*Nettavisen* Sport.

Albania kan ta poeng på Ullevaal

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Norske tippere krysser av ren H på Norge så blekket spruter. Ikke så lurt, mener vi.

22.03.13 10:34

Sportspills meny fredag
V4 Halmstad: Show i Sverige

V65 Biri: Godbiten kommer fra Dombås
Tippetips: Ikke undervurder Albania
Oddstips 1: Ustoppelige Belgia
Oddstips 2: Russerne er i knallform

Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser

Midtukekupongen er lagt til i dag fredag og den svært spennende VM-kvalifiseringen. Alle 12 oppgjør hentet herfra, og øverst på kupongen finner vi Norges viktige hjemmekamp mot Albania.

Bonuspotten er oppe i 950.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Norge - Albania
VM-kvalifisering, gruppe E. Dette blir en viktig kamp for Drillo og Norge. En seier, og Norge har sjansen til å stikke fra i toppen sammen med Sveits. Et tap, og Norge blir et av opptil fire lag som skal kjempe om én ledig 2. plass. På de fire første rundene har Norge bare spilt én hjemmekamp, og den ble vunnet 2-1 mot Slovenia. Tre bortekamper har gitt tap på Island, 1-1 mot Sveits og seier på Kypros. Norge har gjort jobben, uten å imponere. Det er fort gjort å bli for kritisk når man ser på eget landslag, men det er nok riktig å si at Norge har et stykke igjen før alt sitter slik Drillo ønsker det. Likevel taper Norge sjelden. I dag er Norge store favoritter mot Albania, et lag som ikke står mye tilbake for Norge spillemessig. Norge må være på topp for å vinne, her er det ikke rom for personlige feil.

Christian Grindheim og Mohammed Abdellaoue er tilbake i troppen. Det er ventet at Moa starter på topp, King sliter med en liten skade og det blir ikke mer enn maks et innhopp på ham. Vegard Forren er også på plass, selv om debuten for Southampton lar vente på seg. Daniel Braaten (m) og Espen Ruud (f) er ikke med, de er suspendert for gule kort. Troppen:

Jarstein, Bugge Pettersen, Moa, Valon Berisha, Demidov, Wolff Eikrem, Tarik Elyounoussi, Forren, Grindheim, Hangeland, Hedenstad, Henriksen, Huseklepp, Høgli, Yttergård Jenssen, King, Nordtveit, Parr, Reginiussen, John Arne Riise, Søderlund.

Albania har vunnet to hjemmekamper, 3-1 mot Kypros og 1-0 mot Slovenia. Men de har også tapt 1-2 hjemme for Island og 0-2 borte for Sveits. De har gode muligheter til å ta seg videre, spesielt dersom de unngår tap i dag. Det ser i det hele tatt ganske jevnt ut bak Sveits, som er klar gruppefavoritt i denne svake gruppen, både Norge, Albania, Slovenia og faktisk også det revitaliserte Island kan godt bli nummer 2. Kypros ser for svake ut.

Trener Josip Kuze har tatt ut denne troppen:

Målvakter: Ujkani, E. Berisha, Shehi
Forsvar: Cana, Curri, Lila, Mavraj, Veliu, Hysaj, Osmani, Dalku
Midtbane: Roshi, Meha, Vila, Basha, Agolli, Vajushi, Bilku, Rama, Lilaj, Hyka
Angrep: Sadiku, Bodgani, Cani, Salihi

Norge taper sjelden på Ullevaal, og det er veldig viktig å vinne denne kampen. Norge kan stille sterkt, men halve laget er bare så vidt i gang med fotballsesongen for sine klubblag. Vi tror det er farlig å undervurdere Albania, noe vi synes tipperne gjør, folkerekka viser 71-19-10, og bookmakerne har setter Norge til rundt 1,38 i odds. Så stor forskjell er det ikke på Norge og Albania, og hjemmelaget skal ikke ha en så veldig dårlig dag før det blir poengtap. HU i kamp 1.

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens andelslag.

2. Tsjekkia - Danmark
VM-kvalifisering gruppe B. Tsjekkia åpnet kvalifiseringen borte mot dagens motstander, der de i kjent stil spilte 0-0 og var greit fornøyd med det. Siden har de slått Malta 3-1 og spilt 0-0 hjemme mot Bulgaria. Italia har som ventet stukket fra i toppen, og kampen om 2. plassen blir tøff, der tsjekkerne, danskene og bulgarerne alle har muligheter. Denne kampen blir meget viktig, en eventuell vinner her ligger godt an.

Pilar (m) og Rezek (m) er ikke med, det er heller ikke mindre viktige Necid, Hubnik og Pudil. Trener Bilek har dessuten usikkerhet rundt ballfordeler Rosicky (m), men det ser ut til at Arsenal-spilleren blir klar, og det er viktig. Det samme gjelder den offensive backen Gebre Selassie. Det er god dekning på de plassene der Tsjekkia har et par fravær, for eksempel er Jiracek i våre øyne en av lagets beste, og det blir et sterkt hjemmelag i kveld. Kozak (a), som er toppscorer i Europa League med 8 mål for Lazio, er med i troppen denne gangen, men han er en smule usikker.

Danmarks tre første kamper har vært tre av de tøffeste de skal gjennom i denne gruppen. Det ble bare 0-0 hjemme mot dagens motstander, deretter 1-1 i Bulgaria og tap 1-3 i Italia. I dag må de for en hver pris unngå tap, mens ett poeng antagelig er godkjent. Det er imidlertid en del spørsmålstegn rundt laget denne gangen, de tapte 0-3 for Makedonia i en treningskamp og viste lite der som gir håp om poeng i Tsjekkia.

Niclas Bendtner (a) er ikke i sin beste form, og her er han ikke med. Kvist (m) er suspendert her (men tilbake mot Bulgaria til uka), og dette er to sentrale fravær. Reservekeeper Lindegaard, Andreasen (m), Bjelland (f) og J. Poulsen (m) er også ute, men disse hadde neppe startet uansett. Trener Morten Olsen har tatt ut denne troppen:

Schmeichel, Hansen, Andersen, Kjær, Agger, Okore, Wass, Jacobsen, Stadsgaard, S. Poulsen, Stokholm, Kvist, Zimling, Eriksen, Schøne, Sloth, Kusk, Jensen, Rommedahl, Krohn-Dehli, Jørgensen, Fischer, Cornelius, Makienok

De fire siste innbyrdes har endt 1-1, 1-1, 0-0 og 0-0. Da tar vi med treningskamper. Morten Olsen har sagt at Danmark må ha fire poeng fra denne kampen og hjemme mot Bulgaria tirsdag. Det kan bety at han er fornøyd med ett poeng her. Så spørs det om danskene klarer å forsvare inn 0-0 eller 1-1 her. Vi tviler på det, Tsjekkia ser sterke ut denne gangen, men for sikkerhets skyld: HU i kamp 2.

3. Sverige - Irland
VM-kvalifisering gruppe C. Svenskene trener ute i snøværet mens Friends Arena er dedikert til bandysluttspillet. Sverige har vært gode i gruppespillet og er nummer 2 med 7 poeng. Irland er nummer 3 med 6 poeng, så dette er en nøkkelkamp for å nå sluttspillet i Brasil. Etter forventet hjemmeseier mot Kazakhstan og borteseier på Færøyene, spilte Sverige 4-4 borte mot gruppefavoritten Tyskland. Zlatan, Lustig, Elmander og Elm scoret i det som var et fantastisk comeback, tyskerne ledet 4-0 da det gjensto en halvtime. Det var ikke dårlig stemning i åpningskampen på Friends Arena heller, da Zlatan scoret fire ganger på England i privatkampen. Svenskene er fulle av selvtillit før kveldens kamp.

Trener Erik Hamrén har tatt ut sin sterkeste tropp, men mangler Blackburns Martin Olsson (f), Gerndt (m) fra Young Boys og Elmander (a, Galatasaray). Wendt er hentet inn som erstatter for Olsson. Hele troppen:

Isaksson, Nordfeldt, Wiland, Antonsson, Granqvist, Lustig, Nilsson, J. Olsson, Safari, Wendt, Durmaz, Elm, Homén, Hysén, Ibrahimovic, Kacaniklic, Källström, Larsson, Svensson, Toivonen, Wernbloom, Zengin, Fejzullahu

Irland gjorde en svak figur i EM 2012 da de tapte tre kamper og røk ut med 1-9 i målforskjell. I VM-kvalifiseringen har de vunnet 2-1 i Kazakhstan og 4-1 på Færøyene, men de ble statister mot Tyskland og røk 1-6 på eget gress. De er avhengige av å ta poeng fra de to antatt beste lagene, Sverige og Tyskland, hvis de skal ha noen sjanse på 2. plassen. De var milevis unna mot tyskerne, og de gleder seg nok ikke til kveldens kamp heller. Vi forventer at de legger stor vekt på det defensive, de vil ikke bli ydmyket med mange baklengs her.

Walters (a) skadet seg på trening, men skal være klar for spill. Long (a) har også slitt med en skade, men er med. McGeady (m) og Aston Villa-forsvarer Dunne er ute med skade, men Stokes Wilson (f) har blitt klar, Evertons Coleman også. Dette er troppen:

Westwood, Forde, Randolph, O'Shea, St Ledger, Clark, Wilson, Coleman, Kelly , O'Dea, O'Brien, McShane, Pearce, Ward, Whelan, McCarthy, Green, Hendrick, Pilkington, McClean, Brady, Keane, Long, Doyle, Sammon, Walters, Cox, Hoolahan

Sverige skal ha gode sjanser på hjemmebane. De har matchvinnertypene i laget, først og fremst Zlatan, men det er gode spillere rett bak ham også. Irland vil selge seg dyrt, men vi tviler på om de klarer å score mål. Svenskene bør klare 1-0 og tre poeng her. H i kamp 3.

4. Ungarn - Romania
VM-kvalifisering gruppe D. I denne gruppen har Nederland som forventet tatt kommandoen med fire strake seire, mens dagens motstandere begge har vunnet tre av fire og kjemper om 2. plassen, eventuelt 1. plass hvis Nederland går på en smell. Ungarn har vist styrke ved å slå Tyrkia 3-1 her, og de har også levert som favoritter mot Andorra og i den småvriene bortekampen i Estland. Mot Nederland måtte de melde pass og røk 1-4 hjemme.

Juhasz (f) og Gera (a) er ute med skade, to sentrale fravær.

Romanias landslag har ligget litt nede for telling på 2000-tallet, men nå har de vartet opp med 2-0 i Estland, 4-0 mot Andorra og en råsterk 1-0 borteseier mot Tyrkia. Men akkurat som Ungarn røk de 1-4 hjemme for Nederland. Dermed blir kveldens kamp ekstremt viktig, for når Tyrkia har skuffet og Nederland ser suverene ut, blir 2. plassen et oppgjør mellom Ungarn og Romania.

Mutu (a) er tilbake i troppen og Romania stiller sterkt her. Ciprian Marica (a) er ute.

Kampen skal spilles uten publikum. I våre øyne er dette helt åpent, det er godt mulig at et Romania i form kan vinne her. Ungarn er for store favoritter på folkerekka (43 prosent) og vi finner frem helgarderingen. HUB i kamp 4.

5. Moldova - Montenegro
VM-kvalifisering gruppe H. Moldova har vunnet én kamp hittil, 2-0 borte mot lilleputten San Marino. Mer oppsiktsvekkende var det at de holdt Ukraina til 0-0 her hjemme. De ligger i det sjiktet der de er sjanseløse på avansement, men gode nok til å ta poeng mot de store lagene når disse ikke har dagen. Tap 0-2 for Polen og 0-5 for England.

Vi kjenner ikke til fraværssituasjonen hos hjemmelaget.

Montenegro topper gruppen foran England. Men de har ennå ikke møtt England, og to av seirene deres er 6-0 og 3-0 mot San Marino. Ellers har de spilt 2-2 hjemme mot Polen og vunnet 1-0 i Ukraina, det er sterkt. Tirsdag har de hjemmekamp mot England, og den kampen spøker nok i bakhodet allerede.

Drincic (m) og Branko Boskovic (m) er ute.

Montenegro har det beste laget, utvilsomt, og de skal være ganske store favoritter her. Man kan spørre seg om de tenker for mye på England-kampen allerede, vi håper ikke, og tror bortelaget er proffe nok til å score det ene målet som antagelig holder til å vinne denne kampen. B i kamp 5.

6. Polen - Ukraina
VM-kvalifisering gruppe H. Vertsnasjonene for EM-sluttspillet 2012 møtes her. Ingen av dem briljerte i EM, men er jevnt over gode lag som kan slå de fleste, spesielt Polen. Polakkene med Dortmunds Lewandowski i spissen har slått Moldova 2-0, og spilt 2-2 borte mot Montenegro og 1-1 hjemme mot England. De er nummer 3 i en gruppe som ser åpen ut, og som er ganske så jevn hvis man stryker kampene til San Marino, laget alle slår men som ikke alle har møtt ennå. Polen tar et stort steg mot avansement med seier her.

Lewandowski starter på topp, og Dortmund-kameratene hans, Blaszczykowski og Piszczek er også med som vanlig. Vi ser ingen fravær som svekker laget, her stiller Polen toppet.

Ukraina har feilet stort i de tre første kampene. 1-1 borte mot England er greit, 0-0 borte mot Moldova litt mindre greit, og tap 0-1 hjemme for Montenegro er å melde seg ut av kampen om avansement. Ukrainerne står med to poeng og én scoring på de tre første kampene, og taper de her også kan de snart glemme Brasil 2014.

Mykhailo Fomenko ble ansatt som trener i desember, og det har vært tegn til bedring spillemessig, blant annet slo de Norge 2-0 i en treningskamp i Spania i februar. Det er få fravær denne gangen.

Dette blir spennende, begge lag viser meget gode takter. Slik tabellen i gruppen ser ut, vil det være en liten katastrofe å tape denne kampen for begge lag, og uavgjort blir utgangstegnet. Vi garder for hjemmeseier på grunn av den fantastiske fotballen Lewandowski og Blaszczykowski har vist for Dortmund i Champions League. HU i kamp 6.

7. Nord-Irland - Russland
VM-kvalifisering gruppe F. Nord-Irland røk 0-2 i Russland i den første kampen. Siden har de klart 1-1 mot både Aserbadsjan, Luxemburg og Portugal. Det var sterkt å ta ledelsen i Portugal og holde den til det gjensto et snaut kvarter, men alt i alt er ikke Nord-Irland sterke nok til å gå videre fra denne gruppen.

Wallsall-spissen Will Grigg har vært god i ligaen denne sesongen, men mister kveldens kamp. Det passer dårlig, for Kyle Lafferty (a) er suspendert. Chris Baird (f) er også suspendert. Manager Michael O'Neill vuderer å starte med Burnleys Martin Paterson som ensom spiss. Andre alternativer er Inverness-spissen Billy McKay og Aberdeen-spillerne Niall McGinn og Josh Magennis. Ellers er Sammy Clingan og Grant McCann tilbake i troppen, det trekker opp.

Russerne har vært suverene hittil i kvalifiseringen. De har full pott og ingen baklengs etter hjemmekamper mot Nord-Irland, Portugal og Azserbadsjan, og den ubeskjedne 4-0-seieren i Israel. Zenits Aleksandr Kerzhakov er toppscorer med tre mål, klubbkameratene Viktor Fayzulin og Roman Shirokov følger like bak med 2 mål hver. Med fem poengs forsprang på Portugal, det eneste laget som skal være sterkt nok til å slå dem, ser dette meget lovende ut for Fabio Capellos mannskap.

Smolov (a), Shunin (k) og Ivanov (m) er ikke med i troppen denne gangen, men det er det gode grunner til antar vi, Capello har bedre alternativer. Det er en sterk tropp han stiller med, lite skader ser det ut til, og som vanlig er troppen basert på spillere fra Zenit St. Petersburg, de tre Moskva-klubbene og et par fra Anzhi og Rubin Kazan.

Hjemmelaget har kastet bort så mange poeng allerede at de er nødt til å vinne i dag. Det kan slå tilbake på dem, for Russland kontrer lett inn et mål hvis hjemmelaget våger for mye fremover. Russerne vil gjerne vinne denne gruppen foran Portugal, og de er mer enn gode nok til å ta med full pott fra Belfast. Norske Tom Harald Hagen dømmer denne kampen. B i kamp 7.

8. Spania - Finland
VM-kvalifisering gruppe I. Spania er sjef i denne gruppen, sammen med Frankrike. Veldig mye rart må skje før det ikke blir disse to som går videre. Spanjolene har vunnet 1-0 i Georgia og 4-0 i Hviterussland, før de broderlig delte poengene med Frankrike da det ble 1-1 på Vicente Calderon i Madrid. Tirsdag til uka spiller Spania borte mot Frankrike, så denne kampen mot Finland handler bare om å sikre tre poeng uten å brenne for mye krutt, og det blir viktig å unngå skader.

Casillas (f) er ute med skade, men Spania har gode alternativer i Valdes, Reina og De Gea. Trener Vicente del Bosque har utelatt Torres (a) denne gangen, noe vi ikke har vanskelig for å forstå i det hele tatt. Javi Martinez (f) er heller ikke med, ikke Puyol (f) heller, men ellers savner vi ingen. Xavi (m) sliter med en skade og spiller neppe her, han spares nok til Frankrike-kampen.

Målvakter: Reina, Valdes, De Gea
Forsvar: Arbeloa, Albiol, Ramos, Azpilicueta, Pique, Monreal, Alba
Midtbane: Alonso, Xavi, Iniesta, Fabregas, Busquets, Cazorla, Javi Garcia, Isco
Angrep: Villa, Silva, Pedro, Mata, Negredo, Navas

Finland har bare spilt to kamper hittil, tap 0-1 hjemme for Frankrike og 1-1 hjemme mot Georgia. Det var litt skuffende at de ikke klarte å slå Georgia. Å gå videre fra en gruppe med Spania og Frankrike er nærmest umulig for finnene, og bortekampen mot Spania er det ingen som forventer at de tar poeng i.

Eremenko (m) er suspendert. Palymakeren erstattes trolig av Chievos Hetemaj.

Kampen går på El Molinon i Gijon. Spania er rettmessige megafavoritter og vinner normalt dette. H i kamp 8.

9. Frankrike - Georgia
VM-kvalifisering gruppe I. Frankrike er i rute etter seire mot Finland og Hviterussland, og 1-1 borte mot Spania. Girouds scoring i tilleggstiden borte mot Spania var viktig moralsk, og kanskje kan franskmennene vinne denne gruppen foran spanjolene, det hadde vært stort og det er det de må strekke seg etter.

Trener Didier Deschamps har tatt med Paul Pogba i troppen for første gang, midtbanespilleren har vært god for Juventus denne sesongen. Real Madridds Raphael Varane (f) er også med og kan få sine første minutter for landslaget. QPR-spiss Loic Remy er tilbake i det gode selskap, så også Lilles Dimitri Payet. Capoue og Diaby er ikke med, Debuchy (f) er ute med skade. Jallet og Ribery sliter med skader, med er med. Det er ventet at Deschamps stiller litt alternativt her, og så topper laget mot Spania til uka. Benzema og Giroud ligger an til å starte på topp, ikke akkurat noe B-preget over det.

Målvakter: Landreau, Lloris, Mandanda
Forsvar: Clichy, Fanni, Evra, Jallet, Koscielny, Sakho, Varane, Yanga-Mbiwa
Midtbane: Cabaye, Gonalons, Matuidi, Payet, Pogba, Sissoko, Valbuena
Angrep: Benzema, Giroud, Gomis, Ménez, Ribéry, Rémy

Georgia har spilt fire kamper og tatt fire poeng. Hjemmeseier mot Hviterussland og 1-1 i Finland, mens det ble tap mot Spania og borte mot Hviterussland. I dag må de overgå seg selv for å ta poeng, de var i samme gruppe som Frankrike i EM-kvalik 2008 og røk 0-3 og 0-1 da.

Trener Ketsbaia skal bare ha en to-tre skader i troppen, det er usikkerhet rundt Khubutia (f), men noe mer presist enn det vet vi ikke i skrivende stund.

Frankrike har vist mye bra under Deschamps, og med den troppen de stiller her ser vi ingen annen utgang enn hjemmeseieren, uansett hvem hjemmelaget starter med. H i kamp 9.

10. Bosnia Herzegovina - Hellas
VM-kvalifisering gruppe G. Begge disse står med 10 poeng etter fire spilte, dette er toppkampen i gruppen. De har allerede møtt hverandre i Hellas, og da ble resultatet 1-1. Bosnia Herzegovina har ellers slått Liechtenstein 8-1, Latvia 4-1 og Litauen 3-0. De ser solide ut og de er en kandidat til å vinne gruppen. I VM-kvalifiseringen 2010 ble de nummer 2 bak Spania, foran Tyrkia og Belgia, før de tapte for Portugal i play-off. Manchester Citys Edin Dzeko er toppscorer med 5, bak ham følger Misimovic (kina-proff), Ibisevic (Stuttgart) og Pjanic (Roma).

Trener Susic mangler Salihovic (m), og Pjanic (m) er nettopp tilbake i trening etter en skade og høyst usikker, så han har kalt inn den rutinerte CSKA Moskva-spilleren Rahimic (m) i troppen.

Hellas har vunnet borte mot Latvia og Slovakia, og 2-0 hjemme mot Litauen. Dermed var det kanskje greit med 0-0 hjemme mot dagens motstander. Spiller de uavgjort igjen, skal det mye til at Hellas ikke blir nummer 1 eller 2 i gruppen, siden de allerede har spilt borte mot Slovakia og vunnet der. Vi tror Hellas vil være brukbart fornøyd med ett poeng i Zenica.

Schalke-forsvarer Kyriakos Papadopoulos er ute, men det ser ut til at Vasilis Torosidis (f/m) blir klar. Han har vært solid for Roma siden overgangen etter nyttår.

Gjett om hjemmelaget skal vinne denne kampen, her kommer de til å gi alt. Klarer de å holde alle 11 på banen kampen gjennom, skal det mye til at de går målløse av banen. Hjemmelaget scorer ett eller to mål, tror vi, men bortelaget er kapable til å gjøre det samme, Hellas er ikke kjedelige lenger. Likevel regner vi med at bortelaget går noe mer defensivt til verks. HU i kamp 10.

11. Makedonia - Belgia
VM-kvalifisering gruppe A. Makedonia ser ikke sterke nok ut til å hevde seg i gruppen, men de fyrte av et varselskudd med 1-0 hjemme mot Serbia i oktober. De har også spilt 0-0 i Skottland og er ingen kasteball, men siden de har tapt to kamper for Kroatia allerede, blir det vanskelig å gå videre.

Goran Pandev og flere andre sentrale spillerne hos Makedonia ser ut til å være på plass, men Markoski (f), Georgievski (f) og Gligorov (m) er ute.

Belgia topper gruppen sammen med Kroatia, og i øyeblikket ser det ut til at disse to går videre fra gruppen. 2-0 i Wales, 3-0 i Serbia og 2-0 hjemme mot Skottland er bra jobbet av Belgia, som har et spennende landslag på gang. Det ble 1-1 hjemme mot Kroatia. Premier League-spillerne Benteke og Kompany er toppscorere med to mål hver.

Kompany (f) er med i troppen og trener Leekens ønsker at han spiller, til tross for at Manchester City-manager Mancini mener Kompany må stå over og lege skaden sin. Det siste vi hører er at han ikke spiller. Belgia stiller som vanlig sterkt, her troppen:

Målvakter: Courtois, Mignolet, J-F. Gillet
Forsvar: Van Buyten, Lombaerts, Alderweireld, Verthongen, Kompany, Ciman, Pocognoli, G. Gillet, Vermaelen
Midtbane: Mertens, Fellaini, Witsel, Defour, Simons, Hazard
Angrep: Lukaku, Vossen, De Bruyne, Mirallas, Dembele, Chadli, Benteke

Vi har skrytt av dette belgiske laget før og satset på dem flere ganger til god odds. I dag er de relativt store favoritter, og når vi ser den troppen de stiller med, skjønner vi hvorfor. Her er blir det en meget sterk startellever hos bortelaget, sterk nok til å vinne i Makedonia, tror vi. Makedonia er ikke noe dårlig lag, men her får de det tøft. B i kamp 11.

12. Skottland – Wales
VM-kvalifisering gruppe A. Skottland har ennå ikke vunnet etter fire spilte, og bare to mål er scoret. Det gir sisteplass i gruppen og dette ser ikke bra ut. De har tapt borte for dagens motstander og Belgia, og ikke klart bedre enn 0-0 mot Serbia og 1-1 mot Makedonia på eget gress. De har igjen to kamper mot Kroatia og bortekamp mot Serbia og Makedonia, og en hjemmekamp mot Belgia. Det ser helt mørkt ut for Skottland, dette er pinlig og sårer nasjonalfølelsen. Men nå har de fått på plass Gordon Strachan som trener, og en seier i dag vil være et stort plaster på såret.

Fire spillere har måttet melde forfall grunnet skader: James Morrison (m), Ross McCormack, James Forrest og Danny Fox. Strachan har hentet inn Norwich-forsvarer Steven Whittaker og Barry Bannan (m) som erstattere.

Wales har spillere klassespillere som Bale, Bellamy, Ramsey og Allen i laget, men det holder dessverre ikke, helheten er ikke god nok og Chris Coleman har ikke klart å utrette noen underverker som trener. De røk 0-2 hjemme for Belgia og 1-6 i Serbia i de første kampene, og da er det vanskelig å beholde troen. Deretter vant de 2-1 hjemme mot dagens motstander etter to sene Bale-scoringer, men så ble det tap i Kroatia.

Viktige Gareth Bale (m) fikk en smell for Tottenham mot Fulham nylig, men meldes klar til kamp. Det er utrolig viktig for bortelaget og trener Chris Coleman. Ramsey (m) og Bellamy (m/a) er også med. Leeds-spissen Steve Morison er ute, Liverpools Allen (m) også dessverre, og Jermaine Easter (a) og Lewin Nyatanga (f) er hentet inn i troppen.

For Skottland handler dette mye om å stoppe Gareth Bale, samtidig som de må holde et øye med de andre også, Bellamy, Ramsey, Vokes og flere andre er kapable til å lage trøbbel for skottene. Dette er prestisjefylt, og vi tror på en jevn kamp mellom to lag som går for seieren. Hjemmebanefordelen kan bikke dette i Skottlands favør, men å gi full tillit til skottene er sjelden lurt, de scorer alt for få mål. HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 22.03.2013 18:55
1. Norge - Albania H U
2. Tsjekkia - Danmark H U
3. Sverige - Irland H
4. Ungarn - Romania H U B
5. Moldova - Montenegro B
6. Polen - Ukraina H U
7. Nord-Irland - Russland B
8. Spania - Finland H
9. Frankrike - Georgia H
10. Bosnia Herzegovina - Hellas H U
11. Makedonia - Belgia B
12. Skottland - Wales H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 22.03.2013 18:55
1. Norge - Albania H U
2. Tsjekkia - Danmark H U
3. Sverige - Irland H
4. Ungarn - Romania H U B
5. Moldova - Montenegro U B
6. Polen - Ukraina H U B
7. Nord-Irland - Russland B
8. Spania - Finland H
9. Frankrike - Georgia H
10. Bosnia Herzegovina - Hellas H U B
11. Makedonia - Belgia B
12. Skottland - Wales H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag