Gå til sidens hovedinnhold

Alt så lyst ut i HamKam - nå er det bekmørkt

Vegard Skogheim mener det er tragisk at klubben risikerer å konkurs.

Torsdag kom nyheten om at HamKam kan være historie, om kun få dager.

Klubben trenger 3,2 millioner kroner for å redde klubben fra konkurs, og pengene må være på plass innen 1. juli.

Hamar-laget, som ligger desidert sist i 1. divisjon, kan dermed stå i fare for å måtte møte i skifteretten, dersom de ikke klarer å skrape sammen nok penger innen månedsskiftet.

Tidligere HamKam-trener Vegard Skogheim er ikke sjokkert over nyheten som ble presentert på Briskeby.

- Må ta konsekvensen
- Dette er dessverre konsekvensen over noe som har skjedd over mange år. Nå må vi bare konstatere at det er sånn og jobbe ut fra det, sier Skogheim til Nettavisen.

Han får støtte av leder i HamKams supportergruppe, Briskebybanden, Jørgen Berntsen.

- Dette er trist, men det er jo et lite håp om at de kanskje får inn noe penger, sier Berntsen til Nettavisen.

HamKam har i flere år vært på randen av konkurs, og har gjentatte ganger sluppet å lide samme skjebne som Lyn, som gikk konkurs og måtte starte på nytt igjen i seriesystemet.

- Jeg synes det er leit hvis de skal gå konkurs på grunn av tre millioner i minus. Men det har skjedd sånne ting før også i klubben. Hadde dette vært første gangen, hadde det sikkert ikke vært noe problem, sier Skogheim, med henvisning til redningsaksjonene som har blitt gjort for klubben ved tidligere anledninger.

Han vil ikke kaste seg på hylekoret som legger skylden for klubbens situasjon på en inkompetent ledelse i klubben.

- Jeg tror styret i klubben gjør alt de kan for at HamKam fortsatt skal være en klubb. Jeg synes ikke man skal skyte, eller skylde, på de. Til det er skaden for alvorlig. Jeg vet at styret har jobbet alt de kan for at klubben fortsatt skal eksistere.

Han vil ikke kommentere om han mener styret har gjort en god nok jobb.

- Det er enkeltpersoner i styret, og jeg vil ikke være med på å evaluere de akkurat nå. Nå trenger de støtte frem til tirsdag for å klare dette, sier Skogheim.

Reddet flere ganger
Både Hamar kommune og investor Knut Hage har spyttet inn millioner av kroner for å opprettholde driften i klubben, ved tidligere anledninger. Nå tror både Skogheim og Berntsen at disse aktørene har fått nok.

- For to år siden var det de ansatte i klubben som gikk inn med 1,1 millioner kroner for å berge klubben. Og det har alltid vært snille onkler som har reddet klubben, sier Skogheim.

Han tror imidlertid ikke at kommunen og Hage er de rette å henvende seg til denne gangen.

- Jeg har trua på at de skal klare seg. Man må ha det helt til det er kroken på døra, hvis ikke kunne de gitt seg i dag. Det er viktig at de tar de dagene som er frem til 1. juli og samler det som er av ressurssterke folk på Hamar og ser gjennom mulighetene som finnes, sier Skogheim.

Ikke nok tid
Supporterlederen tror ikke det er nok tid til å gjennomføre en kronerulling for å redde klubben.

- Hvis de klarer å få inn noe penger, så vil det hjelpe på. Og hvis de får inn såpass at de kan kjøre en sparekampanje også, så er det til det beste. Det er prøvd kronerullinger før, og det går ikke så fort. Her snakker vi om såpass store penger, at det er mange som eventuelt må hjelpe, forteller Berntsen.

Han har tenkt seg frem til flere ressurssterke mennesker som kunne vært med på å redde klubben, men han ønsker ikke å dele noe navn.

- Jeg vil ikke si noen navn. Jeg vil ikke at de personene skal føle seg tvunget til å bidra. Men jeg håper det fortsatt er vilje blant nærlingslivet i Hamar, sier Berntsen.

Så lyst ut
Da Vegard Skogheim forlot jobben som HamKam-trener tidligere denne sesongen, ble han erstattet av danske Peter Sørensen.

I etterkant kom det rapporter på at flere ville investere i klubben, og sørge for at de fikk nok midler til å forsterke laget i sommer. Det ser det ikke ut til at blir en realitet nå.

Skogheim forteller at han ikke fikk noen signaler på at det sto så ille til med klubben da han fortsatt var trener.

- Midlene til spillerkjøp ville ikke ha kommet før 15. juli når overgangsvinduet åpner opp, og man ville ikke fått de pengene før da uansett, sier «Skogen».

- Jeg var ikke inne på det økonomiske området i klubben som trener, men jeg ble overrasket da jeg fikk høre at det var gått så langt. Det har ikke vært noen signaler på det tidligere. Jeg visste at de slet på inntektssiden, men jeg trodde ikke det var så ille. Det var det nok ingen som trodde. De fikk ny trener og en ny entusiasme i klubben, men det har dessverre stoppet opp, sier en trist Skogheim.

Også supporterlederen fikk med seg meldingene om at det så lyst ut for klubben med tanke på spillerkjøp i sommer.

- Ja, og vi stiller oss spørsmålet om hvordan de beskjedene kunne komme. Situasjonen rundt det vil jeg ikke snakke så mye om akkurat nå. Det er den del vi i «Banden» må få svar på før vi går ut med noe mer, forklarer Berntsen.

Femtedivisjon neste?
Begge er imidlertid klare på at det vil være usedvanlig trist om favorittklubben deres vil lide samme skjebne som Lyn og rykke ned til den laveste divisjonen.

- Da blir det femtedivisjon og kamper med HamKam, da. Hvis det fortsatt er drift i klubben. Vi vil støtte de uansett, erklærer Berntsen.

Også Skogheim blir nedbrutt av tanken på HamKam i femtedivisjon. Han håper klubben redder seg økonomisk, fremfor å overleve i 1.divisjon.

- Det er viktigere å redde klubben enn å overleve i serien. Det er bedre å starte i 2. divisjon enn i femte. Det er i hvertfall min mening, avslutter Skogheim.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto