*Nettavisen* Sport.

Alonso klar for Real Madrid

Foto: EPA/Scanpix

Liverpool selger Alonso. Sjekk hvem som mest sannsynlig blir erstatteren.

05.08.09 08:50

Real Madrid har brukt astronomiske summer på spillere denne sommeren, toppet av Cristiano Ronaldos overgang verdt rundt 800 millioner kroner fra Manchester United.

I tillegg har store navn som Kaka og Karim Benzema også signert for det spanske hovedstadslaget.

Men en brikke har manglet.

Midtbanestrategen med overblikket og pasningsfoten.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Ville tidlig ha Alonso
Real Madrid blinket tidlig ut Liverpools Xabi Alonso som spilleren som skulle gi Real Madrid den perfekte balansen. Problemet var prisen.

Selv Real Madrids pengepung er ikke utømmelig, og siden laget ikke har klart å kvitte seg med spillere for å få penger inn i kassen, kunne de ikke lenger betale fantasisummer.

Liverpool krevde rundt 350 millioner kroner for Alonso, mens Real Madrid ville barbere prisen med 100 millioner kroner.

Bekrefter overgang
De siste ukene har en overgang nærmet seg mer og mer, og tirsdag kveld ble den et faktum.

- Liverpool Football Club bekrefter ikveld at de har kommet til enighet om et salg av Xabi Alonso til Real Madrid, avhengig av en medisinsk test, skriver Liverpool på sin hjemmeside.

- Detaljene i avtalen vil forbli hemmelige, heter det videre.

Dermed blir det opp til media å spekulere i hvor stor overgangssummen endte på, og med gjentatte gjetninger rundt 300 millioner kroner kan man anta at prisen ligger i dette leiet.

Spansk media melder tirsdag kveld at overgangssummen skal ligge på rundt 30 millioner euro, noe som tilsvarer drøyt 260 millioner kroner etter dagens kurs.

Engelsk media tror på sin side at Liverpool-manager Rafael Benitez har klart å tyne litt ekstra ut av Real Madrid og fått prisen opp i 300 millioner kroner, samt en mulighet for ytterligere 40 millioner kroner etter visse kriterier.

Alonso-erstatter
Så gjenstår det å se hvilken spiller Liverpool henter inn for å erstatte Alonso.

De heteste tipsene har gått på Romas skadeforfulgte Alberto Aquilani. Han er ventet å koste snaut 200 millioner kroner og blir sett på som et spennende navn.

Men tirsdag kveld melder Skysports at det er en annen sentral midtbanespiller som Liverpool nå er nære på å signere. Får de rett vil Liverpool-fansen som så mange ganger før sette kaffen i halsen når det gjelder overganger.

Den engelske nettsiden melder at det er Juventus' danske Christian Poulsen som er på vei inn. Han kom til Juventus ifjor sommer fra Sevilla for rundt 80 millioner kroner, men har ikke slått til siden den gang.

Overgangsforviklinger
Et artig poeng blir i såfall at Poulsen ifjor var spilleren Juventus kjøpte da Alonso ble for dyr for den italienske klubben.

Den gang ville Liverpool selge Alonso for å sikre seg Aston Villas Gareth Barry, men klarte ikke å få gjennomført "byttet".

Når så Barry ble tilgjengelig denne sommeren gikk han til Manchester City istedenfor Liverpool, mens Liverpool i år har gjort alt de har kunnet for å beholde Alonso.

Det gikk ikke, og Liverpool mistet dermed fjorårets hovedmål på midtbanen (Barry), samt årets hovedmål på midtbanen (Alonso), mens de kan se ut til å måtte ta til takke med floppen Poulsen som erstatter.

Lucas Leiva forsvinner og?
Liverpool.no meldte tidligere tirsdag at også brasilianske Lucas Leiva kan være på vei bort fra Liverpool. Corinthians skal være klare til å hente spilleren hjem til Brasil. Lucas har etter gjentatte muligheter fortsatt ikke imponert på Anfield, så et salg av ham ville neppe ført til mange tårer blant fansen.

Men det spørs om Liverpool er villige til å selge nok en sentral midtbanespiller når Alonso nå forsvinner.

Konflikt med Benitez
Fjorårets overgangssaga rundt Xabi Alonso skapte splid mellom Alonso og Liverpool-manager Rafael Benitez. Selv om Alonso kanskje hadde sin beste sesong sportslig sett ifjor, er det ingen tvil om at de to ikke har vært særlig gode venner.

Alonso gjorde det etterhvert i sommer klart at han ønsket å forlate Liverpool, og derfor kom det ikke som noen overraskelse at han nå er klar for Real Madrid.

Dermed er et fem år langt opphold i Liverpool over, etter at Alonso ble hentet av Benitez fra Real Sociedad sommeren 2004 for drøye 100 millioner kroner.

Alonso blir med overgangen til Real Madrid den dyreste spilleren Liverpool noen gang har solgt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.