Aleesami klar for krig

MÅLGIVENDE: Haitam Aleesami var nest sist på en av IFK Göteborgs scoringer.

MÅLGIVENDE: Haitam Aleesami var nest sist på en av IFK Göteborgs scoringer. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Den norske landslagsspilleren viste god form mandag.

19.10.15 22:09

Haitam Aleesami vartet opp med målgivende pasning da IFK Göteborg tok ett viktig poeng i den svenske gullstriden mandag.

Med 2-2 borte mot Djurgården, lever IFKs gulldrømmer videre. Men Göteborg-laget følte dommeren var streng da DIFs Kevin Walker fikk sjansen til å utligne til 2-2 på straffespark seks minutter før slutt etter at Hjalmar Jonsson holdt igjen Sebastian Andersson.

- Det er noen som blåser i en slik situasjon, mens mange andre ikke gjør det, sukket IFK-trener Jörgen Lennartsson.

- Jeg så ikke helt situasjonen, men jeg fikk med meg at de kriget litt og muligens holdt litt i hverandre. Men det så ut til at vår stopper gikk på ball. Men er det feil, får vi likevel ikke gjort noe med det nå. Moro med assist, men veldig kjedelig å ikke vinne kampen, sier Aleesami til NTB.

Stoler ikke på de andre
Aleesami, som var uheldig da Norge tapte 1-2 mot Italia i forrige uke, sto for assist da Jakob Ankersen ga IFK ledelsen 2-1 18 minutter før slutt. Backen spilte hele kampen for IFK, mens Kenneth Høie sto hele kampen for DIF.

Norrköping topper Allsvenskan to runder før slutt, selv om det ble 2-3-tap borte mot Henning Haugers Elfsborg mandag. Kampen ble stanset en periode da lyset gikk på stadion i Borås.

Både Norrköping og AIK står med 60 poeng, mens IFK har 59. I neste runde møtes nettopp AIK og IFK i Stockholm.

- Vi går all in. Det blir en veldig kul kamp med to lag som må gå for seier. Det blir stemningsfullt og en krig, sier Aleesami.

Norrköping møter svake Halmstad før de avslutter mot Åge Hareides Malmö FF. IFK avslutter hjemme mot Kalmar.

- Vi kan ikke stole på at noen andre gjør jobben for oss. Vi må glemme Norrköping. Vinner vi de to siste kampene, tror jeg det er nok. Vi må nok uansett håpe at Norrköping taper mot Åges MFF, sier Aleesami.

Intet Zlatan-møte
For landslaget venter Ungarn i treeromspillet om plass i fotball-EM neste sommer.

- Vi må utføre arbeidsoppgavene 100 prosent og være lojale i alt, ikke jukse en eneste meter. Alt ligger i våre hender, men vi har ikke råd til å slippe oss ned 1 prosent. Da blir alle gode, også Ungarn. Jeg kjenner de ikke så godt, men de har mye erfaring. Gjør vi det vi skal, slår vi dem, sier Aleesami.

- Litt kjedelig at det ikke ble Sverige og Zlatan Ibrahimovic?

- Det hadde vært moro med Sverige. Interessen ville vært sinnssyk. Jeg ser for meg fullsatt og kokende Friends Arena og Ullevaal. Det ville vært blod, svette og tårer for å vinne en spesiell kamp, men vi kan ikke være skuffet. Nå handler alt om Ungarn, sier IFK-backen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.