt hat trick ved flere anledninger, men måtte nøye seg med to scoringer da ballen ikke ville inn i andre omgang.

Aston Villa maktet heller ikke å få ballen i mål, og Harry Redknapps menn kunne dermed notere seg for tre viktige poeng.

Fornøyd Bale
Gareth Bale var strålende fornøyd etter Tottenhams 2-0-seieren mot Birmingham-laget.

- Aston Villa er alltid vanskelig å spille mot. Vi var godt forberedet, organisert og fikk med oss tre poeng, konstaterte waliseren overfor Sky Sports.

Mannen med den fantastiske venstrefoten hadde heller ikke noe imot å notere seg for to målgivende pasninger, men ville helst snakke om lagets prestasjoner.

- To målgivende er bra, men tre poeng var viktigst og nå legger vi press på topplagene. Vi vet at lagene i toppen er sterke. Det er en lang sesong og vi må konsentrere oss om det vi skal gjøre sa Bale videre.

Klatrer til tredjeplass
Tottenham har fremdeles til gode å tape en kamp hvor Ledley King har vært på banen i 2011. Spurs-kapteinen spilte en god kamp i midtforsvaret hos vertene.

Samtidig fortsetter Aston Villas Tottenham-mareritt. London-laget har nå gått av banen uten tap de siste seks kampene dem imellom.

Etter mandagens seier klatrer Spurs opp på tredjeplass på Premier League-tabellen, bak Manchester City og Manchester United.

Til tross for to tap i de første kampene mot Manchester City og Manchester United, har Tottenham nå fått sin beste ligastart på 45 år.

Aston Villa ligger på åttendeplass med hele sju poeng opp til Arsenal på plassen over.

Neste helg spiller Tottenham borte mot West Bromwich, mens Aston Villa reiser til Wales for å møte Swansea.

HTML EMBED
Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken