Gå til sidens hovedinnhold

- Alle liker Solbakken

Men nå tror supporterleder i Köln at Ståle Solbakken risikerer sparken.

Ståle Solbakken og Köln er inne i en bølgedal, og nordmannen har kun bokført to seiere på de ti siste bundesligakampene.

Nå er klubben to poeng over nedrykksstreken, og tysk presse flommer selvsagt over med spekulasjoner om at Solbakken risikerer sparken.

Situasjonen ble ikke bedre av at klubben gikk på sitt største hjemmetap noensinne i helgen, da Dortmund vant 6-1 på Rhein Energie Stadion.

Tapet førte til at Solbakken innkalte til krisemøte med spillerne dagen derpå. Ingen lag i den tyske toppdivisjonen slipper inn flere mål enn Köln, som til nå har sluppet inn 56 mål på 27 kamper.

- De neste kampene avgjør
Nettavisen har tatt en prat med David Barr, styremedlem i organisasjonen for Kölns supporterklubber, rettere sagt «Dachverband der aktiven Fanclubs des 1. FC Köln». Hele 60 supporterklubber er medlem av organisasjonen.

Barr følger selvsagt klubben svært tett, og den tyske supporterlederen mener Solbakkens jobb henger i en tynn tråd.

- Nå tapte vi 1-6 hjemme mot Dortmund på søndag, så lørdagens kamp borte mot Augsburg kan bli en avgjørende kamp for ham som manager. Jeg håper laget klarer å snu den dårlige trenden og at Solbakken får bli ut sesongen. Hans taktiske system er ikke tydelig nok ennå, og jeg håper han får tid på seg til å lære det bort til spillerne. Men det avhenger av resultatene i de neste kampene, sier Barr til Nettavisen.

- Sympatisk
Han understreker likevel at Solbakken har en høy stjerne hos supporterne.

- Taktikken er det eneste som blir kritisert av fansen og folk i Köln, sier han.

Supporterlederen forteller om én spesiell episode som førte til at Solbakkens status vokste hos Köln-fansen. Det er neppe overraskende at han snakker om den mye omtalte feiringen da Hertha Berlin ble beseiret 1-0 i starten av mars. Solbakken feiret som om han skulle ha vunnet ligaen, og bildene gikk sin seiersgang over hele Fotball-Europa.

- Feiringen etter Hertha Berlin-kampen var veldig sympatisk, og viste at han virkelig lever og ånder for denne klubben. Han gir 100 prosent av sitt eget hjerte, og det var en fin episode, forteller Barr.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Synes du Solbakken er rett mann for Köln?

- Jeg mener han gjør en veldig god jobb i pressen og med andre ting utenfor banen, men de neste kampene vil vise om han blir værende. Neste sesong vil eventuelt vise om han er rett mann for Köln, sier Barr.

- Alle liker ham
Han forteller at nordmannen har vunnet hjertene til mange supportere med sitt gode humør og dedikasjon i jobben. Barr mener Solbakken nå er i ferd med å bli en kjæledegge i hele Tyskland, ikke bare i Köln.

- Intervjuene han gir er veldig morsomme, og alle tyskere koser seg når han holder pressekonferanse. Alle liker ham, fordi han har et sympatisk vesen, er positiv og snakker med supportere og presse på en hyggelig måte. Jeg vil absolutt si han er populær, forteller Barr.

Og understreker følgende:

- Vi håper han kan snu ting, slik at han blir her en stund.

Neste mulighet kommer på lørdag, når Köln spiller bortekamp mot Augsburg.

- Det blir en sekspoengskamp, avslutter Barr.

Reklame

Her kan du levere Lotto