RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alt om engelsk 1.divisjon

Sist oppdatert:
Leeds vant sin første kamp, og Seyi Olifinjana var Wolves' beste. Her er alt du trenger å vite om første runde i engelsk 1.divisjon, som nå heter The Championship.

Wolverhampton er en av favorittene til å rykke opp til Premier Leauge etter endt sesong, men spiller laget som i første kamp, kan de nok heller belage seg på et hakk ned istedenfor opp. Her er alt du trenger å vite om kampene i engelsk 1.divisjon/Championship.

Alle kampfaka, tabell, toppscorere m.m. finner du her

Burnley - Sheffield United 1-1 (1-0)

Målscorer Micah Hyde for Burnley spilte i sommer på prøve for Sheffield United, men det hjalp ikke. Når sesongen startet laget han Burnleys første mål. Laget som kun har 17 i førstelagsstallen holdt Sheffield United til 1-1 etter at Andy Gray utlignet i andre omgang. Frank Sinclair debuterte for sin nye klubb Burnley. Sheffield United var det førende laget, og til og med manager Steve Cotterill hos Burnley mente at bortelaget hadde fortjent å vinne.

Coventry - Sunderland 2-0 (0-0)

Sunderland skuffet sine fans ved å tape sesongåpningen mot Coventry etter to mål de siste seks minuttene, det første av innbytter Patrick Suffo på straffe og det siste av Eddie Johnson. De første 84 minuttene bør likevel både hjemmelag og bortelag glemme. Etter rapportene var dette en av de aller svakeste forestillingene på øya denne helgen. For Coventryfansen bør det være en glede å ha den utleide Manchester United-spissen Eddie Johnson som var banens beste, og eks-Everton/Arsenal-mann Stpehen Hughes var også god.

Crewe - Cardiff 2-2 (1-1)

Cardiff vant skuddstatistikken, var best på banen - men fikk likevel ikke med seg mer enn ett poeng første runde. Alan Lee og John Robinson laget målene for gjestene, mens Dean Asthon laget kampens første mål på en omdiskutert straffe (ikke fordi det var tvil om straffen, men fordi Tony Vidmar handset på linjen uten å få så mye som et gult kort). Crewes andre mål kom fem minutter før slutt ved innbytter Michael Higdon.

Ipswich - Gillingham 2-1 (1-1)

Det 18 år gamle stortalentet Dean Bowditch scorte seiersmålet for Ipswich etter at laget hadde ligget under 1-0 etter scoring fra Paul Smith i det 24.minutt. 23 000 hjemmetilskuere så at Ipswich dominerte fra start til slutt, og utlignet ved Richard Naylor i det 35.minutt. Sjansestatistikken vant Ipswich 20-7

Leeds - Derby 1-0 (0-0)

De 30 000 tilskuerne som møtte opp for å se Leeds begynne kampen for opprykk til Premier Leauge igjen fikk 3 poeng og ett mål å glede seg over. For nøytrale tilskuere var kampen etter rapportene en lidelse. Frazer Richardson laget seiersmålet i det 72.minutt.

Leicester - West Ham 0-0

To røde kort, ett til nyinnkjøpte Dion Dublin hos hjemmelaget og Rufus Brevett hos bortelaget, var beholdningen i en relativt kjedelig kamp. Manager Micky Adams hos Leicester har kjøpt og solgt 27 spiller i sommer, men ingenting hjalp i en kamp med totalt seks skudd på mål.

Plymouth - Millwall 0-0

Seks skudd på mål var det i Plymouths første hjemmekamp også, og hjemmelaget er fortsatt ubeseiret på eget gress de siste åtte månedene. Fire gule kort og 7 cornere var beholdningen. Paul ifill hos Millwall er ute i to uker med skade.

Preston North End - Watford 2-1 (1-0)

Preston var med på starten av den engelske fotball-ligaen og vant sin første kamp i det nye "Championship" i England. Seiersmålet kom på straffe av David Healy i det 77 minutt, etter at laget tok ledelsen ved Richard Cresswell ti minutter før slutt i første omgang. Paul Devlin utlignet tidlig i andre omgang, men det hjalp ikke. Preston vant sjansestatisikken 17-11.

QPR - Rotherham 1-1 (1-1)

Etter fem minutter i første omgang scorte Gareth Ainwsorth, ti minutter senere utlignet Paul Shaw. Så døde kampen. Kanskje ikke overraskende med 38 grader i skyggen. Målscorer Shaw for Rotherham kom på utlån fra Sheffield United to dager før kampen.

Reading - Brighton 3-2 (2-1)

Fem mål på totalt ti skudd betyr at det ikke var målvaktenes dag på Madjeski Stadion. 16 000 tilskuere så at hjemmelaget vant etter mål fra David Kitson, James Harper og Nicky Forster. For bortelaget var det Maheta Molango (som kom fra Atletico Madrid før sesongen) og innbytter Jake Robinson som laget målene.

Wigan - Nottingham Forest 1-1 (1-0)

Et kvarter før slutt kom Des Walker inn som innbytter for Forest. Han erstatter den nesten 20 år yngre James Perch. Walker skulle egentlig ikke spille, men siden Forest hadde skader og heller ikke fikk Jon Olav Hjelde spilleklar til kampen ble det to nyrekrutter fra egen stall og manager Walker som måtte tre til. Lee McCulloch laget hjemmelagets mål, mens Gareth Taylor utlignet.

Stoke - Wolves 2-1 (0-0)

Wolverhampton tapte sin første kamp for sesongen etter å ha ligget under 2-0. Darel Russel og Clive Clarke laget hjemmelagets mål, mens Kenny Miller reduserte på straffe. Seyi Olifinjana var etter sigende banens beste.

Watford møter QPR mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere