*Nettavisen* Sport.

Alexander Sørloth har signert for Crystal Palace

KLAR FOR NY KLUBB: Spissen Alexander Sørloth. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Forlater FC Midtjylland etter et halvt år i klubben.

01.02.18 10:48

Det bekrefter Sørloths agent Mike Kjølø overfor Nettavisen natt til torsdag.

Kjølø bekrefter at det dreier seg om en kontraktslengde på fire og et halvt år.

Nordmannen reiste til London onsdag morgen for å sluttføre avtalen og gjennomgå legesjekken med sin nye klubb. Natt til torsdag bekreftet også Crystal Palace at de hadde signert den norske 22-åringen, og at han får trøye nummer ni i klubben.

Oppsummering: Her er alle deadline day-overgangene

Ifølge danske Ekstrabladet har FC Midtjylland presset prisen opp til 135 millioner danske kroner - nærmere 180 millioner norske kroner.

Det vil i så fall gjøre Sørloth til tidenes dyreste nordmann i fotballhistorien. Rekorden hadde Tore André Flo da han ble solgt fra Chelsea til Glasgow Rangers for 161 millioner i 2000.

Adresseavisen hevder på sin side at totalrammen for Sørloth-overgangen er på nærmere 140 millioner kroner, som eventuelt er nest dyreste pris betalt for en nordmann.

- Det sykeste salget noensinne i norsk målestokk, tvitret fotballekspert Joacim Jonsson.

Spissen blir nå lagkamerat med spillere som Christian Benteke, Yohan Cabaye, Wilfried Zaha, og Mamadou Sakho.

- Det er en stor klubb med ambisjoner, en god klubb som tar vare på spillerne sine. Det føles fantastisk, det er en drøm som går i oppfyllelse å få spille i Premier League. Jeg har drømt om dette siden jeg var seks år gammel, sier Sørloth til Palaces offisielle hjemmeside.

Tidligere Palace-stopper Brede Hangeland har spilt under manager Roy Hodgson tidligere.

Han mener Sørloth gjør et smart valg.

- Hodgson gjør gjennomtenkte overganger og ser ting i et lengre perspektiv enn bare de neste månedene. Jeg kjenner veldig igjen den type signering fra Fulham. Han skal bygge et prosjekt over tid, og er du en av spillerne som kommer inn, betyr det at du blir satset på, sier Hangeland til TV 2.

Sørloth kommer i første omgang til å være nummer to i spisskøen bak Christian Benteke, tror den tidligere landslagskapteinen.

- Uten å ta noe ære fra Sørloth, så må vi være ærlig og si at han er et ubeskrevet blad i denne sammenhengen. Jeg tenker han blir en klar nummer to i en posisjon der Palace har veldig lite dekning, og ser på dette litt som en backup, men en mann for fremtiden, sier Hangeland til kanalen.

Første mulighet for Sørloths Palace-debut kommer søndag når London-klubben tar imot Newcastle.

22-åringen kom til FC Midtjylland så sent som i fjor sommer og har vært en stor suksess i klubben. Han har scoret ti ligamål på 19 kamper.

Den danske klubben betalte rundt fem millioner kroner for å hente Sørloth fra nederlandske Groningen sommeren 2017.

Sørloth har tidligere spilt for både Rosenborg og Bodø Glimt i Norge og han står med 11 landskamper og én scoring for det norske landslaget.

Crystal Palace ligger for øyeblikket på 12.-plass i Premier League. Klubben har den tidligere engelske landslagssjefen, og tidligere Viking-trener, Roy Hodgson som manager.

Tidligere landslagskaptein Brede Hangeland spilte også i Crystal Palace mot slutten av sin karriere og fikk 25 kamper for klubben.

Oppsummering: Dette skjedde på deadline day

Annonsebilag