RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SJOKK: Xabi Alonso ble overrasket da Real Madrid trakk Liverpool i Champions League.
SJOKK: Xabi Alonso ble overrasket da Real Madrid trakk Liverpool i Champions League. Foto: Daniel Roland (AFP / NTB scanpix)

Alonso fikk Liverpool-sjokk

Sist oppdatert:
- Det hadde vært en drøm, sier stjernen.

Xabi Alonso var en av de viktigste spillerne for Liverpool på den tiden Rafael Benitez var sjef i klubben, men ble solgt til Real Madrid i 2009.

Under tiden i den røde klubben vant den pasningssikre spanjolen blant annet Champions League i 2005 og FA-cupen i 2006. I 2014 vant han Champions League igjen, med Real Madrid. I Spania vant han også ligatittelen i 2012.

I sommer tok den 32 år gamle spanjolen turen til Bayern München og tysk fotball. Nå kan han bli den andre i historien som vinner Champions League med tre klubber. Bare nederlandske Clarence Seedorf har gjort dette før.

I intervju med tidligere lagkamerat Jamie Carragher og Daily Mail, innrømmer imidlertid Alonso at han gjerne skulle møtt Liverpool denne sesongen.

- Et sjokk
Liverpool er som kjent i gruppe med Real Madrid i europacupen.

- Trekningen var et sjokk. Jeg tenkte: Dette var sjansen min til å spille på Anfield igjen. Uff og uff! Det hadde vært en drøm. Jeg skulle elske å spille der igjen. Om vi møtes i sluttspillet denne sesongen? Hvem vet. Jeg har fortsatt en helt spesiell kontakt med Liverpool og fansen der. Husker du hva vi opplevde der? Vi følte vi kunne slå alle lag. Det å vinne Champions League den kvelden i Istanbul, var mer enn jeg hadde drømt om, sier han til Carragher.

Alonso har i ny og ne blitt koblet med gamleklubben, men forteller at dette kun har vært spekulasjoner og Bayern var eneste lag som la inn bud.

- Det var min eneste mulighet. Jeg hadde hørt noen rykter om interesse fra England, men jeg ønsket å bli i Real Madrid. Men da Bayern viste interesse, tenkte jeg: Xabi, nå må du tenke over hva du vil og hva som vil gjøre deg fornøyd. Jeg trengte en ny start. Dette kan være min siste klubb i fotballen. Jeg startet i hjembyen min, for Real Sociedad, og gikk til det beste laget i England, Deretter til det beste laget i Spania og nå er jeg i Tysklands beste lag. Det er en herlig karriere. Jeg har alltid ønsket noe slik, sier spanjolen.

Trener?
Alonso avslører også at han vurderer å satse på en trenerkarriere når han omsider legger fotballskoene på hyllen, men at det ikke er noe hast.

- Jeg har lyst til å ta trenerkursene. Jeg har jobbet med mange managere, som har lært meg veldig mye. Men jeg føler det er viktig å ikke ta det steget for fort. Om jeg vurderer å droppe fotballen helt? Noen ganger føler jeg i hvert fall at det kunne være godt med en pause, sier 32-åringen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere