«Aldri i verden om jeg skal bli trener»

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Ole Gunnar Solskjær var fast bestemt.

13.10.11 17:40

ÅLESUND (Nettavisen): Vi skal tilbake til 90-tallet, til den gang Norges landslag bet godt fra seg i to VM-sluttspill og Kjetil Rekdal og Ole Gunnar Solskjær var to av våre største fotballstjerner.

Solskjær hadde slått igjennom i selveste Manchester United, men spilte ikke alltid en sentral rolle på landslaget. Kjetil Rekdal var i Hertha Berlin og skapte seg et stort navn i Tyskland.

Begge hadde allerede lagt planer for hva de skulle gjøre etter at karrierene deres var over.

Godlynt mobbing
- Jeg bodde mye på rom med Ole Gunnar Solskjær. «Aldri i verden om jeg skal bli trener», sa han. Det var visst totalt utenkelig, forteller Kjetil Rekdal til Nettavisen.

Solskjær skulle ut av fotballen og bruke tid på å kose seg med ungene, fikk Rekdal beskjed om.

- «Bare vent», sa jeg.

Rekdal gliser.

Solskjær ble etter hvert reservelagstrener i Manchester United, før han før inneværende sesong ble ansatt som manager i Molde.

- Når jeg treffer ham på kamper nå, spør jeg alltid om han ikke skulle vært hjemme og kost seg med ungene.

Brå inntreden
Selv la Rekdal aldri skjul på at han ville over i treneryrket når den aktive karrieren var over.

- Jeg skulle jo bli trener, men jeg ble det jo mye tidligere enn jeg hadde tenkt. Plutselig satt jeg med det i fanget i Vålerenga, erindrer 42-åringen, som overtok ansvaret for osloklubben allerede i 2001.

Vålerenga rykket ned fra Tippeligaen i 2000, etter tap for Sogndal i kvalifiseringen. Det ble mange oppslag i pressen da Tom Nordlie måtte gå og Rekdal ble spillende trener.

- Jeg skrev en treårskontakt som spiller, og vi snakket om at jeg skulle inn i den sportslige ledelsen når den var ferdig. Men da jeg fikk tilbudet, kom det brått på. Jeg vet det var mye rabalder. Men jeg ble tilbudt det og fant ut etter litt betenkningstid at jeg ville gjøre det, sier Rekdal til Nettavisen.

PS:Nettavisen kontaktet Ole Gunnar Solskjær via e-post for to uker siden, men fikk denne uken beskjed om at han ikke vil svare på spørsmål med mindre man fysisk er til stede på Aker Stadion i Molde.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.