*Nettavisen* Sport.

Alonso nærmer seg klubbskifte

BYTTE KLUBB: Xabi Alonso skal være nær en overgang til Bayern München. Foto: Lynne Cameron (Pa Photos)

Midtbanemannen gir seg samtidig på landslaget.

Xabi Alonso (32) vil konsentrere seg om klubbfotballen og gir seg på det spanske landslaget. Ifølge flere aviser er han på vei til Bayern München.

Midtbanespilleren offentliggjorde sitt landslagsnei onsdag. Alonso spilte 114 kamper og scoret 15 mål for Spania siden debuten i april 2003.

- Det har vært en enorm ære å få representere landet mitt i elleve år, sa Alonso.

Ifølge avisene Bild og Marca skal Bayern München leie midtbanespilleren fra Real Madrid i to år og betale anslagsvis 80 millioner kroner for det. Marca skriver at Alonso har bedt Real Madrid om klubbskifte, og Bild melder at han er enig med Bayern om en avtale.

Real Madrid-spilleren var en av bærebjelkene i Spanias gullæra. Han vant EM-gull i 2008 og 2012 og ble verdensmester i 2010.

- Jeg fikk være en del av en historisk generasjon, som oppfylte drømmene til mange millioner fans. Vi oppnådde noe helt unikt sammen, sa Alonso.

Gjør som Xavi

Slutten på landslagskarrieren ble ikke like lystig. Alonso og resten av det spanske laget røk ut allerede i gruppespillet under sommerens VM-sluttspill.

Ifølge Marca hadde ikke fadesen i Brasil noe å si for Alonsos valg. Han tok avgjørelsen lenge før mesterskapet. Nylig kom også Barcelonas playmaker Xavi Hernández til samme konklusjon og la opp som landslagsspiller.

- Fantastisk ettermæle

Spanias landslagssjef Vicente del Bosque mener det blir vanskelig å forbedre arbeidet Alonso har lagt ned for laget.

- Han etterlater seg et fantastisk ettermæle sammen med lagkameratene sine. Han har vært veldig profesjonell.

Del Bosque presenterer fredag Spanias tropp til landskampen mot Frankrike og åpningskampen mot Makedonia i EM-kvalifiseringen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.