RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alt klart for drømmefinalen

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Sjekk siste nytt og se lagoppstillingene her!

Klokken 20.45 i kveld starter sesongens største kamp for klubbene Barcelona og Manchester United. Da blåser dommer Massimo Busacca fra Sveits i gang finalen i Champions League.

Manchester United er regjerende mester, mens Barcelona sist vant turneringen i 2006.

Denne artikkelen blir oppdatert fortløpende med bilder, kommentarer, leserinnspill, nyheter og interessante fakta. Kort sagt alt du trenger om årets mesterligafinale - og litt til!

Send dine innspill, kommentarer, bilder eller synspunkter til rk@nettavisen.no eller på Twitter: @NettavisenSport. Gi beskjed om du vil ha navnet ditt på trykk eller ikke.

20.31: Da avslutter vi oppkjøringen til finalen. Selve finalen kan du følge direkte her:

LIVE: Den store duellen

20.11: Kaptein Gary Neville er ikke på Uniteds benk. Der sitter i stedet unge Rafael.

Innbytterne:

Barca: Jose Pinto, Martin Caceres, Eidur Gudjohnsen, Bojan Krkic, Seydou Keita, Pedro Rodriguez og Marc Muniesa.

United: Tomasz Kuszczak, Dimitar Berbatov, Nani, Paul Scholes, Rafael, Jonny Evans, Carlos Tevez.

20.09: Barcelona-fansen kan altså glede seg over at både Thierry Henry og Andres Iniesta spiller. Det var for så vidt ventet, men ikke helt sikkert før lagoppstillingene nå ble offentliggjort.

19.45: Lagoppstillinger:

Barca: Victor Valdes - Carles Puyol, Yaya Touré, Gerard Pique, Sylvinho - Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta - Lionel Messi, Samuel Eto'o, Thierry Henry.

United: Edwin van der Sar - John O'Shea, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Anderson, Michael Carrick, Ryan Giggs - Ji-sung Park, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney.

19.30: Nettavisens ferierende sportsjournalist Jarle Fredagsvik rapporterer om fantastisk stemning i Roma.

Han har ikke sett noe bråk noe sted, selv om det er blitt rapportert om et par knivstikkinger andre steder i byen. Les mer om dette her: To knivstukket i Roma

- Problemet er lokale Roma- og Lazio-tilhengere som skal bråke med engelskmennene, ikke engelskmennene selv. Jeg har bare sett eksemplarisk oppførsel fra United-fansen, sier Fredagsvik, som på ingen måte er United-supporter selv.

23.00 tirsdag kveld trådte alkoholforbudet i kraft i byen, men det har likevel vært mulig å få tak i alkohol for dem som ønsket det. Mange var godt forberedte og hadde handlet inn på forhånd, enkelte hadde også handlet nok til å kunne selge videre til andre.

- Engelskmennene var forberedt på dette, mens spanjolene flyr rundt og skjønner ingenting. Italienerne har tatt alkoholforbudet seriøst: To minutter etter klokka 23 i går stormet politiet inn på den puben vi var på, for å sjekke om de fortsatt solgte alkohol. Men det har ikke vært vanskelig å få tak i alkohol i dag likevel, sier Fredagsvik.

18.59: Lagenes vei til finalen i Roma ligger nå i en faktaboks til høyre for artikkelen. Barcelona har scoret 30 mål på 12 kamper, og sluppet inn 12, mens Manchester United har scoret 18 og bare sluppet inn seks (Jeg tar forbehold om at mattelæreren min muligens ikke var så flink).

18.47: Manchester Uniteds Darren Fletcher er suspendert, Ben Foster og Owen Hargreaves er begge på skadelisten til Sir Alex Ferguson, mens Barcelona håper at både Thierry Henry og Andres Iniesta kan spille. Begge har slitt med skader, men er ventet å se i startelleveren. Catalonias stolthet må klare seg uten suspenderte Eric Abidal og Daniel Alves, samt skadde Rafael Marquez.

18.45: Det er nøyaktig to timer til avspark. Vi anbefaler dem som ikke har tv-tilgang å følge kampen i Norges raskeste livesenter.

1987

18.35: Vi får snart en situasjonsrapport fra Roma og min kjære kollega Jarle Fredagsvik. Hvis han har overlevd kaoset jeg ser for meg i den italienske hovedstaden ...

18.31: Det er ganske stille og rolig på nyhetsfronten nå, naturlig nok. Drøyt to timer igjen til finalen. De offisielle lagoppstillingene blir lagt ut her så fort de kommer.

17.59: Chelsea røk som kjent ut i semifinalen. John Terry orker ikke å se finalen.

- Jeg kommer ikke til å se den. Jeg kommer kanskje til å sveipe innom for å sjekke resultatet i pausen og etter full tid, men det er alt. Ellers vil jeg bare bli sint, sier Terry ifølge Reuters.

17.54: Det er under tre timer til avspark. 54 prosent av leserne av denne artikkelen tror at United vinner.

17.33:Pep Guardiola er overveldet over suksessen han opplever i sin første sesong som hovedtrener på toppnivå.

- Jeg kunne aldri ha forestilt meg dette i starten av sesongen. Jeg ville gjøre en god jobb, men dette er for mye. Å vinne ligaen og cupen i mitt første år, og nå kjempe for å være det beste laget i Europa, er utrolig. Vi har hatt massevis av tid til å forberede oss for denne kampen og vi har det rette fokuset. Vi er her for å vinne, sier han ifølge uefa.com.

17.23: Sir Alex Ferguson kan bli den andre manageren/treneren i historien som vinner den gjeveste europacupen tre ganger. Den eneste som har gjort det til nå, er Liverpool-legenden Bob Paisley.

Josep Guardiala kan bli tidenes tredje yngste trener som vinner denne turneringen, og den sjette som gjør det både som spiller og trener. To av hans forgjengere i Barcelona - Johan Cruyff og Frank Rijkaard - har faktisk gjort det.

17.09: Denne er bra: Ronaldo intervjuer seg selv!

16.31: Sannsynlige lagoppstillinger:

United: Edwin van der Sar - John O'Shea, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Anderson, Michael Carrick, Ryan Giggs - Ji-sung Park, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney.

Barca: Victor Valdes - Carles Puyol, Yaya Touré, Gerard Pique, Seydou Keita - Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta - Lionel Messi, Samuel Eto'o, Thierry Henry.

16.13: Nå har jeg lagt ut en avstemning her. Spørsmålet er hvem du tror vinner - ikke hvem du håper på!

16.08: Wikipedia får kjørt seg i dag. I artikkelen om Champions League sto Barcelona tidligere i dag allerede oppført som vinnere denne sesongen, forteller en av våre lesere, Henrik Sørvik. Heldigvis er Wikipedia ekstremt raske med å oppdatere artiklene og rette opp feil.

15.43: Dommer Massimo Busacca hilste på paven tidligere i dag, sannsynligvis uvitende om at en eller flere United-fans hadde manipulert informasjonen om ham på Wikipedia. Tidligere i dag sto det nemlig der at han ferierer i Catalonia hver sommer og at han er en god venn med tidligere Barcelona-president Joan Gaspart.

- Det er utrolig, det er som en drøm. Det vil bli fantastisk når drømmen blir virkelighet, for å dømme i Champions League-finale mellom Barcelona og United er virkelig så bra som det kan få blitt, sier Busacca til uefa.com.

15.07: OK, jeg ber på forhånd om unnskyldning for denne vitsen:

Hørt i en rettsal i Barcelona denne uka:
"Hvor vil du bo, lille venn? Hos mamma?"
"Nei, hun slår meg!"
"Hos mappa da?"
"Nei, han slår meg også!"
"Hvor vil du bo da?"
"Sammen med Manchester United, for de slår aldri noen!"

14.49: - Jeg håper United også varter opp med fin fotball i kveld, da det gjelder som mest. Utvilsomt den største kampen i mitt liv, og jeg håper en av locales chicos (local lads på spansk) på Barca får æren av å bli matchvinner. Ender garantert opp med noen tårer i kveld, uansett utfall. Måtte den beste vinne, sier Nettavisen-leseren Usman Ahsan.

14.46: Cristiano Ronaldo og Manchester United har trent på å ta straffespark, mens Xavi og Barcelona har latt det være. Les mer her!

14.42: Min kjære kollega Dag Langerød har svært, svært dårlig musikksmak, i tillegg til at han er Manchester United-supporter. Han har i hele dag sittet og hørt på en sang som ligger på YouTube, en sanghyllest til United. Den er faktisk ganske bra, det må jeg innrømme, om enn nokså støtende. Sjekk selv:

14.32: Det er mulig at Cristiano Ronaldo tror at han kan fly. Av og til ser det jo nesten ut som han kan det, når han dribler av den ene motspilleren etter den andre. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at favorittsangen hans er «I beliveve I can fly» med R Kelly. Nei, jeg tuller ikke.

Visste du forresten at Patrice Evra startet karrieren som spiss i Paris St. Germain? han fikk imidlertid ikke kontrakt der, og måtte til italienske Marsala, hvor han ble omskolert til offensiv ving. Nå skal han som Uniteds venstreback forsøke å stoppe Leo Messi.

14.30: Noen er mer fans enn andre (se bildet til høyre).

14.20: En som har spilt for både Barcelona og Manchester United, er svenske Henrik Larsson. Han er ikke i tvil om hvem han skal holde med.

- Jeg hadde ti fantastisk uker i United, men det hjelper ikke. Hjertet banker for Barcelona i kveld, sier Henrik Larsson til Helsingborgs Dagblad.

14.18: Ikke kjør bil mens du hører på Champions League-finalen i kveld, hvis du er en engasjert supporter av ett av lagene. En fersk undersøkelse bekrefter at det kan være farlig fordi sjansen for å kjøre av veien og krasje øker når det oppstår spennende situasjoner i kampen.

14.03:Ryan Giggs er glad for å møte Barcelona i stedet for Chelsea:

- Dette er drømmefinalen. United og Barcelona er to massive klubber, med enorm historie, som spiller fotball på den rette måten og har mange store individualister. Ikke for å ta noe vekk fra fjorårets finale (da United beseiret Chelsea), men jeg ønsker å spille mot de beste lagene fra andre nasjoner og det finnes ingen større lag enn Barcelona. Jeg håper at dette blir en offensiv finale med masse mål, sier Giggs til Daily Telegraph.

14.04: - Tror dessverre vi får nok et bevis på at spanske lag ikke har en sjanse til å hamle opp med engelsk motstand. Det er de rett og slett for veike til. De mangler både fysikk og tempo. Jeg frykter at Man Utd avgjør kampen allerede i første omgang. Synd, for det hadde vært moro med en Barca-seier! sier en av våre lesere, Øyvind Bakke.

Er Barcelona virkelig sjanseløse?

13.57: Manchester United kommer til å spille i helhvitt i kveld, mens Barcelona blir å se i sin tradisjonsrike, flotte drakt. Finnes det noen vakrere klubbdrakt enn Barcelonas?

13.42 - SISTE NYTT: Bayern Münchens manager Uli Hoeness har avslørt at Manchester United har kommet med en uformell henvendelse angående Franck Ribery. Les mer hos Sportinglife.

13.38: - Jeg gleder meg veldig til finalen. Som stor United-fan håper jeg på en underholdende kamp som ender med seier til United, sier RBK-keeper Rune Jarstein til Nettavisen.

13.19: - Jeg tror det blir veldig jevnt. Men jeg har et veldig stort ønske om at begge lagene klarer å innfri de skyhøye forventingene - at Messi leverer og at Ronaldo lever opp til ryktet som en av de to-tre beste i verden, sier Viasats kommentator Roar Stokke til Nettavisen.

- Hvordan er stemningen i Roma?

- Det er enormt. Den evige stad er en vakker by, det er flott vær, og god atmosfære. Barcelona-fansen har allerede vært her et par dager, og bybildet preges av engelske og spanske supportere som koser seg, sier Stokke.

13.12: Det er alkoholforbud i området rundt Olympiastadion, men min kjære, ferierende kollega Jarle Fredagsvik klarer likevel å kose seg - på den italienske måten (se bildet).

13.10: - Dette blir ingen offensiv fest. United dreper kampen med defensivt spill, som Chelsea gjorde, og avgjør på en overgang eller dødball, sier Lars fra Bergen.

13.06:Kos deg med dagens ferske Premier League-rykter!

12.56 - SISTE NYTT:United-fan knivstukket

12.55: Mange eksperter mener at Barcelona er verdens beste klubblag, basert på den fantastiske fotballen laget har spilt denne sesongen. Andre mener at nivået i La Liga er for dårlig til å kunne sammenlignes med Premier League. Kommentator Martin Samuel i Daily Mail mener at dersom Barcelona er best, må katalanerne i så fall bevise det i kveld.

12.54: Her er et knippe av forhåndssakene Nettavisen har skrevet:
Dette er en norsk topputøver
Han forvandlet Barcelona
Barcelona venter på dos Santos
Ferdinand: - Jeg er klar
- Ville betalt for å se Ronaldo
Halve Spania heier på United
Verdens mest populære klubb
Truer med finalestripping
- Hva tenker du her, Ronaldo?
Stjernene trente med Barcelona

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere