RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonerer mot United-priser

Foto: GEOFF CADDICK (Scanpix)
Sist oppdatert:
Manchester United-fansen organiserer seg i protest mot billettprisene på bortekamper.

Når Manchester United på lørdag spiller mot Fulham på Craven Cottage, har bortefansen punget ut med 45 pund hver for billettene sine. Det vil si drøyt 540 norske kroner. Da Manchester City spilte på samme bane tidligere denne sesongen, betalte City-fansen 25 pund hver.

Nå er United-fansen lei av å bli flådd av rivaliserende Premier League-klubber.

- Vi er ikke ute etter å ta Fulham, dette skjer overalt over vi har fått nok av det, sier Peter Boyle, som organiserer en protestaksjon.

Kjøpestopp
Boyle oppfordrer alle United-fans på kampen til å la være å bruke penger inne på stadion. Det vil si å la være å kjøpe brus, pølser, kampprogram og lignende.

- Hvis noen få tusen røde ikke kjøper noe som helst kan vi kanskje overtale Fulham til å senke prisene til et fornuftig nivå neste sesong, sier Boyle til BBC.

Forrige sesong kostet billettene 32 pund, og året før 25 pund. Nå er prisen altså 45 pund. Den samme prisen gjelder for andre lag som er i samme billettkategori, som for eksempel Arsenal, Chelsea og Liverpool.

- Det laget vi støtter er kanskje en rik klubb, men det betyr ikke at alle United-fans er det, mener Boyle, som ble kastet ut av Birmingham Citys St. Andrews i 2004 for en lignende aksjon.

Flere aksjoner
Han mener imidlertid at Fulham på ingen måte er grådigere enn andre, og påpeker at Blackburn tidligere i år krevde 15 pund fra bortefansen i lokaloppgjøret mot Bolton og 36 pund fra United-fansen.

Fulham har solgt 95,5 prosent av setene sine denne sesongen, og har et tilskuersnitt på 21.604 hjemme på Craven Cottage. Manchester United topper statistikken med 99,4 prosent dekning og 75.793 tilskuere i snitt.

Aksjonen er ikke den første på balløya i vinter. Stadig flere supportere er lei av å se klubbene kreve skyhøye billettpriser, samtidig som de samme klubbene skylder på viktigheten av å ta poeng når de skal forklare hvorfor underholdningsverdien ikke er høyere.

Underskriftskampanje
The Fotball Supporters’ Federation har startet en kampanje for å få klubbene til å innføre en makspris på 15 pund for bortelagenes supportere.

De krever også at dagens prises fryses i tre sesonger, og at litt av inntektene fra den nye medieavtalen brukes til å redusere prisene på tv-overførte kamper.

De har også startet en underskriftskampanje på internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere