*Nettavisen* Sport.

«Alle» vil ha dette til Norge

STERKT ØNSKET: 15 av 16 trenere i Tippeligaen ønsker at man importerer frisparksprayen til norsk fotball. Her er det David Silva (til venstre) og James Milner i Manchester City som venter på at dommer Michael Oliver skal markere hvor frisparket deres skal tas fra. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)

Alle unntatt én trener ønsker dette i Tippeligaen.

Nettavisen har den siste tiden intervjuet samtlige trenere i Tippeligaen om flere forskjellige temaer. Onsdag publiserte vi topptrenernes syn på antall lag i Norges øverste divisjon.

Les saken her: Full splid i Tippeligaen.

Neste tema er frispark-sprayen som FIFA introduserte under VM i Brasil, som dommere i brasiliansk fotball har brukt .

Sprayen ble funnet opp av Heine Allemagne og første gang brukt i Brasil i 2000, under Copa Joao Havelange. Dommerne likte umiddelbart sitt nye verktøy og det ble raskt et vanlig syn der.

Det var imidlertid ikke før i 2011 sprayen ble brukt i en indernasjonal turnering, under Copa America. Etter dette ble sprayen innført i flere land i America, inkludert Major League Soccer i USA.

Nå kommer også sprayen til Europa. Premier League, Serie A, Ligue 1 og La Liga har bestemt seg for å ta den i bruk.

I Norge er man foreløpig avventende. Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund har uttalt at sprayen kommer, men ikke fastslått når det vil skje.

Trenerne i Tippeligaen er i alle fall nokså samstemte.

- Det har aldri slått meg som noen dyr investering. Jeg synes det ser ut som et bra tiltak. Da slipper man feil, sier én trener Nettavisen har snakket med.

94 prosent - 15 av 16 - av trenerne i Tippeligaen ønsker at frisparksprayen blir tatt i bruk i toppdivisjonen.

- Jeg synes det er unødvendig, argumenterer den eneste treneren som er imot.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.