Gå til sidens hovedinnhold

Alt om United - Milan

Her er alt du trenger å vite om kampen mellom Manchester United og Milan.

Innbyrdes oppgjør:
Manchester United og AC Milan har møtt hverandre seks ganger tidligere i europacupen. United har vunnet to, AC Milan de fire andre. AC Milan har alltid slått ut Manchester United når de har vunnet sine kamper. Manchester United har møtt italiensk motstand på hjemmebane 12 ganger. Åtte har endt med seier, to har endt uavgjort og to er tapt. Uniteds siste hjemmetap i europacupen kom mot nettopp AC Milan i februar 2005. Dette er AC Milans eneste seier på 10 kamper i England. AC Milan (tre ganger) og Juventus (to ganger) er de eneste italienske klubbene som har slått United ut av europacupen. Liverpool, Manchester City, Tottenham og Chelsea har alle slått ut AC Milan i eurpacupen. De siste som gjorde dette var Manchester City i UEFA-cupen 1978/79.

Europacup-historie:
Manchester United spiller sin 31. sesong i europacupen og den 12. i Champions League. United har vunnet alle tre finalene de har spilt seg til. I 1968 vant de serievinnercupen, i 1991 cupvinnercupen og senest Champions League i 1999. AC Milan er med i Champions League for 11. gang. I tillegg til United er det bare FC Porto som har flere deltagelser med sine 12. AC Milan har vunnet Champions League to ganger i tillegg til å ha vunnet serievinnercupen fire ganger. Sist sesong ble AC Milan slått ut av regjerenede mester Barcelona i semifinalen. Foruten sine seks trofeer i den gjeveste cupen har AC Milan også to triumfer i cupvinnercupen. AC Milan har spilt fem finaler i Champions League siden starten i 1992/93.

Nåværende form:
Manchester United har vunnet de fem siste hjemmekampene i Champions League og er ubesieret i de åtte siste siden tapet mot AC Milan i 2005. United har vunnet alle hjemmekampene i turneringen denne sesongen. AC Milan er ubeseiret i de fire siste Champions League-kampene. De er også uten baklengs i sine to bortekamper i årets finalespill.

Spillerinfo:
Patrice Evra, Gabriel Heinze, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes (Man. United) og Paolo Maldini (AC Milan) må stå over returmøtet i semifinalen dersom de pådrar seg gult kort. Gary Neville er Manchester Uniteds mest rutinerte spiller i Champions League med 98 kamper. Ryan Giggs er klubbens mestscorende i turneringen med 23 mål. Edwin van der Sar, Michael Carrick og Wayne Rooney har spilt alle de 10 kampene denne sesongen. Kun van der Sar har spilt samtlige 900 minutter. AC Milans Alessandro Costacurta fyller 41 år i dag og er den eldste spilleren i Champions League. Filippo Inzaghi har scoret 36 mål i Champions League så langt og er den Milan-spilleren med flest mål i turneringen. Kaká og Marek Jankulovski er de eneste Milan-spillerne som har spilt samtlige 900 minutter for Milano-klubben denne sesongen. I tillegg står Kaká for syv av 13 scoringer denne sesongen.

Kuriosa:
AC Milan-sjef Carlo Ancelotti er i semifinalen for femte gang som er ny rekord. Kollega Sir Alex Ferguson er der for fjerde gang. Manchester United må ha ett mål til i Champions League for å nå sitt 350. i Cupvinnercupen/Chamions League. Begge lag har kommet opp i over 50 spilte kamper i alle konkurranser denne sesongen. United har spilt 53 og AC Milan 51. Manchester United spilte uavgjort 1-1 mot Middlesbrough på lørdag. Kieran Richardson scoret Uniteds mål. I og med at Chelsea bare klarte uavgjort 0-0 borte mot Newcastle søndag har de fortsatt tre poengs ledelse i serien. AC Milan slo Cagliari 3-1 på lørdag etter to mål av Ronaldo og ett av Andrea Pirlo. Ronaldo får som kjent ikke spille kampen etter overgangen fra Real Madrid. Kakha Kaladze så det røde i 86. minutt. AC Milan ligger på 4. plass i Serie A, 28 poeng bak byrivalen Inter som vant serien på søndag.

(Kilde: Infostrada)

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus