*Nettavisen* Sport.

Alanzinho er solgt

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Stabæk og Trabzonspor enige i natt.

27.01.09 08:56

- Vi er muntlig enige med Alanzinho om en fireårskontrakt. Vi har fått artisten vi ønsket oss, sier Trabzonspors president, Sadri Sener til Dagbladet.no natt til tirsdag.

Salgssummen er 4 millioner euro, eller om lag 36 millioner kroner.

Tirsdag morgen bekrefter også Stabæk salget på sin hjemmeside.

- Vi ønsket i utgangspunktet ikke å selge Alan nå. Han var en sentral del i både vår i sportslige og markedsmessige, og dette gir oss nye utfordringer på disse områdene. Men de økonomiske realiteter og Alans og hans familie sterke ønske, gjorde at vi følte at dette måtte gjennomføres, forteller Tom Schelvan og Einar Schultz i Stabæk Fotball.

Alanzinho reiser til Tyrkia tirsdag morgen for en obligatorisk legesjekk.

Enige på flyplasshotell
Alanzinhos norske agent, Lars Petter Fosdahl, Stabæks administrerende direktør Einar Schultz og sportslig leder Tom Schelvan kom til flyplasshotellet Kempinski i München mandag kveld.

Partene skal ifølge Dagbladet.no ha kommet til enighet på flyplasshotellet rett over midnatt, og en time seinere var kontrakten undertegnet.

- Dette er nok en god avtale. Vi sitter også igjen med mesteparten av totalsummen, og vi har sikret oss garantier for at pengene vil komme på konto, sa administrerende direktør Einar Schultz.

Søndag ble det kjent at en overgang for Stabæks Alanzinho til tyrkiske Trabzonspor hadde kollapset. Bærumsklubben opplyste i en pressemelding at betalings- og oppgjørstidspunkter var årsaken.

Etterkommer krav
Ifølge TV 2 Sporten vil Stabæk få en større del av pengene utbetalt nå, enn i det første budet fra Trabzonspor.

- Muntlig har tyrkerne bekreftet at de etterkommer våre krav. Jeg kjenner ikke til detaljene i hva som gjenstår før en avtale kan sluttføres, men det har med bankgarantier fra tyrkerne å gjøre. Dette har de altså bekreftet på telefon, sa pressesjef Håkon Bjercke i Stabæk til Nettavisen mandag kveld.

Det har tidligere blitt antydet i flere medier at brassen vil heve en årlig lønnssjekk på rundt 10 millioner kroner netto, om han skriver under for Trabzonspor.

Trodde det var kjørt
Agent Lars Petter Fosdahl, som har vært sentral i den mulige overgangen, sa til Nettavisen søndag at avslaget trolig ville bety at brasilianeren ble i Stabæk.

- Vi respekterer avgjørelsen. Dette handlet rent formelt om at de ikke likte utformingen av avtalen. Da mener jeg hvor mye som skal betales når, sa Fosdahl.

Da Alanzinho selv møtte pressen etter lørdagens 0-0-kamp mot IFK Göteborg var han imidlertid klar på at et nei ville skuffe ham.

- Jeg vil spille videre for Stabæk her på den nye banen og i Mesterliga-kvalifiseringen, men ja, jeg vil være skuffet hvis de ikke selger meg nå.

Nå har altså ballkunstneren fått det som han vil.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag