RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle Premier League-ryktene

Sist oppdatert:
Engelske aviser flommer over av rykter om overganger til og fra klubber i Premier League. Få oversikt her.

ARSENAL: Manager Arsene Wenger har allerede sikret seg Robin van Persie (20) fra Feyenoord. En lang rekke spillere er blitt koblet til Highbury den siste tiden. Her er et utdrag: Shaun Wright-Phillips (Man City), Sebastien Frey (Parma), Antti Niemi (Southampton), Steven Gerrard (Liverpool), Michael Owen (Liverpool), David Beckham (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Jonathan Woodgate (Newcastle) og David Trezeguet (i byttehandel mot Ljungberg).

Flere spillere er i alle fall på vei bort. Dennis Bergkamp står uten kontrakt. Martin Keown får ikke ny kontrakt. Han er ønsket i Portsmouth og West Ham. Sylvain Wiltord vil ikke skrive ny kontrakt, og forsvinner muligens til Paris St. Germain. Nwankwo Kanu står også uten kontrakt, og vil med stor sannsynlighet forsvinne, mens David Bentley vil bli leid ut.

Jermaine Pennant har vært på utlån til Leeds denne sesongen, og er ønsket av Blackburn. Svenske Fredrik Ljungberg skal være ønsket av både Juventus og Real Madrid.

Klubben har satt av 15 millioner pund til spillerkjøp. I tillegg kommer eventuelle midler fra spillersalg.

ASTON VILLA: Manager David O'Leary kunne godt tenke seg å kjøpe Mark Viduka eller Alan Smith fra Leeds, men har ikke råd til det. Iren har ifølge The Mirror fått 70 millioner kroner å kjøpe for. Mark van Bommel (PSV Eindhoven) står høyt på ønskelisten, men blir trolig også for dyr.

I stedet kan Muzzy Izzet være på vei, ifølge The Sun. The Times hevder at Olof Mellberg er aktuell for Newcastle, og at Nottingham Forests Michael Dawson i så tilfelle vil erstatte ham i Villa.

Stefan Postma har nettopp skrevet under en ny toårskontrakt, og fortsetter dermed i rollen som reserve for Thomas Sørensen. Både Gareth Barry og Juan Pablo Angel er i forhandlinger om ny kontrakt.

Peter Crouch kan komme til å forsvinne, og i så fall er Norwich sannsynligvis aktuell som ny arbeidsgiver. Dion Dublin står uten kontrakt.

BIRMINGHAM: Manager Steve Bruce er i første rekke på jakt etter en spissmakker til Mikael Forssell, som blir på St. Andrew's også neste sesong. Bruce skal være interessert i å hente både Mark Viduka og Alan Smith fra Leeds. Emile Heskey (Liverpool) og Mateja Kezman (PSV Eindhoven) har også vært nevnt.

Matthew Upson er ønsket av Liverpool, mens spissen Stern John står uten kontrakt.

BLACKBURN: Martin Andresens framtid i Blackburn er usikker. Klubben har ennå ikke bestemt seg for om de vil satse på Andresen eller ikke. Belgiske Genk er muligens interessert, mens Stabæk det eneste alternativet i Norge.

Morten Gamst Pedersen har også vært nevnt i forbindelse med Blackburn, som har vært mye i Norge den siste tiden. Ifølge BBC vil manager Greame Souness få 15 millioner pund å boltre seg med i sommer.

Den gode midtbanespilleren Barry Ferguson kommer tilbake fra skade, noe som svekker Martin Andresens sjanser til å få bli. Klubben vil for øvrig forlenge kontraktene til Craig Short, Jonathan Douglas og Tugay.

Blackburn skal også være interessert i Tomas Radzinski fra Everton.

BOLTON: Jay-Jay Okocha, Youri Djorkaeff og Emerson Thome står uten kontrakt, mens Javi Moreno forsvinner tilbake til Atletico Madrid etter endt utlånsavtale. Både Okocha og Djorkaeff kommer trolig til å bli i klubben.

Rivaldo vurderer et kontraktsforslag, og er høyaktuell.

Ifølge engelske aviser er også Muzzy Izzet aktuell for Bolton.

Manager Sam Allardyce har fortsatt begrensede ressurser, og vil sikkert bruke denne sommeren på samme måte som de forrige: Med å jakte på Bosman-spillere og låneavtaler.

CHARLTON: Muzzy Izzet har bestemt seg for å forlate Leicester, og Charlton er en av flere interesserte klubber. «The Addicks» har også øynene på Magne Hoset og den franske landslagsspilleren Olivier Kapo, som er uten kontrakt etter sesongslutt.

Paolo Di Canio og Chris Powell er kontraktsløse.

Klubben har satt av 16 millioner pund til spillerkjøp, 10 av disse kommer fra Scott Parker-salget. I tillegg kommer eventuelle midler fra nye spillersalg.

CHELSEA: Trolig overtar Porto-treneren Jose Mourinho etter Claudio Ranieri i managerjobben. Han blir ikke den eneste nykommeren. Arjen Robben (20 år, fra PSV Eindhoven) er allerede enig med londonklubben om en femårskontrakt. I tillegg har klubben også sikret seg den tsjekkiske landslagskeeperen Petr Cech fra Rennes.

Chelsea er for tiden i forhandlinger med Roma om Walter Samuel. En annen midtstopper som har vært nevnt, er Lucio. Brasilianeren forsvinner fra Bayer Leverkusen denne sommeren.

Chelsea skal også ha forsøkt å bytte til seg David Trezeguet mot Hernan Crespo og noen kroner, men en slik overgang går ikke Crespo med på. David Beckham har også blitt nevnt. Celtic er interessert i Jimmy Floyd Hasselbaink, ifølge The Sun. Emmanuel Petit, Mario Melchiot og Marcel Desailly står uten kontrakt - og det er vel rimelig å anta at alle tre forsvinner.

EVERTON: Morten Gamst Pedersen er kanskje aktuell for de blåkledde fra beatlesbyen. David Unsworth, Steve Simonsen og Paul Gerrard står uten kontrakt.

Wayne Rooney er naturligvis ettertraktet, med Manchester United som den ivrigste jegeren. Everton er interessert i Nicky Butt, og engelske medier har spekulert i en byttehandel.

- Jeg har et håp om at klubben klarer å skaffe midler til spillerkjøp, sier David Moyes. Han er imidlertid vant til å klare seg med små ressurser. Everton blir neppe de mest aktive på spillermarkedet i sommermånedene.

Tomasz Radzinski og David Unsworth har begge fått tilbud om ny kontrakt.

FULHAM: Under manager Chris Coleman har Fulham fått et oppsving, og optimismen skal forsterkes med noen gode sommerkjøp. Spillere som har blitt nevnt, er Andy Cole (Blackburn), Nicolas Anelka (Man City), Emmanuel Petit (Chelsea, uten kontrakt), Rob Earnshaw (Cardiff) og Mateja Kezman (PSV).

Edwin van der Saar ønsker seg bort. Marseille kunne godt tenke seg å sikre seg Steve Marlet på permanent basis, det samme er tilfelle med Abdeslam Ouaddou, som er på lån i Rennes. Crystal Palace har blitt koblet til Mark Hudson, mens Jon Harley er ønsket i Sheff Utd.

Fulham er på jakt etter en spiss, noe listen over spillere som er linket inn tyder på. Kezman har selv nevnt Fulham som en perfekt klubb for ham. Vil helst spille for en "midtklubb" i England, for så å ta steget til en av toppklubbene om tre år.

LEEDS: Leeds skal selge unna stjernene sine. Et av klubbens mange problemer er nemlig de skyhøye lønningene. Det betyr farvel til Alan Smith, Mark Viduka, Paul Robinson og Danny Mills.

Leiesoldatene forsvinner naturligvis - og de er mange: Zoumana Camara (Lens), Didier Domi (Paris SG), Lamine Sakho (Marseille), Jermaine Pennant (Arsenal), Salomon Olembe (Marseille), Stephen Caldwell (Newcastle).

Smith er den mest ettertraktede. Manchester United, Liverpool, Middlesbrough, Newcastle og Birmingham skal alle være interessert i 23-åringen. Radebe står uten kontrakt og forsvinner.

LEICESTER: Muzzy Izzet forsvinner, det er allerede klart. Hvor han reiser, er imidlertid usikkert. Og han blir neppe den eneste som går fra Walker's Stadium. Les Ferdinand ønsker imidlertid å bli med klubben ned til 1. divisjon.

Manager Micky Adams frykter at han må bygge opp et helt nytt lag etter nedrykket.

LIVERPOOL: Det kommer trolig til å skje mye på Anfield denne sommeren. Om ikke manager Gerard Houllier forsvinner, hvilket han muligens gjør, så vil klubben i alle fall kvitte seg med noen skuffelser og hente inn noen nye.

Klubben har satt av 30 millioner pund til spillerkjøp. I tillegg kommer eventuelle midler fra spillersalg.

Emile Heskey, Salif Diao, El-Hadji Diouf, Gregory Vignal, Markus Babbel, Igor Biscan, Bruno Cheyrou og Vladimir Smicer er blant spillerne som kan forsvinne.

Selv spillere som Michael Owen og Milan Baros kan også komme til å forsvinne. Owen har ennå ikke forlenget sin nåværende avtale, og er også usikker på om han skal gjøre det. Slik Liverpool har spilt denne sesongen, har Owen blitt en ensom mann i motstanderens 16-meter.

Inn kommer Djibril Cisse (fra Auxerre), og det er et godt argument for at Owen skal bli.

Klubben er også på jakt etter en ny midtstopper. Phillipe Mexes (også Auxerre-spiller) har blitt nevnt, det samme har Michael Dawson (Forest) og Vikings Brede Hangeland. Det siste ryktet kommer fra The Sun, som hevder at Liverpool er interessert i å hente Matthew Upson fra Birmingham. Upson er en venstrebent midtstopper med god fart, og vil ifølge avisen koste rundt 60 millioner kroner.

Shaun Wright-Phillips, Alan Smith og Joey Barton er andre spillere som blir nevnt.

MANCHESTER CITY: Shaun Wright-Phillips er en mann som står på manges ønskeliste. Men City virker bestemt på å beholde ham. Manager Kevin Keegan ønsker også Daniel van Buyten på permanent basis.

Andre spillere som er aktuelle for City, er Javier de Pedro (fra Real Sociedad), Abdeslam Ouaddou (fra Fulham), Andrea Caracciolo (fra Brescia), John Oster (fra Sunderland), Marc Overmars (fra Barcelona), Adil Ramzi (offensiv midtbanemann fra PSV og Egypt) og Craig Gordon (keepertalent fra Hearts).

Ut kan faktisk Kevin Keegan forsvinne. Det går i alle fall rykter om at han kan få sparken. Fulham ønsker å kjøpe Nicolas Anelka, mens Bayer Leverkusen ønsker å hente Michael Tarnat tilbake til Tyskland.

Joey Barton er ønsket av Middlesbrough og Liverpool, mens Steve McManaman kan komme til å avslutte sin dalende karriere i Qatar.

MANCHESTER UNITED: Det store ryktet handler om en byttehandel mellom Real Madrids Ronaldo og Uniteds Ruud van Nistelrooy. Men Alan Smith og Mark Viduka står visstnok også høyt på ønskelisten til manager Sir Alex Ferguson.

Kaptein Roy Keane og Ole Gunnar Solskjær har blitt koblet til Celtic. Steven Gerrard er drømme-erstatteren. David Beckham skal visstnok kunne tenke seg en retur til Old Trafford, men bare hvis Ferguson slutter.

Atletico Madrids supertalent Fernando Torres og Real Betis' superving Joaquin skal være på ønskelisten. Det amerikanske stortalentet Danny Szetela (16) er også aktuell, men både Liverpool og Everton er med i den kampen. 16-åringen har tidligere trent med United i en måned, og imponerte stort i ungdoms-VM i Finland.

Nicky Butt, Diego Forlan og Kleberson kan komme til å forsvinne. De to sistnevnte er vel mest sannsynlig. Carlos Queiroz kan komme tilbake som Fergusons høyre hånd, dersom han får sparken i Real Madrid.

MIDDLESBROUGH: Steve McLaren er på spissjakt. Mark Viduka, Alan Smith og Emile Heskey er blant de han har siktet seg inn på. Også John Carew har blitt nevnt. Danny Mills (Leeds) er ønsket på permanent basis.

Doriva og Colin Cooper står uten kontrakt.

NEWCASTLE: Lomano LuaLua er på vei bort fra Newcastle permanent, og Portsmouth kan bli kjøpende klubb. Portsmouth skal også være interessert i backen Andy Griffin.

Newcastle er én av flere klubber som har blitt koblet til Leeds-spissen Alan Smith. Det som taler til Newcastles fordel er at klubben allerede har Smiths gamle lagkamerater, Jonathan Woodgate og Lee Bowyer, i stallen sin.

Ellers har den engelske ryktebørsen koblet Newcastle til spillere som Thomas Gravesen (Everton) og Martin Keown (Arsenal) og Mario Melchiot (Chelsea). Klubben hadde for øvrig den canadiske keeperen Simon Rayner på prøvespill, men det er usikkert om prøvespillet fører til kontrakt.

Porto-trener Jose Mourinho, som er blitt koblet til flere engelske klubber, er av engelske tabloidaviser også utpekt som mannen som skal erstatte Bobby Robson som manager. En vakker dag¿men neste sesong trener han ganske sikkert Chelsea.

SOUTHAMPTON: Manager Paul Sturrock kommer trolig til å gjøre store forandringer til sommeren. Han overtok klubben denne våren, og har derfor ikke fått satt sitt preg på troppen. Han har bekreftet at det vil skje en del etter sesongen.

Ellers kjøpte Southampton nylig 19 år gamle Kenwyne Jones fra Trinidad. Han var ønsket av Rangers, West Ham, Tottenham og Panathinaikos, men valgte altså sør-England.

Sturrock har ikke snakket altfor mye om hvem han kunne tenke seg til sommeren, men det er kjent at Southampton vurderer den franske trioen Sylvain Monsoreau (Sochaux) og Jerome Leroy (Guingamp) og Fabrice Colleau (Guingamp). Sistnevnte er gratis til sommeren.

Ellers virker det som om svenske Anders Svensson er på vei bort. Han har blitt koblet til Real Sociedad og Sampdoria, og har slitt med lite spilletid i Southampton i år. Det samme spørsmålstegnet henger over Graeme Le Saux og Neil McCann som ikke har lyktes etter overgangen til Southampton i fjor sommer.

Agustin Delgado har vært utlånt til en klubb i Ecuador de siste månedene, og det kan hende utlånsavtalen blir forlenget ut året. Jo Tessem er i Lyn, men er ventet tilbake til Southampton på sensommeren.

Keeper Anti Niemi har blitt koblet til Arsenal, men samtidig har han blitt sitert på at han gjerne vil skrive under en ny kontrakt med klubben.

TOTTENHAM: Trenger først og fremst en manager. David Pleat har ledet klubben så og si hele sesongen, og flere spillere (blant annet ) Frederic Kanoute er frustrert over at klubben ikke har funnet en erstatter for Glenn Hoddle.

Mark van Bommel (PSV) skal likevel være aktuell for Spurs, manager eller ikke manager. Darren Anderton, Gustavo Poyet, Jamie Redknapp og Christian Ziege står uten kontrakt. Birmingham har Robbie Keane på handlelisten, men har andre navn høyere på ønskelisten.

PORTSMOUTH: Portsmouth ønsker å hente stopperveteranen Martin Keown fra Arsenal. Lomano LuaLua (Newcastle) har vært på lån i Portsmouth denne våren, og manager Harry Redknapp ønsker visstnok å gjøre overgangen permanent.

Redknapp vurderer også å gjøre et forsøk på å hente inn Andrew Griffin fra Newcastle.

Teddy Sheringham står uten kontrakt.

WOLVES: Steffen Iversen, Paul Ince, Ioan Ganea, Alex Rae, Paul Butler, Michael Oakes, Nathan Blake og George Ndah står alle uten kontrakt. Iversen har ifølge agent Erik Solér tilbud fra en engelsk Premier League-klubb og en utenlandsk klubb.

Rae skal ifølge The Sun ha undertegnet for Rangers, og dermed fått guttedrømmen oppfylt. Henri Camara er under kontrakt, men flere klubber skal være interessert i senegaleseren.

Wolves har på sin side fulgt nøye med på Vikings stoppertalent Brede Hangeland og Branns spennende midtbanespiller Seyi Olofinjana den siste tiden. Etter nedrykket er kanskje ikke Wolves så interessant for tippeligaspillerne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere